Què opinen els nens i nenes del projecte?

Abans de finalitzar el projecte, ja des de fa uns cursos, els nens i nenes realitzen un autoinforme.
Aquest auotinforme és un document on cada alumne reflexiona sobre el seu procés d’aprenentatge, d’actitud, de relació amb els companys… i del progrés que ha tingut el projecte, si ha despertat els seus interessos, si s’ha sentit escoltat per part del grup i dels mestres, etc.
L’autoinforme, doncs, és un espai on els infants poden verbalitzar com veuen el seu propi procés d’aprenentatge i reflexionar sobre els seus propis hàbits de treball, les seves limitacions, la seva capacitat d’esforç… a mesura que han passat els cursos hem observat que els infants cada vegada són més conscients de la seva valoració, però és possible que en alguns casos les valoracions no tinguin un fonament massa realista. També hi ha un apartat on els mestres comentem la progressió de cada infant i destaquem aspectes rellevants del seu treball durant el projecte.
És important doncs trobar una estona per poder parlar amb cada infant i poder comentar plegats les valoracions fetes.
Alguns dels apartats que trobem a l’autoinforme són:
A les sessions de projecte… estic satisfet quan… m’enfado quan…
En relació amb els companys: escolto els altres nens i nenes, els respecte, m’agrada manar…
En relació amb el treball: pregunto allò que no entenc, m’esforço en els meus treballs, acabo la feina a temps, la qualitat dels treballs…
La relació amb els mestres: demano ajuda quan la necessito, col·laboro en allò que se’m demana, milloro l’actitud quan em rectifiquen, em sento escoltat…
Aspectes a destacar dels aprenentatges del projecte.
Quin o quins propòsits es marca per a millorar el següent trimestre.
Nota numèrica.
Observacions diverses de l’alumne i la mestra.
A partir de la lectura i l’anàlisi dels diferents informes d’autoavaluació de cada nen i nena, l’equip de mestres reflexionem sobre el procés de treball que hem dut a terme. Tenint en compte les seves opinions podem marcar-nos aspectes a millorar o a tenir en compte de cara a desenvolupar futurs projectes, poder observar interessos per plantejar-ne de nous…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *