Primers passos del nostre projecte: “Salvem el Zoo”

Hola a totes i tots. El nostre projecte ja ha començat a caminar. Ens situem al Cicle d’Infantil on les classes de P3, P4 i P5 treballarem conjuntament el projecte “SALVEM EL ZOO”.

En diversos moments hem pogut copsar l’interès dels alumnes vers el món animal. Molts han fet excursions a la muntanya on han vist animals en llibertat però també han visitat amb la família el Zoo de Barcelona. Aquesta inquietud s’ha materialitzat en aquest projecte.

Però la nostra intenció no era realitzar un projecte que com a únic objectiu tingués el coneixement de diversos animals i els seus hàbitats, sinó que intentés anar més enllà. Per això vam proposar “crear” un nou Zoo tot aprofitant les reflexions entorn a com hauria de ser el nou Zoo de Barcelona el qual es vol canviar d’ubicació i reorientar d’aquesta manera els seus usos.

Això inclou una reflexió més profunda d’aspectes com el respecte als animals, conceptes com llibertat-captivitat o Zoo com a diversió o com a eina de reflexió i aprenentatge, per posar només alguns exemples.

Per aquest motiu vam iniciar el nostre projecte tot fent un acte conjunt entre les tres classes. Aquí vam llegir una carta provinent del director general del Zoo de Barcelona en la qual ens informava que havíem estat seleccionats com a representants dels nens i nenes d’escoles d’Infantil, per aportar idees de com voldríem que fos el nou Zoo de Barcelona. Vam veure que hi havia molts animals en un Zoo i, per funcionar millor vam decidir dividir-nos la feina de la següent manera: P3 investigaria sobre la granja, P4 els animals marins i P5 els salvatges.

Aquesta carta va donar inici al treball d’aula i, en aquest punt estem. A mesura que anem avançant en el projecte ho anirem relatant. Si teniu qualsevol dubte o suggeriment, no dubteu a deixar un comentari.

A continuació podreu veure algunes fotos del moment en què ens va arribar la carta del Director General del Zoo.

Fotos de l’inici del projecte “Salvem el Zoo”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *