Sortides i activitats 4t C

SI VOLEU VEURE TOTES LES IMATGES CLIQUEU A LA FOTO!

Cliqueu la image i podreu veure un video del Cas del Fantasma Marimón

Sortides i activitats 4t

Hola! En aquesta pàgina us anirem explicant de forma resumida la majoria d’activitats que anem fent a l’escola. Si voleu veure les imatges de les activitats cliqueu a la foto de dalt i les podreu veure totes! 

Ja tenim nom de la classe! Ens diem AGATHA CHRISTIE.Resultat d'imatges de agatha christie

Després de donar-hi moltes voltes, buscar i llegir informacions hem fet votacions i la dona que ens ha semblat més interessant ha estat l’Agatha Christie, famosa escriptora de llibres de misteri. Volem aprendre moltes coses així que comencem a fer de detectius!

FIRA MEDITERRÀNIA: “LA GALLINA DELS OUS D’OR”

Aprofitant la fira Mediterrània vam anar al Teatre Conservatori a veure una obra de teatre que ens va agradar molt: “La gallina dels ous d’or”

EL MISTERI DE LA POLICIA FEDERAL

A la classe de 4tC, un dia ens van entregar un diari que es deia el Xafarder i l’Inspector en Cap va declarar que els alumnes de4tC  érem un factor clau per a la recuperació d’uns diners perduts. Més endavant, vam trobar un paper que deia el nom de tots els lladres, vam resoldre molts enigmes fins a resoldre el cas i ens van enviar un sobre ple de bitllets de broma!!

SORTIDA A LA POBLA DE LILLET

Per celebrar la festa de la castanyada vam aprofitar per fer una sortideta xulíssima al Berguedà, a la Pobla de Lillet, on passa tot la història del llibre que hem estat llegint a l’aula: “Les aventures del Ton i la colla a la Vall de Lillet”.  Allà vam anar en tren, vam visitar els Jardins Artigas i el Museu del ciment. A l’hora de dinar vam jugar i jugar en un parc que hi ha al centre del poble. Va ser molt divertit!!!

TROBADA D’ESCACS AMB L’ESCOLA PUIGBERENGUER

El mes de novembre vam fer una trobada d’escacs amb l’escola Puigberenguer. Una tarda van venir a la nostra escola i un altre dia vam anar-hi nosaltres. Va ser una experiència molt maca per a tots i totes. Ho volem repetir!

SETMANA DELS DRETS DELS INFANTS

Vam participar en el Dia dels Drets dels Infants dins de les activitats organitzades per l’Ajuntament de Manresa. Tots els alumnes de 4t vam elaborar un manifest en el que vam donar les nostres propostes per tal que el mar fos un lloc de pau. Vam fer una vela i uns cavallets de mar que van estar exposats al passeig Pere III de Manresa.

PERCUSSIÓ CORPORAL

Ha vingut a l’escola el Marc Sibila carregat amb uns pals i un ordinador a fer-nos una classe de percussió corporal. Què vol dir??? Doncs hem fet percussió amb el nostre cos. Ho fèiem picant-nos amb les mans a les cames, al cos, a les mans d’un company…
Ens ha posat música i ho anàvem fent seguint el ritme de la música.

Ens ho hem passat super bé!!!

 

FESTA DE NADAL

Abans d’acabar el trimestre vam fer una festa amb l’animació d’en Jordi Callau, vam ballar, vam riure i ens vam omplir de confeti! A l’aula vam fer un esmorzar conjunt i també vam poder ballar i passar-ho molt bé.

TALLER DE COEDUCACIÓ

Ha vingut una noia de l’Ajuntament a fer-nos un taller molt xulo i hem descobert que hi ha coses que només fem els nens i d’altres que només fem les nenes, i això no pot ser.  A partir d’ara ho mirarem de canviar, tots farem de tot!!!

LA VISITA DE L’ÒPTIC: CARLES RIUS

El dia 7 de Febrer va venir un senyor que es diu  Carles Rius, el pare de l’Adam de 3r i que és òptic. Ens va  explicar les parts de l’ull que no sabíem i moltes altres informacions que no no coneixíem. Li vam demanar ajuda perquè estàvem fent el projecte del cos humà i volíem respondre la pregunta de “Per què plorem?”. Va ser molt interessant i ens va agradar molt. Gràcies Carles!

EL CAS DEL FANTASMA MARIMON

Aquest cas ha sigut el nostre segon cas perquè tractava de que havíem de resoldre  els missatges secrets per buscar el tresor enterrat. Tot això ens ho va ensenyar el mestre Artur que ens va explicar la història del baró Marimon que tenia un castell a les terres del Collbaix i que a la nostra escola hi havia enterrat el tresor. Vam resoldre alguns magnífics missatges amb foc, alguns amb la llum del sol i alguns mentalment. I finalment vam trobar el tresor!!

ENS VISITA EL JOAN CIRERA

El dia 12 de febrer, ens va visitar un pare de l’escola, el Joan Cirera i ens va explicar unes llegendes. Una d’en Capablanca, una del Misteri de la Llum i d’altres. Ens va agradar molt i ho va fer molt bé! Moltes gràcies Joan!

SORTIDA PER MANRESA I ESCAPE ROOM: “EL CODI HOUDINI”

Aquesta sortida havia de ser d’un mateix dia però la noia de l’escape room es va posar malalta i vam aprofitar la sortida per fer una ruta per Manresa i un altre dia vam fer la del Codi Houdini.

Vam fer dos barris: el Passeig i el Barri Antic.

Vam veure monuments i edificis importants de Manresa com el Casino, el teatre Kursaal, Crist Rei, el Quiosc de l’Arpa, l’Ajuntament, els ponts de Manresa Capital de la Cultura 2018, la Seu i el Pont Vell. Després vam anar a un parc que es deia el Parc de la Seu on vam dinaf i jugar. Per la tarda vam anar al carrer del Balç, que va ser súper interessant!

Al cap d’uns dies vam poder anar a fer l’escape room al Codi Houdini de Manresa. Vem fer grups de 6 o 7 alumnes per torns. Va ser molt “xulo” perquè ens van fer trobar pistes per aconseguir la clau per sortir i només alguns ho vam aconseguir!!

LA POLICIA LOCAL

El dia 13 de febrer va venir la Policia Local a explicar-nos les normes que hem de seguir quan anem pel carrer.  Les normes eren:

Norma 1: quan passeges pel carrer has de respectar els semàfors.

Norma 2: quan portes una bicicleta, un patinet o patins has de portar protecció.

Norma 3: quan vas en cotxe has de seure bé i cordar-te el cinturó.

Norma 4: si et poses a jugar i se’n va la pilota a la carretera, no surtis corrents perquè et poden trepitjar els cotxes.

BEISBOL I JUDO

Els dies sis i vint de març vam anar al Congost a fer dos activitats. Vam fer judo i també vam fer beisbol. Ens vam dividir en grups i cada grup va fer una activitat i vam tornar a anar-hi perquè el dia sis de març cada grup només van fer poc temps d’activitat. El vint de març vam canviar d’activitat perquè tots els alumnes de tots els quarts poguéssin tornar a fer l’esport que els faltava. Vam aprendre moltes coses que mai havíem fet i ens ho vam passar molt bé fent esports diferents.

 

Les colònies

El 14 de maig vam anar de colònies a la garbinada de l’Estartit. Vam arribar al port i vam agafar el vaixell Nautilus on vam poder veure molts peixos. Després a la casa ens van presentar el nostre monitor, en Marvel.

Com que va ploure no vam poder activitats a la tarda i vam anar a jugar en una sala.

El segon dia vam fer: futgolf , escalada i tir amb arc . A la tarda vam fer canoa i rais, i ens vam poder banyar al riu i a la platja una mica. Desprès Ens vam ficar guapos i vam anar a la discoteca!!!!

L’ últim dia de colònies vam esmorzar i recollir les coses. Després vam fer joc lliure.

I desprès vam dinar, i al acabar vam marxar .