PLANIFICACIÓ

En primer lloc parlarem de com ens hem planificat els mestres, i llavors de com es va fer la planificació dels dos projectes.

LA PLANIFICACIÓ DELS MESTRES DE L’EQUIP IMPULSOR

Donat que els mestres del grup impulsor i els col·laboradors, erem mestre d’educació primària i d’educació infantil, es va decidir fer la documentació de dos projectes. A primària Els Animals, i a infantil Joan Brossa.

LA PLANIFICACIÓ DEL PROJECTE DELS ANIMALS.

Aquest projecte l’hem portat a terme al grup de 5è de l’escola.  S’ha escollit aquest grup perquè els mestres de primària que participem en l’equip impulsor fem alguna classe a aquesta aula (desdoblament, anglès, música…). El tema ha estat escollit pel tutor, ja que era un dels continguts que ell volia donar, i amb l’equip impulsor jem buscat un leit motiv  que a part de cridar i despertar la curiositat dels alumnes, es pogués relacionar amb allò que el tutor tenia intenció de treballar amb ells.  Hem partit de la pregunta ¿Per què els animals són tant diferents?

L’OBJECTIU del projecte ha estat que els alumnes coneguessin les principals caracterísitques dels animals a partir de la seva classificació.

Els AMBITS que s’han treballat han esta Coneixement del Medi, Àmbit lingüístic i Àmbit artístic.

En les trobades de coordinació, hem escollit els continguts a treballar, així com les competències que es treballarien de cada àmbit.  També hem pensat i creat les activitats i dinàmiques tenint en compte que una part del projecte es portaria a terme en Aprenentatge cooperatiu.

LA PLANIFICACIÓ DEL PROJECTE DE JOAN BROSSA

Els alumnes d’Educació Infantil han volgut descobrir qui era Joan Brossa a partir del conte “El llapis màgic de Joan Brossa” de l’editorial la Galera i el poema “Retrat literari”. Per iniciar el projecte algunes de les preguntes que hem plantejat han sigut, per exemple,  “Què tenim a casa o a l’escola que s’assembli a una lletra?”. D’aquesta manera fem que els alumnes siguin els protagonistes de la descoberta dins d’un context real.

Els OBJECTIUS del nostre projecte són conèixer la biografia de Joan Brossa i jugar amb les lletres tal com ell feia.

A partir d’aquest moment vam proposar als alumnes buscar lletres en el nostre entorn, objectes,… i finalment vam acabar fent el nom de la nostres escola a l’estil Brossa tot utilitzant material escolar.

Les CAPACITATS  treballades han sigut la d’aprendre a pensar i comunicar i aprendre a descobrir i a tenir iniciativa.

Les ÀREES treballades van ser descoberta de l’entorn i comunicació i llenguatge.

Els CRITERIS D’AVALUACIÓ que hem seguit són la capacitat de trobar en el seu entorn objectes amb forma de les lletres de l’abecedari i crear-ne a partir de diferent material. També crear i recitar petits poemes seguint  el model del poema treballat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *