Coneixeu l’escola Ferreries de Tortosa?

Si la voleu conèixer amb més profunditat cliqueu damunt el nostre logo.

Discere en llatí vol dir aprendre, adquirir una habilitat per fer quelcom, estudiar.

I a l’escola Ferreries el que volem és fer això, que tinguin ganes de descobrir, de gaudir  i de construir coneixements tots plegats. Per això la nostra escola va iniciant, sense pressa però sense pausa una revolució metodològica que ens està portant als docents a fer-nos preguntes en relació al nostre dia a dia a l’aula.

Com no ens volíem quedar només aquí, a l’escola des del curs passat és va crear una comissió metodològica que guia, regula i orienta en el canvi.

A partir d’aquesta reflexió metodològica que es fa a tots els cicles, hem continuat formant-nos tant individualment com a nivell de claustre. Aquest curs és el segon en què participem a la Xarxa de Competències Bàsques i també és el segon de formació amb Aprenentatge Cooperatiu ( fase d’implementació a l’aula).

L’equip implusor que formem part de la Xarxa,principalment, està format per mestres de Cicle Mitjà i Superior. Les dues coordinadores, juntament amb els membres de l’equip directiu, coordinem i implusem aquest repte de canvi metodològic progressiu a les aules.

A Cicle Mitjà i a Cicle Superior, ja vam iniciar-nos fa tres cursos amb els tallers internivells, molt ben valorats per alumnes, mestres i famílies. Volem partir de l’aprenentatge vivencial i de les pròpies experiències de l’alumnat no només perquè l’aprenentatge sigui més significatiu sinó que a més volem que estiguin engrescats i motivats per aprendre.

Treballar per projectes i centres d’interès no és una metodologia nova, sobretot a Infantil i Inicial, que porten més temps fent-ho, però ens hem adonat que fer-ho a cursos més elevats costa una mica més.

Per això, l’equip de mestres de Cicle Mitjà  i de Cicle Superior aquest curs hem decidit continuar formant-nos a través de la XCB.

Documentarem dos projectes el del PLÀSTIC fet a CICLIE MITJÀ  i el de l’ALIMENTACIÓ SALUDABLE  portat a terme a CICLE SUPERIOR. En posteriors entrades us anirem presentant.

L’equip de mestres de la XCB de l’Escola Ferreries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *