METODOLOGIA: EL NOSTRE PASSAT

GESTIÓ DE L’AULA I METODOLOGIA: 

L’alumne és el centre del projecte ja que sense les seves aportacions no es pot portar a terme. Els mestres guien i acompanyen el procés d’aprenentatge. És també imprescindible la col·laboració de la família.

La implicació dels alumnes és màxima. També requereix un grau important d’autonomia i decisió personal.  

 

GESTIÓ DE L’AULA I METODOLOGIA:  

La recerca o treball s’introdueix a partir dels interessos dels alumnes, es fa una línia cronològica personal bàsica amb la informació que els propis alumnes coneixen. Els alumnes s’adonen que els falten dades i veuen la necessitat de cercar-les, d’ordenar-les i compartir-les.

El projecte pot tenir derivacions que condueixin a altres recerques. 

 

MIRADA INCLUSIVA: 

Es planifiquen les eines de treball i es fan adaptacions d’accés als que tenen més dificultats ( escriure a l’ordinador, suports en l’escriptura i la lectura, ajuda dels companys, reducció de tasques…) Tot i ser activitats dirigides són força obertes i accessibles per tothom. 

 

IMPLICACIÓ DE L’ALUMNAT: 

L’ambient general és de participació i d’interès per conèixer i compartir les dades i experiències que aniran aportant tots i cadascun dels alumnes. S’espera també una actitud de respecte i valoració cap als altres. En tot moment es valora l’ajuda mútua i el diàleg entre ells. 

El docent acompanya tot el procés i els motiva a la participació.

 

ROL DE LES FAMÍLIES: 

Cal molta involucració de les famílies en gairebé tot el projecte. S’informa del projecte que es realitza i se’ls demana col·laboració ja que sense aquesta no es pot realitzar el projecte. Aquesta implicació és necessària per la recollida de dades i també per expressar emocions i sentiments vers moments molt especials de la vida dels nens. 

 

INCORPORACIÓ DE LA PERSPECTIVA INTEGRADA DE LES ARTS: 

Tal com consta en l’apartat d’aspectes transversals la creativitat és un element important en tot el projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *