Qui som?

Som un centre que neix per la necessitat d’absorbir l’augment demogràfic de la ciutat previst pels propers anys i amb l’ànim d’aportar a la ciutat una mirada pedagògica diferent. L’institut es crea el curs 2017-18 amb dues línies de 1r d’ESO.

La ubicació del centre, que comparteix l’edifici amb l’escola Muntanya del Drac, és a l’avinguda Pare Ignasi Puig s/n, al barri més conegut com del Xup. És una barriada perifèrica construïda als anys 60. Inicialment era població immigrant d’origen andalús. Actualment amb una població envellida.

Aquest projecte educatiu reflecteix com el claustre de professors entén que ha de ser l’educació que el moment actual exigeix. Una educació capaç de formar persones implicades en la tasca de construir un món més lliure, just i solidari. Treballem per promoure un model de persona que entén el món, l’estima i és capaç de millorar-lo. Creiem en la potencialitat de l’educació com a força de transformació social. És per tot això que orientem la nostra tasca al creixement dels alumnes com a persones responsables, crítiques i participatives.

Ens volem consolidar com el que som: un centre educatiu obert, inclusiu i innovador. El nostre servei consisteix a oferir una educació de qualitat, amb una atenció integral i personalitzada a tot l’alumnat, eixamplant els seus horitzons culturals i contribuint a una sòlida formació ètica.

El centre educatiu assumeix com a propis els set principis de l’aprenentatge, cercant l’excel·lència i fent-ho amb una proposta que posa aquests principis a la base mateixa del projecte (La naturalesa de l’aprenentatge, OCDE) i es materialitzen de la següent manera:

1.- L’alumne és el centre de l’aprenentatge

L’aprenentatge escolar estarà basat en els projectes de treball que sorgiran dels interessos mostrats pels alumnes.

2.- L’aprenentatge és de naturalesa social

Es treballarà en grups heterogenis, en treball cooperatiu com a interacció dins i fora l’aula.

3.- Les emocions són part integral de l’aprenentatge

En tot moment l’alumne serà acompanyat pels professors i companys. El grau de llibertat i convivència permetran gestionar les emocions.

4.- L’aprenentatge ha de tenir en compte les diferències individuals Una part de l’aprenentatge serà guiat atenent les individualitats de cadascú seguint un itinerari de treball personalitzat.

5.- L’esforç de tot l’alumnat és clau per a l’aprenentatge

Amb l’aprenentatge per l’acció es pretén fer a l’alumnat responsable del seu propi aprenentatge i el dels altres. Treballarem per a l’autosuperació.

6.- L’avaluació continuada afavoreix l’aprenentatge

Amb les reflexions sobre el que aprenen i com aprenen es vol afavorir la superació personal de cada noi/a. Amb l’autoavaluació i l’avaluació mitjançant rúbriques l’alumnat serà partícip del seu aprenentatge.

7.- Aprendre és construir connexions horitzontals

Mitjançant l’aprenentatge experiencial basat en els projectes i treballs comunitaris s’establiran connexions entre els diferents àmbits i els diferents agents que permetran a cada alumne posar en pràctica tot allò que ha après.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *