IMPLEMENTACIÓ

Partint de la pregunta inicial: Com cuidem el nostre cos? S’ha fet un treball de petites recerques per descobrir quines són les recomanacions per cuidar diferents parts del cos per evitar malalties i mantenir-nos sans, que ells han triat segons els seus interessos i inquietuds. Les respostes són múltiples i cada grup s’ha donat suport, però ha estat cada alumne quiha organitzat, encaminat i aprofundit en el seu treball, amb l’ajuda i suport de la mestra en la intensitat que cada infant necessita.

Així que, hem acabat coneixent el cos humà a partir de:
– Què cal fer per cuidar els nostres ulls.
– Com prevenir malalties: reduint el consum de tòxics com l’alcohol i el tabac, tenint una dieta
equilibrada i nutritiva, fent exercici físic, fer estiraments abans de fer esport, evitar malalties de transmissió sexual, protegir-nos del sol sobretot a les hores més perilloses i mantenir una higiene adequada del nostre cos.

El nostre cos, és nostra, i per tant sent. Com sent el nostre cos? Quines són les reaccions que té el nostre cos quan sentim emocions (por, alegria, fàstic, …)? També trobem interessant descobrir aquest aspecte per conèixer-nos més a nosaltres mateixos.

A partir del treball del cos humà, també ens agradaria treballar aspectes matemàtics. Així que un dia arriba a l’aula la imatges de “L’home de Vitruvui”. A partir d’aquí començarem a treballar paral·lelament l’aspecte de les proporcions i els percentatges que trobem en el cos humà, de la forma més vivencial possible. Aprofitarem per escriure la biografia i explicar qui era Leonardo Da Vincci. Així intentem globalitzar al màxim els aprenentatges que es donen a l’aula i oferint l’oportunitat de conèixer personatges influents de la història.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *