COM HO PORTEM A LA PRÀCTICA?

A partir dels imprescindibles, ens vam posar a debatre sobre com millorar aquestes pautes per concretar-ho més i poder millorar-ho i portar-ho a la pràctica.

Vam anar desgranant punt per punt i vam anar parlant de com seria la millor manera de portar-ho a la pràctica, tenint en compte l’avaluació i com s’hauria de transmetre a les famílies.

Aquí teniu els acords per tirar endavant els projectes i la plantilla de planificació del projecte.

COM ENTENEM ELS PROJECTES AL XANDRI?

A l’hora de plantejar-nos qualsevol projecte (de la temàtica que sigui) hem decidit que tant la programació com l’avaluació es centrerà en l’ÀMBIT DE MEDI i les seves 4 dimensions. Evidentment això no vol dir que NOMÉS sigui de medi, sinó que hi hauran altres aprenentatges de tots els àmbits. 

Al llarg de la comunitat hem de garantir que cada alumne haurà treballat  TOTES les dimensions de l’ÀMBIT DE MEDI intentant no repetir-ne cap al llarg d’un curs escolar a no ser que ja s’hagin treballat totes. Entenem que la dimensió de ciutadania quedarà treballada pels projectes identitaris.

Com a proposta per l’any vinent plantegem:

  • Els projectes siguin de comunitat (4 grups)
  • Hi haurà 2 tipus de projectes: identitaris (organitzar festes, projecte transversal…) i temàtics (respondre necessitats, interessos personals…)
  • Els projectes identitaris són proposats per l’equip de mestres i amb una finalitat concreta.

Comunitat de petits: projecte transversal

Comunitat de mitjans: projecte de convivència, carnaval (presentació i judici), sant jordi i projecte transversal

Comunitat de grans: castanyada, nadales, pastorets, projecte de la sang (fira de Sant Sebastià) i Emprenedoria, projecte transversal. 

  • Els projectes temàtics responen a les necessitats i parteixen dels interessos personals. A Comunitat de petits i mitjans no se’ls hi pot demanar Què voleu saber? sinó la pregunta seria: amb aquest tema… què vols fer amb això? El docent guia, és molt important el diàleg i la conversa, partir de preguntes i que de la primera pregunta se’n generin d’altres, els projectes han de tenir un espai ampli de temps (intentar fer net per les vacances). 

En tots els projectes s’han de tenir en compte els imprescindibles i, sobretot, el que fa referència al treball en equip (diari d’equip, càrrecs…).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *