A partir de les festes populars…

El projecte neix de l’eix transversal triat, aquest curs, a l’escola: festes populars.
A E.I. decidim quedar-nos amb elements de la imatgeria del poble. En concret, les classes de P4 ens decantem pels gegants de Calaf, el Jaume i la Calamanda, i ens diem per fer els honors, “jaumets” i “calamandus”. Arribats aquí, entrem en el món dels gegants a través de conèixer d’a prop el Jaume i la Calamanda; anem a la conferència que fa dels gegants de Calaf, l’Abel de P5 (és de la colla dels geganters), convidem a unes nenes de quart que toquen la gralla i el timbal amb els gegants , anem a veure, “in situ”, el Jaume i la Calamanda ,coneixem un geganter de debò… De moment el repte encara no el presentem, però anem creant “micro-reptes” que van fent coixí i preparant el terreny, per resoldre el repte que posa títol al projecte, Podem nosaltres fer un gegant?
– Sabeu “on dormen” els gegants de Calaf?,
– Com ho farem per saber el camí?
– Podríem portar nosaltres, el Jaume i la Calamanda?.
També emparaulem una sortida a “La casa dels entremesos, ” que és “on dormen” els gegants de Barcelona.
Documentarem el projecte mitjançant “el diari”, que anem fent de cada activitat, i que després arribarà a les famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *