DESTIL·LERIES BOSCH

A través del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura vàrem concertar una visita a les instal·lacions de les Destil·leries Bosch per veure en directe les herbes remeieres que utilitzen en l’elaboració dels seus productes artesanals.

Aquesta sortida forma part de les que realitza l’escola per tal de conèixer més a fons els productes Tasta’ns, elaborats per artesans alimentaris locals.

L’exposició del Sr. Joaquim Bosch ens va interessar des del primer moment i, a banda de conèixer moltes plantes, tant autòctones com forànies, ens vàrem endinsar en la història d’una empresa centenària i artesana, reconeixements atorgats per la Generalitat de Catalunya a aquesta empresa del nostre poble.

En el bloc d’EV podreu veure el treball sobre les herbes remeieres que fan tots els alumnes de l’escola el dia 23 d’abril, al matí.

3 respostes a DESTIL·LERIES BOSCH

 1. M’ha agradat molt anar a Ratafia Bosch perquè em pensava que apart de fer licors feien vins, caves… també m’ha sorpres que aquesta empresa fos artesana.
  I m’ha sorpres que la besavia del senyor Joaquim Bosh hagues inventat la Ratafia Bosh.

 2. Èlia Pérez diu:

  M’ ha agradat molt la sortida a la fassina Bosch, el que m’ agrada mes de tot es que es una empresa familiar que a anat de generacions en generacions. És va fundar perque va vindre la besavia del Sr. Joaquim Bosch va vindre de Camprodon a aqui, entenia molt d’ herbes i va començar a comercialitzar ratafia casolana. Hi ha dues menes de licors els macerats i els destil·lats. Els macerats son: Ratafia reserva, ratafia de Rupit i ratafia. Els destil·lats son: Licor del Far, anís del Ter, licor de Nùria, aiguanaf compost i aromes de Rupit. No us explico més perque no acabaria, pero suposo que ja ho sabeu.
  Èlia.

 3. Núria Rodas Carbonell diu:

  Em va agradar molt anar a Ratafia Bosch, jo sabia que un dels productes que feien, era la ratafia. Vaig aprendre moltes coses noves que mai ningú m’havia explicat. Em va semblar molt interessant l’alambic, l’aparell per destil·lar. Una de les coses que em va agradar més va ser l’alambic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *