Crèdit de síntesi de 1r d’ESO: I Fòrum de cultura i medi ambient dels pobles de la Mediterrània.

OBJECTIUS

Durant el segon i el tercer trimestre hem desenvolupat diversos projectes entre els que destaquem els següents: revisar el crèdit de síntesi de 1r d’ESO i de 3r d’ESO amb la finalitat de plantejar en aquests nivells un treball per projectes; i des de l’àmbit d’educació física el projecte “som com som”.

Pel que fa al crèdit de síntesi de primer, el fil conductor és el següent lema: “Humans i medi a Ulldecona, història d’una relació” Els objectius són els següents:

  • Situar Ulldecona dins del context mediterrani.
  • Observar diferents elements que configuren el paisatge d’Ulldecona: situació geogràfica, descripció de l’entorn (llocs d’interès, patrimoni històric, artístic i natural, relleu, etc.)
  • Descobrir alguns aspectes de I’activitat humana a Ulldecona: economia, costums, tradicions, cuina, associacions, manifestacions artístiques (música, teatre, etc), oci, esports…
  • Valorar quines coses fem bé i malament en relació al patrimoni natural i proposar quin entorn voldríem deixar a les generacions futures i entendre l’impacte ecològic i visual que les pedreres han produït a la comarca del Montsià, però a la vegada la importància econòmica que han suposat per Ulldecona; és a dir, prendre consciència de l’ impacte de l’espècie humana en el medi.
  • Exposar oralment amb els mitjans que vulguin (pòster, vídeo, power point, prezi, teatre, exposició de murals, etc) el resultat del projecte.
 LA PROPOSTA

El 2019 és any de quinquennals i l’ajuntament d’Ulldecona ha estat convidat a participar en el  I Fòrum de cultura i medi ambient dels pobles de la Mediterrània.

Es tracta d’una fira que es celebrarà  a l’illa de Malta els propers 28, 29 i 30 de juny de 2019 i en la qual una delegació d’Ulldecona hi haurà d’anar per presentar el nostre poble.

A l’oficina d’informació i turisme estan saturats de feina i han proposat que l’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut elabori, per equips, diferents propostes per a presentar a l’esmentada fira.

De totes les propostes se n’escollirà una per classe per presentar als membres del consistori per tal que triïn quina delegació d’alumnes es desplaçarà a Malta. A més de l’exposició del projecte, també caldrà presentar un pressupost de la despesa que suposaria per a l’ajuntament que el vostre grup fos l’escollit ja que tindreu totes les despeses pagades (desplaçament, allotjament i manutenció a pensió completa), per donar a conèixer el nostre poble als assistents al I Fòrum de cultura i medi ambient dels pobles de la Mediterrània.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *