LA VEU LECTORA DE TERCER D’ESO

DEIXA EN AQUESTA PUBLICACIÓ, A L’APARTAT DELS COMENTARIS, LA TEVA RESSENYA SOBRE LES LECTURES EN CATALÀ DEL TRIMESTRE (NARRATIVA, POESIA O TEATRE).  TINGUES CURA DE LA CORRECCIÓ DE L’ESCRIT.  SERÀ UNA MANERA DE COMPARTIR OPINIONS I GUSTOS.

3 thoughts on “LA VEU LECTORA DE TERCER D’ESO

 1. Pablo Fernández

  El Bruno Bergeron va tenir una adolescència difícil, i encara es va complicar més quan va veure entrar el seu pare a classe, amb la cartera de professor i cridant:

  “Em dic Merlí i vull que la filosofia us faci trempar!”

  Al cap dels anys recorda els cursos de batxillerat de què va gaudir amb els seus companys de classe, “els peripatètics”, perquè la seva germana Mina senti a prop la figura del pare que mai va conèixer.

  A la novel·la de Merlí hi descobrireu aspectes nous de la vida del Pol, la Tània,el Joan, el Marc, la Berta, el Gerard… i del mateix Bruno, que reviurà les seves experiències durant la seva estada a Roma.

  Els primers amors, les festes desenfrenades, el sexe, els estudis, la por al futur, les relacions familiars, les amistats… són els temes centrals de les aventures inoblidables de Quan érem els peripatètics, narrades pel Bruno Bergeron.

  Mina,

  Ha arribat el moment que sàpigues bé qui era el nostre pare, a qui mai vas arribar a conèixer. Veuràs que per a nosaltres era més que un professor. Alguna cosa màgica ens va passar quan érem els peripatètics. T’ho diré d’una manera naïf: «Érem com espases clavades en una paret de pedra. I el Merlí ens va arrencar de la pedra i ens va obrir els ulls».

  Estàs preparada per entendre per què el Merlí era el millor professor del món?

 2. Lluc Bau

  Lluc Bau Visser

  Ressenya; Tocant el buit

  -Tocant el buit
  -Joe Simpson

  “Tocant el buit” és una història basada en fets reals, que tracta sobre un home anomenat Simon Yates, que un dia, com a aficionat de l’excursionisme, juntament amb el seu amic es proposen escalar una muntanya dels Andes peruans, per una paret de gel. Amb tot el material preparat, es proposen per començar. Però havent escalat uns quants dies, en Simon cau per un precipici, el seu amic el prova d’ajudar però l’acaba donant per mort. El seu amic marxa a buscar ajuda, però quan torna amb els ajudants en Simon ha desaparegut. La història explica, com el Simon es salva tenint una cama trencada al mig dels Andes peruans. Recomano la història a tota la gent que els hi agradi l’aventura i l’excursionisme. És una història que des del primer dia et deixarà captivat.

 3. Anxo Aragundi tonto quén lo lea

  Memòries d’Idhun:
  Jo m’estic llegint l’últim llibre de la trilogia “Memòries d’Idhun”, i evidentment ja m’he llegit els dos anteriors.
  Tracta sobre un regne anomenat Idhun (ubicat en un món diferent a la terra) en aquest món habiten els sangcalents (humans i altres races intel·ligents que conviuen entre elles), i a més dels sangcalents també hi tres espècies superiors; els dracs, els unicorns i els sheks (serps amb ales), els dracs i els sheks sempre s’havien barallat fins a la mort entre ells per instint, però un dia els dracs van aconseguir fer fora als sheks d’Idhun, que van fugir cap a un altre món anomenat Umadhun a través d’un portal. Tant Idhun com Umadhun han estat creats per uns deus molt poderosos, els quals també han creat els sangcalents, els unicorns i els dracs, però també existeix un seté deu, que és el creador dels sheks i dels szish (unes serps amb braços i la mateixa intel·ligència que un humà, també anomenats sangfreds).
  Molts anys després d’això, el seté deu, que estava utilitzant el cos d’un mag de gran nivell, va obrir un portal cap a Umadhun des de Idhun, ajudant a tornar els sheks i asassinant a tots els dracs i a tots els unicorns amb un conjur molt poderós.
  Per sort, un mag i un cavaller idhunians van salvar a una cria d’unicorn i a una de drac, per després fugir a la terra. Les dues criatures fantàstiques van abandonar els seus cossos i van refugiar-se en els d’uns nens petits. Que molts anys després acabaran tornant a Idhun per reconquerir-lo lluitant contra els sheks.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *