Com ens organitzem?

A la nostra ZER ens hem plantejat un projecte comú titulat “Per què ens enfadem?” vinculat amb l’ecologia emocional.

Ens  hem marcat dos objectius comuns:

-Prendre consciència de les pròpies emocions

-Millorar el clima d’aula

Cada centre implementarà els objectius a partir de la seva realitat, buscant la representació de tots els cicles i edats de la ZER.

Us presentem un mostrari de la concreció de cada escola:

Escola La Popa, de Castellcir:

Es faran dos projectes sobre “Per què ens enfadem”, amb EI i CI i un altre amb CM i CS. Paral·lelament, ens agruparem EI i CM, CI i CS, aprofitant l’estona de padrins, per fer diferents activitats. També es realitzaran diverses activitats cap a les famílies per tal de fer-les partícips del projecte.

Escola de l’Estany:

Aquest projecte s’implementarà a tota l’’escola, per nivells i a estones de forma conjunta. S’organitzaran tota una sèrie d’activitats que partiran de la pregunta: “Per què ens enfadem?” i amb dos objectius a desenvolupar: prendre consciència de les pròpies emocions per ser millors persones i millorar, no tan sols el clima d’aula per ser pacífics, sinó també per millorar la cohesió de  tota la comunitat educativa, implicant famílies, alumnes i mestres en diferents activitats organitzades. Treballarem a partir de contes, vídeos o pel·lícules per plantejar la pregunta d’on sorgiran totes les activitats.

Escola de Sant Quirze:

La implementació del projecte es realitzarà a les aules d’educació  infantil i cicle inicial. Les tutores seran qui portaran a terme el projecte i les especialistes d’anglès i de música hi col·laboraran al llarg de les seves sessions.

A EI es treballarà a partir del conte Pessigolles al cor ja que és part d’un projecte d’ecologia emocional. Des de l’àrea de música es treballaran diferents emocions a partir de cançons i des de l’àrea d’anglès es treballarà el vocabulari bàsic a partir de la rutina del bon dia.

A CI es treballarà un mural d’un escànner emocional a partir d’emoticones i es complementarà amb les intervencions des de les dues especialitats.

Escola Els Ventets, de Collsuspina:

El projecte es realitzarà en els tres grups de l’escola (petits, mitjans i grans) al llarg del mes d’abril.Cada grup organitzarà el funcionament i activitats del seu projecte. El punt d’unió dels tres projectes serà el resultat final: la construcció d’un “instrument”/ “aparell” per “DES-ENFADAR-NOS” (un model per grup –  una unitat per alumne). El treball es realitzarà en sessions de tutoria, de plàstica i es complementarà amb activitats diverses des de les àrees de música i Ed. Física.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *