CONSTRUÏM UNA CASA

A partir de tot el material que ens va proporcionar el petit Gaudí, els nens i nenes d’educació infantil vam decidir convertir-nos en arquitectes i construir la nostra pròpia casa. Així doncs, durant dues setmanes vam organitzar vuit tallers que formaven part del procés de construcció d’una casa fent ús de les diferents tècniques i materials emprats per Antoni Gaudí. Cada dia els infants passaven per una d’aquestes activitats per tal de col·laborar en tota l’elaboració. Durant la realització dels tallers els nens de tot el cicle es van barrejar formant grups d’infants de P3 a P5. A més, vam rebre la col·laboració de totes aquelles famílies que ho van desitjar.

 

Els vuit tallers proposats per a construir la nostra casa van ser:

  • Arquitectes per un dia. En aquest taller vam aprendre que abans d’iniciar la construcció d’una casa és necessari realitzar-ne els seus plànols. Amb l’ajuda de regles, escaires i cartabons els infants van dibuixar alguns plànols així com diferents models de casa.
  • Construïm xemeneies. Un element característic d’aquest arquitecte eren les xemeneies. D’aquesta manera els infants van crear i decorar diverses xemeneies amb gomets i serpentines per tal de col·locar-les a la nostra casa.
  • Pintem pedres. En aquest taller vam descobrir que un dels materials que utilitzava Gaudí en les seves obres era la pedra. Així doncs després de visualitzar diverses construccions i reconèixer l’ús de la pedra en aquestes, vam decorar-ne unes quantes amb retoladors de colors per tal de posar-les en la casa.
  • Reciclem i transformem materials. En les obres de Gaudí també hi apareixien sempre composicions amb materials reciclats. Els nens i nens van crear les seves obres a partir de cartrons, plàstics, papers, pintura…
  • Treballem amb escurapipes. Un altre dels materials que feia servir en Gaudí en les seves obres era el ferro. Amb escurapipes de diferents mides els nens i nens vam poder realitzar diverses composicions per afegir-les al resultat final de la casa.
  • Descobrim els vitralls. En molts dels edificis de Gaudí trobem diversos vitralls. Per tant, a la nostra casa tampoc hi podia faltar aquest element tant característic. Sobre un plàstic els nens i nenes van enganxar papers de seda de colors per tal de crear els nostres vitralls.
  • Decorem la casa. La tècnica per excel·lència d’Antoni Gaudí era el trencadís. Per aquest motiu vam decidir decorar tetra bricks amb diferents tipus de paper tot formant un trencadís.
  • Fem de constructors: muntem una casa. Finalment, amb tot el material creat en els tallers anteriors vam construir la nostra casa.[youtube]https://youtu.be/7A4thFB3Rpc[/youtube]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *