COMPARTINT LECTURES

Aquí podeu escriure els vostres comentaris sobre les lectures que aneu fent. Recordeu que, a l’enllaç de la dreta “Biblioteques d’aula”, hi podeu trobar molts suggeriments. Que no us falti el temps de llegir!!!

13 thoughts on “COMPARTINT LECTURES

 1. Salma

  Jo aquest trimestre m’he llegit el llibre de John Green, Maureen Johnson i Lauren Myracle anomenat “Nits blanques”. “Nits blanques” ens submergeix dins de tres històries màgiques i inoblidables.
  La vida de Jubilee no és perfecta, acabava de discutir amb el seu xicot Noah en la nit de Nadal i com si no fos poc ha de viatjar amb tren a Florida per un problema amb els seus pares. En aquest viatge, es trobarà amb algunes persones que convertiran aquesta tràgica nit de Nadal en una nit inoblidable. Després que el seu tren és detinguí per la neu a Gracetown ella coneix en Stuart, un noi molt diferent del Noha. El llibre es divideix en tres històries que ocorren la mateixa nit, però en diferents horaris. En una història, podem veure com es coneixen la Jubilee i l’Stuart, en una altra com l’amistat de Duque i Tobi pot arribar a ser alguna cosa més i en l’última podem veure el retrobament de Jeb i Addie. A través d’aquestes històries podem conèixer una mica més els personatges i enamorar-nos de la màgia que hi ha en cada història. Les històries estan connectades, ja que els personatges es coneixen entre si. “Nits blanques” és un llibre en el qual ens trobem amb tres històries amb personatges forts, amb tocs d’humor i personalitats que enamoren. Recomano moltíssim aquest llibre, ja que jo amb ell em vaig enamorar, vaig riure i vaig gaudir d’una lectura fantàstica.

 2. Marta Requena

  M’he llegit el llibre de Wonder. M’ha agradat molt i és molt interesant. El recomano a gent que li agradin els llibres d’aventura, i d’emoció.

 3. Marta Rodríguez

  Aquests dies m’he estat llegint el llibre de “Tothom hauria de ser feminista”, de Chimamanda Ngozi Adichie.
  Aquest llibre és un breu assaig d’un discurs que la mateixa escriptora va fer en una convenció. Ens explica, amb un to humorístic, com ens trobem les dones en aquesta societat, i ens anima a trencar els murs que se’ns han creat.
  Recomano aquest llibre a tothom, a grans i petits, a tota la gent que cregui que el feminisme és només una moda, i que les dones realment no estan en desigualtat.

  Marta Rodríguez,
  4rt C

 4. Miquel Castillo 4rt C

  Durant el llarg del primer trimestre, he dut a terme una lectura molt interessant titulada “La Petita Modista Xinesa”, de Balzac.
  Aquesta novel·la narra la història de dos nens xinesos, que durant la dictadura de Mao, a la Xina, són enviats a reeducació, com tots els nens intel·lectuals del moment. Allà, en dures condicions i mala vida, viuen una sèrie d’aventures que els marcaran la vida per sempre. A més a més, coneixen una noia, filla d’una modista, la qual roba el cor als dos adolescents.
  Durant aquesta dura època de la seva vida, separats de la seva família, aprenen a ser autònoms, a sobreviure per ells mateixos, i a cooperar per a preservar la seva vida.
  M’agradaria recomanar aquest llibre a tots aquells que a l’hora que els agrada llegir novel·les, els agrada aprendre sobre història i el passat. També és un llibre perfecte per a la gent a qui agradin les històries d’autosuperació.

 5. Irene García Sánchez

  Jo me llegit “Matar a un rossinyol”, és una novel·la de Harper Lee, publicada als anys 60.
  La història va sobre un advocat que ha de defensar un home negre acusat d’agredir sexualment una jove blanca, en la novel·la es pot veure la segregació racial que hi havia en la Nord-amèrica en els anys 60. També està escrit des del punt de vista de la filla d’aquest advocat i explica les aventures de la filla i el seu germà.

 6. Estel Alegret

  Ara farà una setmana que vaig acabar de llegir-me “50 Coses Sobre Mi” de Care Santos.

  He de reconèixer que, pel títol, tenia bastant clar que no m’acabaria d’agradar, però me’l vaig llegir perquè l’autora m’agrada moltíssim. I vaig fer bé. El llibre sembla poca cosa però, a mida que vas llegint, t’atrapa lentament fins que no pots parar de llegir fins que l’acabes. És un llibre amb una bona història que toca temes importants de tocar i que està molt ben escrit. Per resumir-vos de què va, és un noi que us explica la seva vida a través de “50 coses sobre ell”. No sé com explicar-ho per fer-li justícia: s’ha de llegir.

  Estel Alegret,
  4t B.

 7. Marta Rodríguez

  Durant aquests mesos m’he estat llegint “ Antologia diversa dels millors: un assaig i setze contes.” Aquest llibre conté contes des de Joan Fuster a Manuel de Pedrolo, i des de Carme Riera a Quim Monzó, entre d’altres.
  El conte que més m’ha agradat és “El Llumí”, de Jaume Fuster. Va d’un robatori i de com l’inspector arriba a resoldre el cas. M’agrada perquè és un conte curt però que no deixa de tenir intriga.
  També m’ha agradat el conte de “Lo Mariner de Sant Pau” de Jacint Verdaguer, ja que és un conte curt, però que fa molta gràcia.
  Crec que ajuntar tota aquest contes en un de gran va ser ben encertat, ja que així no cal que estiguis buscant els altres llibres i així els tens tots junts.
  Aquest llibre m’ha agradat bastant, excloent alguns llibres que no m’han acabat d’agradar.
  Marta Rodríguez,
  4rt C

 8. Júlia Sánchez 1r Batx. B

  Un dels últims llibres que he llegit en català és El clan de la lloba de Maite Carranza. Em va agradar bastant, més del que esperava. És un llibre de fantasia, un gènere que no acostumo a llegir, però que no em desagrada. Tracta de bruixes, i hi ha diversos clans, de bruixes tant bones com dolentes, que estan enfrontades entre elles. A més hi ha una elegida, que apareix per tornar a arreglar aquest món de bruixeria i que es tornin a portar bé entre elles, però que no ho te fàcil.
  Hi va haver moments que no em van agradar gaire, perquè se’m feien molt falsos i com molt exagerats, però en general em sembla un bon llibre. També és predictible, o almenys a mi no em va sorprendre, però sí que em va agradar.

 9. Júlia Sánchez 1r Batx. B

  Aquestes vacances he llegit el llibre Pedra de tartera, de Maria Barbal. És un llibre important dins l’àmbit català, que narra la història de Conxa. Comença quan ella encara és molt joveneta, i a mesura que el llibre avança es va fent més gran, es casa, té fills, i en general evoluciona i creix com a persona. M’agrada que es vegin els diferents pensaments i preocupacions a les diferents edats, quan el personatge va canviant.
  Sobretot penso que cal destacar el passat històric de Catalunya que s’hi veu reflectit, i el lèxic i vocabulari del Pirineu que fa servir l’autora quan es tracta de ramaderia o agricultura, o més en general el vocabulari ara antic, que nosaltres ja no fem servir. També que el personatge principal sigui una dona, que sovint queden oblidades i en l’anonimat al llarg de la història, penso que és un fet a destacar.
  Al ser un llibre curt, entenedor i fàcil de llegir, que pot agradar a qualsevol, el recomano a tothom.

 10. Carla Sánchez 1r Batx. A

  L’últim llibre que he llegit és “Els plaers ficticis”, de Lluís Ma Todó.
  El protagonista és en Frederic, un noi que passa les vacances d’estiu a Camprodon amb la família d’un amic seu, l’Eugeni. Camprodon li sembla un lloc molt interessant i d’ençà que hi va estar per primer cop fa dos anys que hi vol tornar i descobrir-ne l’esperit. Durant els mesos que hi passa coneix la resta d’estiuejants i les seves històries familiars i el seu punt de vista sobre diversos temes canvia a mesura que madura.
  Tot i que se m’ha fet avorrit en alguns trams, aquest llibre està bé per passar l’estona i el recomano a qui busqui una lectura curta.

 11. Ariadna Pont, 1r Batxillerat B

  El llibre que més m’ha agradat dels que he llegit últimament és el de “La Parella del Costat”, de Shari Lapena. El llibre tracta d’un matrimoni que un dia va a sopar a casa dels seus veïns i acaben de tenir una nena. Deixen la nena sola a casa ja que estan a la casa del costat, cada 30 minuts la van a veure. En una de les visites que fa la mare, veu que la seva filla ha desaparegut. La història tracta de tot el que passa després de la desaparició de la pobra nena. El llibre acaba d’una manera totalment inesperada i durant tota la història et té completament enganxat. El llibre és ideal per als lectors als qui els agraden els misteris, les desaparicions i la seva investigació i els llibres amb un final característic.

 12. Marina Sanchez-Ocaña, 1r Batx C

  Aquest tercer trimestre he llegit “Invisible” de Paul Auster.

  Tot comença quan l’Adam Walker coneix la Margot i en Rudolf Born en una festa, a la qual ni tan sols volia assistir. Després d’un temps del primer contacte, en Born contacta amb en Walker. Sap que és un estudiant de literatura, i poeta. Li ofereix participar amb ell en la creació i publicació mensual d’una revista. En Rudolf decideix donar-li un txec amb una part de l’herència que ha rebut. La mateixa nit on han acordat com portaran el projecte, un noi els amenaça amb una pistola. Aquell moment ho canviará tot.

  És la segona novel·la que llegeixo de Paul Auster, i no m’ha decebut. Tal i com imaginava, ha estat un relat ple de girs, amb mencions d’autors clàssics… El recomano a tothom a qui li agradi llegir.

 13. Júlia Sánchez 1r Batx. B

  Una de les lectures que més he gaudit aquest any és “Petons de diumenge” de Sílvia Soler, una novel•la esplèndida que tracta la vida de la Valèria Isern, una dona forta i voluntariosa de l’Empordà. Explica les seves vivències i la seva història d’amor a través dels seus antics diaris, que va escriure durant tota la vida i ara rellegeix i reviu de gran, a mesura que la vellesa i la seva malaltia avancen.
  Em va captivar la forma d’escriure, ja que va intercalant el present i el passat dels diaris i així crea incògnites que el lector al present ja coneix però encara no sap com van succeir, perquè al passat encara no ha arribat a aquella part. És una lectura agradable, amb un final sorprenent però molt tendre, que recomano moltíssim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *