Per què ens enfadem?

Aquest matí a l’escola de l’Estany, hem començat tot un projecte d’educació emocional sobre Per què ens enfadem? Tenim dos objectius per treballar aquesta activitat:

  • Millorar el clima d’aula
  • Prendre consciència de les pròpies emocions

Avui per tenir un de partida ens hem trobat l’escola de potes enlaire. Les mestres coneixedores del desastre ens hem fixat molt bé de les primeres reaccions de les nenes i nens: moltes s’han enfadat, altres espantat. En Pablo ha dit de seguida. Això sí que és un acte vandàlic!

En una aula hi hagut nens que s’han muntat un pel·lícula de terror. Alguns callats recollien les seves pertinences i les taules i cadires.

Altres també han respost amb indiferència.

Llavors ens hem assentat en assemblea al vestíbul i hem xerrat de les emocions, del que hem sentit. S’ha parlat d’un munt de sensacions tant desagradables com agradables, de com les sentíem i quan les sentíem. Hem pogut posar nom a les emocions i n’hem fet un recull. Després hem llegit el conte “El Monstre de colors” i n’hem extret les emocions bàsiques. A partir d’això, hem proposat de posar colors a les emocions.

Finalment hem acabat la sessió mirant i escoltant un vídeo sobre com podem aconseguir un bon equilibri de les nostres emocions! Ho seguirem treballant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *