Projecte 3dBot ESO3: El seguidor de línia ja marxa.

Els alumnes de 3r d’ESO dins de l’assignatura de tecnologia han treballat la robòtica. Aquest curs han construït i programat un robot que actua com un seguidor de línia. El 3dBot porta incorporat una placa amb els sensors i controladors necessaris per de complir aquesta funció.

icona mBlockDurant el primer trimestre han après a programar els diferents elements de la placa del robot a través de l’interfície m-block que permet programar la placa ARDUINO on va punxada la placa específica del 3dBot.

insignia 3dbot 2

En el segon trimestre han muntat físicament el robot i han aprés a controlar els seus motors. Això els ha permès dominar tots els desplaçaments espacials possibles per poder conduir el 3dBot a voluntat.

Per últim en aquest darrer trimestre han programat conjuntament els sensors i motors del robot per tal que interactui amb l’entorn tal i com volen. En el seu cas fent que segueixi una línia pintada a terra.

En el vídeo següent podeu veure el resultat:

[youtube]https://youtu.be/DUxgpHljLac[/youtube]

Aquest article ha estat publicat en ESO3, Robòtica ESO3. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.