03 LLEGIM

LLEGIM: EL TRESOR DEL RIU TER

Llegim és l’apartat del PI que dedicarem a la lectura d’una narració que ens portarà a conèixer el curs del riu Ter.

Metodologia de treball: grups de dos (parelles)

Estratègia: cada grup s’encarrega d’un capítol del llibre que correspon a una part de l’itinerari.

Tasques: 1. Lectura individual del llibre (Pla Lector).

2. Lectura compartida del capítol assignat a cada parella.

3. Mural per compartir l’itinerari i descripció del paisatge.  Components:

Itinerari

Resum

Imatges

4. Comprensió del llibre: activitat Bloc (FT)

EL TRESOR DEL TER: activitats on line

5. Lectures complementàries: RUTA DEL TER: seguint el curs del riu
 


TEMPS DINS L’AULA DE LECTURA COMPARTIDA

9 respostes a 03 LLEGIM

 1. Soukaina El Messaoudi diu:

  Segons el títol sembla molt interessant, i amb la lectura que hem fet a la classe m’ha animat a llegir el meu capítol amb més ganes i espero que tots el llegeixin amb ganes i no se sentin obligats.

  SÓN MOLT DIVERTITS ELS PI QUE FEM A L’ESCOLA
  🙂 (f)

 2. Aina Martínez diu:

  Descripció de l’Avi Benet:
  L’Avi Benet, també anomenat Fadrí de Sau, és un flaviolaire. És molt savi i intel·ligent, també és simpàtic. La seva veu és rovellada i greu, però serena i melodiosa. No viu enlloc, va per tot arreu explicant històries a la gent. Té amics als pobles de les ribes del Ter.
  Sap molts contes, rondalles i llegendes. Duu un barret de palla, un bastó, uns pantalons marró fosc, una samarreta verda de quadres, una jaqueta vermella i unes sabates blaves. El seu cabell s’ha vist afectat per l’edat, ja que és blanc. Té una espessa barba del mateix color del cabell, i un nas punxegut.
  Sap diferenciar els rapinyaires nocturns per el so que fan, i els imita molt bé.
  Sap moltes coses sobre el riu Ter, i les ensenya al seu amic Joan, al que acompanya en el seu llarg viatge per la vora del Ter.

  • mbassaga diu:

   Nois i noies,
   L’Aina ha descobert el motiu que tenia en Joan per escapar-se de casa seva i l’ha encertat! Enhorabona lectora i no tanquis mai els llibres!
   Animeu-vos a descobrir el secret perquè no publicarem la resposta.
   Us desitjo un bon viatge pel riu Ter i que arribem junts a la gola!
   Fins demà,
   Mariona

 3. Ísur diu:

  Es molt divetrit el llibre “EL TRESOR DEL TER”

 4. Aina Martínez diu:

  Mariona, l’exercici 9, del dossier de Llegim, s’ha de fer? És aquell que s’ha d’escriure un text. T’ho volia preguntar avui però no t’he vist. I de Situem hem de fer el mural per deures i l’exercici 6?

  • mbassaga diu:

   Aina,
   Has de fer les tasques personals del LLEGIM i SITUEM, és a dir tenir-ho a punt per compartir amb la teva parella el dia de les ampliacions del PI que vàrem decidir. Del LLEGIM has de tenir llegit el capítol i el resum fet, amb la teva parella havíeu de decidir i fer l’itinerari. El mural del LLEGIM és l’itinerari, imatges i el resum. El text el farem a la classe, però si tens idees comença a fer la planificació. Del SITUEM has de tenir llegit i resumit el riu que treballes i juntes heu de buscar les imatges al google (em sembla que ho teniu a la T/), el mural el fem a la classe.

 5. Núria Rodas Carbonell diu:

  M’ha agradat molt llegir el llibre del TRESOR DEL TER. Mai havia llegit un llibre que tractes d’algun riu en concret, però ara ja no podre dir que no l’he llegit. L’he llegit, EL TRESOR DEL TER!!!

 6. Lucía Morales Fernández diu:

  Descripció d’en Joan Sala:
  En Joan Sala és un xicot mol simpàtic, astut i aventurer descendent d’en Joan Serrallonga. Vol aprendre coses noves, i ha decidit fer un viatge molt important seguint els misteris del riu Ter, intentant trobar la cova del plànol, per tal d’ajudar a un familiar molt proper.
  Té la cara rodona i la pell fina, els ulls grans i un nas xic. La major part del seu cabell està tapat per una gorra, però es distingeix prou com per poder dir que és llis i fosc.
  Mai se n’oblida de la seva esplèndida gorra vermella. També vesteix una samarreta verda, uns pantalons blancs amb una franja vermella, i unes bambes blanques. Carrega una motxilla amb el plànol i alguns materials i productes imprescindibles.
  Però el recorregut del Ter no el farà pas sol, estarà acompanyat per un vell senyor, l’avi Benet, que el portarà a conèixer tot tipus de fauna i flora, i compartirà els impresionants paisatges del Ter.

  Font d’informació: Llibre “El tresor del Ter”.

 7. mbassaga diu:

  Hola Lucía,

  Bona descoberta, ja us vaig dir que tenia un bon motiu per escapar-se de casa seva. Endavant amb les lectures i les activitats del riu. Una manera divertida d’aprendre!
  Fins demà,
  Mariona
  PD: I no publico res de res. Comentaris secrets del bloc de CS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *