PLANIFICACIÓ

LA VOLTA AL MÓN

Punt de partida

El punt de partida del projecte és dissenyar una volta al món des de la classe i aprendre sobre els diferents països per on passem. La relació del projecte amb el títol és directa.

Els interessos dels alumnes s’incorporen a partir preguntes obertes i estimuladores que els facin pensar i crear respostes alternatives. ( ex: es pot fer Resultat d'imatges de gif bola mundola volta al món en 80 dies? En quant temps es pot fer la volta al món? Per on passaries? Quins mitjans de transport utilitzaries? Com ho financiaries?) Els alumnes van incorporant els seus interessos a mida que el projecte va avançant.

Es treballa a partir del món real: ( transports, fusos horaris, vacunes, viatges personals, climes, conversió de moneda, idioma de comunicació, cultura general sobre els diferents llocs per on passen, gastronomia….).

El projecte està pensat per dur-lo a terme amb el grup-classe de sisè. S’organitzarà en petits equips de 4 persones.

Sessió inicial

A la sessió inicial es llença la pregunta inicial: Es pot fer la volta al món en 80 dies? I a partir d’aquí analitzarem les diferents idees aportades pels alumnes (ells es basaran en les seves experiències personals). Se’ls anima a dissenyar una proposta possible i justificada de la volta al món presentant alguns dels llocs pels que passaran.
Per dur a terme el projecte s’utilitzaran atles, mapes, diaris, internet, guies de viatge….

A la primera/es sessions s’informa als alumnes que hauran de fer una presentació/exposició del seu itinerari fent servir cada grup la seva pròpia tècnica. El repte no és real però ha de ser possible.

El model tant del procés com del treball final no és únic, depenent de les capacitats/habilitats i interessos dels alumnes cada grup o alumne farà la seva proposta. El treball final es pot fer de forma individual o col•lectiva, els alumnes trien com volen fer-ho tot i que sempre es comparteix amb el grup classe.

Àrees implicades

Les àrees que estan implicades en el projecte són català, castellà, anglès, socials, matemàtiques, música i plàstica.

El pes gros del projecte recau sobre el tutor (ja que imparteix la majoria d’àrees implicades) i els especialistes fan aportacions puntuals al projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *