La implementació del projecte a l’INS Bisaura

Al llarg del projecte “la volta al món en 80 pans” els alumnes de primer parteixen d’uns coneixements limitats sobre diferents camps relacionats amb el pa i es van construint una idea global d’aquest producte.

No es tracta d’explicar què és el pa i com s’elabora, sinó de vestir un coneixement més profund, amb relacions amb el medi ambient, amb el conreu dels cereals, amb les sistemes utilitzats per moldre el gra, per acabar elaborant aquest aliment bàsic.

Els alumnes troben la informació a la xarxa segons la seva necessitat, i com a pas del procés tecnològic. Aquesta informació pot estar lligada a la necessitat de superar una dificultat en el procés de construcció, o bé a la necessitat de vestir un coneixement que els permet millorar el disseny del seu artefacte final.

A principi de curs s’ha explicat als alumnes les diferents fases del procés tecnològic, i a cada fase necessiten noves informacions que busquen a la xarxa, o de vegades simplement consultant amb els companys que van més avançats.

Tot el procés es documenta en diferents documents que al final de cada trimestre es condensen en una presentació on els alumnes expliquen als seus companys el que han fet.

Es tracta d’aplicar les tres “P”, planificar, procès i presentació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *