ELS PARTITS POLÍTICS

Un cop escollit el projecte era hora de posar-nos a treballar. Un dels motius fonamentals de la tria d’aquest treball era veure el funcionament dels partits polítics i veure com formen la seva llista i propostes electorals.

Com ja s’ha comentat els alumnes que composaven cada partit polític estaven barrejats dels quatre grups que hi ha a l’escola. Això es va fer amb l’objectiu que un cop es realitzin les eleccions els vots no anessin a favor de cada classe o que cada classe només sabés el que treballen ells. D’aquesta forma s’aconseguia una major difusió del treball i la informació a tots els grups-classe.

Cada grup classe estava guiat per un tutor/a  de 5t. Les primeres sessions es van destinar a escollir:

  • El nom del partit polític
  • L’ordre de la llista del partit, és a dir, quin alumne/a anava de número 1 (l’alcaldable) i la resta de components també ordenats, fins al 15 en aquest cas (que era el nombre de nens i nenes que hi havia a cada grup)
  • L’eslògan
  • Disseny del cartell

Cada tutor/a va ajudar a que els alumnes arribessin a acords i es podés avançar en aquest treball.

Un cop realitzades aquestes tasques era l’hora de començar a confeccionar el tríptic amb les propostes electorals de cada partit. Les condicions que vam posar van ser les següents:

  • Els apartats en els quals s’havien de fer propostes eren: esports, seguretat, educació, urbanisme, oci i cultura, i medi ambient. D’aquests apartats havien d’haver 3 propostes en cadascun.
  • S’havien de tenir en compte, les propostes que farien les diferents associacions de veïns, ja que són ells els que voten.
  • Tenir en compte que a Alcanar està format també per Alcanar Platja i les Cases d’Alcanar.
  • Intentar satisfer un major nombre de veïns.

A partir d’aquí cada partit polític va elaborar les seves propostes. Esmentar que cada partit va utilitzar diferents sistemes de treball, n’hi ha que van escriure les propostes individualment cada alumne i després les van votar, n’hi va haver que per grups es van repartir els apartats i van elaborar només propostes de l’apartat i després es van votar i debatre. Per tant cada grup ha treballat com s’ha sentit més còmode, seguint tots les mateixes directrius.

El resultat va ser molt positiu, les propostes realitzades s’adequaven a la realitat i a les necessitats del poble, inclús molts de partits van coincidir en algunes.

Un cop acabats els cartells i tríptics arriba el moment de la difusió. On aquestes propostes es van anar a explicar als diferents veïns que tindrien dret a vot en aquestes eleccions escolars. Els que tenien dret a vot eren: les tres classes de 6t, les quatre classes de 5t i tot el claustre de mestres i personal que treballa a l’escola (conserge, administrativa, vetlladores). En aquests dos últims grups les propostes i cartells es van penjar a la sala de mestres i allí les van poder llegir. Per tant les explicacions pertinents es van realitzar a les aules de cicle superior.

Un cop fet tot aquest treball s’havia d’esperar al gran dia, el dia de les eleccions, per veure qui en seria el partit polític guanyador.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *