Acabem fent una rúbrica!

Des de Cicle Mitjà, la primera vegada que ens vam plantejar un projecte, vam tenir clar que la millor manera d’avaluar-lo era que els alumnes fessin una rúbrica. Per què?

Doncs perquè la rúbrica és un instrument d’avaluació formativa, permet a l’alumne ser conscient del seu aprenentatge i del seu nivell adquirit.

Tot i que a tercer encara consta molt llegir les taules de doble entrada, hi ha molt d’acompanyament per part del professorat. Vam decidir posar només tres categories i totes les activitats del projecte de LA PREHISTÒRIA tenen la seva petita rúbrica. Així doncs, compartim amb els alumnes els objectius d’aprenentatge del projecte i els criteris d’avaluació. Dediquem la darrera sessió de projecte a la rúbrica, tot i que els alumnes són coneixedors del seu contingut des del primer dia.

Vam decidir posar-hi tres categories, fantàstic, ben fet i puc millorar. Els alumnes responen a la rúbrica amb l’ajut dels mestres que els van guiant. No només avaluen les activitats, també s’autoavaluen ells mateixos dins el grup i el propi grup.

Amb ítems com els següents:

  • He respectat i he tingut en compte les opinions dels membres del meu grup.
  • He col·laborat activament en totes les activitats del meu grup.
  • Els meus companys han col·laborat activament en el desenvolupament de totes les  activitats del projecte.
  • El meu grup ha treballat cooperativament en totes les activitats del projecte.

Així doncs, la rúbrica esdevé el tancament del projecte i una eina d’autoavaluació que no deixa a cap alumne indiferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *