Qui som: El Centre

L’Institut de Vic (IVic), és la institució educativa pública més gran d’Osona. Ocupa una superfície de 18.000 m², amb tres cossos d’edifici i amb unes instal·lacions totalment remodelades des de l’any 2008.

Actualment compta amb 110 professionals de la docència i 6 d’administració i serveis, i dóna servei a més de 1.200 alumnes (1.600 si es compten els adscrits a proves d’accés, acreditacions, proves d’obtenció de títols, …), distribuïts en 8 grups d’ensenyaments obligatoris i 46 de postobligatoris.

El centre ha anat canviant de denominació genèrica al llarg de la seva història. El 1955 va néixer com a Escola de Mestratge Industrial de Vic; el 1979 va esdevenir Institut Politècnic de Formació Professional de Vic; el 1996 va passar a ser Institut d’Educació Secundària de Vic, i des del 2010 es denomina Institut de Vic.

Actualment, imparteix en horaris de matí, tarda i vespre:

  • 2 línies d’ESO,
  • 4 línies de Batxillerat de les modalitats d’Humanitats i Ciències Socials i Ciències i Tecnologia,
  • 1 PFI (Programa de Formació i Inserció) de Vivers i jardins,
  • 1 CIS (Curs de preparació per a la Incorporació als cicles formatius de grau Superior),
  • 10 CFGM (Cicle Formatiu de Grau Mitjà), i
  • 10 CFPS (Cicle Formatiu de Grau Superior), pertanyents a un ampli ventall de famílies professionals: Administració i gestió, Agrària, Comerç i màrqueting, Electricitat i electrònica, Indústria alimentària, Instal·lació i manteniment, Química i Sanitat.

És pioner en l’acreditació de les competències bàsiques de les famílies professionals, en l’obtenció dels títols de Tècnic i de Tècnic superior (POT), en l’assessorament i reconeixement de l’experiència i formació professional, i és seu de les proves d’accés als graus mitjà i superior de formació professional (PACFGM i PACFGS).

Els diferents estudis que s’hi imparteixen malden per incorporar i actualitzar valors afegits.

El 2011, fruit de la feina realitzada dins del Projecte de Qualitat i Millora Contínua, el centre va assolir la certificació del sistema de gestió ISO 9001.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *