Concurs estalvi d’energia

Com a activitat final també es planteja un “concurs” on es premia a la família que assoleix un major estalvi energètic en un període de 2 mesos. Per això es disposa, gràcies amb un conveni amb la UPC de Manresa, d’uns aparells de mesura instantània que un tècnic especialitzat de l’ajuntament instal·la a casa de les famílies que es mostren interessades en aquest estudi. Durant 2 mesos, l’aparell (Mirubee) està realitzant la mesura de la despesa energètica de la casa. Amb l’ajuda d’una app instal·lada al telèfon mòbil, la família pot consultar la despesa energètica que s’està realitzant a temps real. Al cap d’aquest període, es compara la mitjana de despesa inicial amb la final, i guanya la família que ha aconseguit disminuir en major mesura la seva despesa energètica de forma proporcional. Amb aquesta activitat es pretén conscienciar a tota la família, facilitant-los una eina que els permeti fer un estudi de la despesa realitzada a temps real. Malgrat tot, només es pot realitzar l’estudi amb les famílies disposades a fer-lo, i per tant, és una activitat que no es planteja com a qualificable (el resultat no s’introdueix en la mitjana de notes del projecte de l’alumne).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *