Història d’un gran descobriment: l’estructura de l’ADN

Aprofitant que hem iniciat la unitat dels àcids nucleics, crec que pot ser interessant la lectura de l’article original publicat en la revista Nature, el 25 d’abril de 1953: “Molecular Structure of Nucleics Acids”. Clicant en el següent enllaç us el podeu baixar en pdf: Watson & Crick.

És de justícia recordar que la majoria dels descobriments científics no segueixen uns camins cronològics lineals i encara menys, que són el resultat d’un sola persona o d’un equip reduït de persones. La descripció de l’estructura de l’ADN, és un altre exemple de que el descobriment va ser atorgat als dos científics que van publicar l’article en la prestigiosa revista científica, però hi havia altres investigadors que també van contribuir de forma decisòria al resultat final. Ens referim a la Doctora Rosalind Franklin autora de la següent imatge :

Imatge estreta del mateix article de la revista Nature

Encara que aquesta imatge no signifiqui absolutament res per a la majoria de persones que puguem observar-la, per a un cristal·lògraf conté totes les dades que revelen quina estructura molecular té l’ADN.

En el següent enllaç podeu consultar un article de la història de tot plegat per donar contrapunt a l’article publicat pels doctors James Watson i Francis Crick.


Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *