Què podem fer per tenir els cercles alineats? (Projecte Twister)

Per poder alinear tots els cercles decidim posar-los a terra i que entre punt i punt del mig de cada cercle deixarem una distància de 25 cm.

Tot i això ens adonem que els cercles no ens queden alineats.Què podem fer per tenir els cercles alineats?

Necessitem fer una quadrícula amb 7 línies verticals i 6 línies horitzontals.

Aquest grup fa servir els quadrats que s’han format i hi dibuixen diagonals per tenir un punt del mig que els permeti dibuixar els cercles.

Aquest altre grup decideix fer servir un dels punts del mig que se li generen per fer els cercles. S’adonen que no surten 42 cercles i que queden massa junts.

Aquest grup ha sentit el que parlaven els dos grups anteriors i han decidit fer els cercles de dues maneres diferents (busquen un punt del mig traçant diagonals dels quadrats i busquen la meitat del costat del quadrat).

Quan ve el pare de la Sabina ens fa veure que les quadrícules que hem creat són vàlides i ens fa adonar que tenim 42 punts que seran els que han d’utilitzar com a punt del mig dels cercles. Ell s’encarrega de fer-nos una plantilla amb una fusta.

Ens disposem a dissenyar la quadrícula a terra traçant línies paral·leles i perpendiculars. La distància entre línies serà de 25 cm (cada cercle tindrà un diàmetre de 20 cm).

Ara haurem de decidir com col·loquem els colors…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *