Metodologia

Com que aquest projecte era la nostra primera experiència quant a la creació d’un, vam ser els professors qui vam decidir el tema del projecte: Fem salut!, perquè aquest tema ens permetia incloure competències, continguts i criteris d’avaluació de totes les assignatures del nivell i treballar amb metodologies competencials.

Tots els professors van proposar els continguts que podien treballar i les activitats que farien de manera que es treballessin totes les competències i conduïssin a l’elaboració de la tasca final: fer un programa de ràdio.

A mesura que anaven sortint les idees es va anar omplint la graella de programació del projecte.

I es va fer la seqüenciació de les activitats, perquè dels resultats d’unes depenia el treball d’altres. Per exemple: es necessitava saber com funcionaven els qüestionaris de google per a poder conèixer els hàbits alimentaris de la població per sectors econòmics i aquesta informació era necessària per a poder crear alguns dels gèneres periodístics (reportatge, notícia…) que després formarien part del programa de ràdio.

Per fer les activitats inicials i de desenvolupament de cada una de les assignatures no es va fer cap canvi en l’organització horària habitual, sinó que es van treballar els continguts i les activitats en la franja horària estipulada per a cada matèria.

Els tutors, juntament amb els professors que van estar els dies del treball de síntesi amb els alumnes, van ser els encarregats de introduir el projecte i treballar l’organització de grups i l’elaboració de la tasca final.

Durant els quatre dies del treball de síntesi, i desenvolupament de la tasca final, es va deixar l’organització horària habitual i els grups d’alumnes van temporitzar-se per a poder portar a terme la tasca encomanada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *