Projecte 3dBot ESO3: El seguidor de línia ja marxa.

Els alumnes de 3r d’ESO dins de l’assignatura de tecnologia han treballat la robòtica. Aquest curs han construït i programat un robot que actua com un seguidor de línia. El 3dBot porta incorporat una placa amb els sensors i controladors necessaris per de complir aquesta funció.

icona mBlockDurant el primer trimestre han après a programar els diferents elements de la placa del robot a través de l’interfície m-block que permet programar la placa ARDUINO on va punxada la placa específica del 3dBot.

insignia 3dbot 2

En el segon trimestre han muntat físicament el robot i han aprés a controlar els seus motors. Això els ha permès dominar tots els desplaçaments espacials possibles per poder conduir el 3dBot a voluntat.

Per últim en aquest darrer trimestre han programat conjuntament els sensors i motors del robot per tal que interactui amb l’entorn tal i com volen. En el seu cas fent que segueixi una línia pintada a terra.

En el vídeo següent podeu veure el resultat:

[youtube]https://youtu.be/DUxgpHljLac[/youtube]

Publicat dins de ESO3, Robòtica ESO3 | Deixa un comentari

Projecte Scratch ESO1: Construïm un laberint

A les acaballes del primer trimestre els alumnes de 1r d’Eso ja tenen a punt el seu projecte d’Scratch. Han programat un laberint on cal trobar el camí de sortida sense tocar les parets i esquivant tots els obstacles. Han dibuixat el laberint, creat els obstacles, animat els personatge que hi apareixen i finalment dissenyat la lògica del joc. En les imatges següents els podeu veure treballar.

Publicat dins de ESO1, Robòtica ESO1 | Deixa un comentari

Programant l’encesa automàtica d’un LED

Els alumnes de 2n d’ESO han estat treballant amb diferents components electrònics. Han elaborat un  circuit amb una fotoresistència (resistència sensible a la llum que ens permet mesurar la intensitat lumínica de l’ambient) i un LED. Aquest circuit l’han connectat a la placa ARDUINO-UNO i han programat la placa per tal que el LED s’encengui quan la intensitat de la llum ambient baixi d’un cert valor llindar.

En aquestes imatges els podeu veure treballant.

img_20161103_124501

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els plàstics a 2n d’ESO

En aquest recull de presentacions podeu veure el resultat del treball de recerca realitzat pels alumnes de 2n d’ESO sobre els plàstics.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Observació i mesura del temps meteorològic

Els alumnes de 2n d’ESO van estar treballant al CdA de Can Santoi, els aparells de mesura i els conceptes bàsics de meteorologia, per tal de fer una previsió del temps.

Un cop recollides i treballades les dades de camp, van fer una previsió del temps meteorològic.

Aquí teniu un recull de fotografies del taller.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els cotxes elèctrics ja corren!

Els alumnes de 1r d’ESO ja han fet córrer els seus cotxes elèctrics. En aquest vídeo en teniu una petita mostra.

[youtube]http://youtu.be/0jWT-Q6ZFqU[/youtube]

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Viu l’electricitat !

Sortida conjunta de l’àrea de ciències natura i tecnologia al Cosmocaixa amb els alumnes de 3r d’ESO. Vam fer una visita general a la Sala de la Matèria, on els alumnes van cercar informació sobre temes diversos. Després vam realitzar el taller: Viu l’electricitat !

El taller va permetre als alunnes expreimentar i viure diferents aspectes de l’electricitat, així com gaudir de diferents experiències amb l’Alta tensió, amb tota seguretat.

Aquí en teniu una mostra

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

2n d’ESO treballant amb les serres per a poliestirè.

Els alumnes de 2n d’ESO ja han acabat de construir les serres per a poliestirè. Després de marcar, tallar el marc de la serra, fer la instal·lació elèctrica de la resistencia de nicrom (element de tall de la serra ) i decorar la serra; han posat a prova la eina que han elaborat retallant uns elements nadalecs d’una planxa de poliestirè expandit.

Aquí en teniu el resultat.

[youtube]http://youtu.be/upyvJIhpLCE[/youtube]

Publicat dins de General | Deixa un comentari

1r d’ESO muntant el grup motor-reductor del cotxe.

Els alumnes de 1r d’ESO ja han muntat el grup motor-reductor per tal de que el seu cotxe elèctric estigui motoritzat. A part del motor pròpiament, cal un grup reguctor per adequar la velocitat alta de gir del motor, u una velocitat de gir més petita a les rodes.
Aquí els teniu treballant i el resultat:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

3r d’ESO fent marxar els motors

Els motors elèctrics  ja giren !!!!!!

Els alumnes de 3r d’ESO després de construir la bobina completar la instal·lació elèctrica, els suports de la pila i la bobina, col·locar l’iman; ja poden posar a prova els motors.

Aquí teniu el resultat:
[youtube]http://youtu.be/UdMW9NCQkp0[/youtube]
 

Publicat dins de General | Deixa un comentari