Ctma

Sistemes Geosfera Atmosfera Hidrosfera Pedosfera Riscos Impactes Recursos
Imatge de previsualització de YouTube

En aquesta pàgina podeu disposar d’alguns recursos i d’algunes informacions que podem utilitzar a les classes de Ciències de la Terra i del Medi Ambient del primer curs de batxillerat. Aquetsa és una selecció incompleta i en la xarxa podeu trobar-ne de molts altres recursos. Us recomano que hi navegueu tenint en compte sempre una visió crítica.

Les Ciències de la Terra i del Medi Ambient és una matèria globaritzadora i interdisciplinar, en la qual es poden trobar respostes al funcionament integral del nostre planeta amb tots els sistemes que l’acompanyen: la biosfera, l’atmosfera, la hidrosfera, la pedosfera i la litosfera. La interelació entre ells pot facilitar la comprensió i en alguns casos la prevenció i la previsió dels riscos naturals i dels impactes provocats per l’acció de la natura i també per l’acció humana.

Per a la comprensió dels fenòmens telúrics (sísmics i volcànics) van ser capdals els estudis realitzats per Alfred Wegener, el qual va proposar la teoria de la Deriva dels Continents (1915), en la que defensava que els continents d’ambdòs costats de l’Oceà Atlàntic s’estaven separant. Com en moltes situacions similars en la història de la ciència, els seus col·legues el van ridiculitzar per les seves idees, però en l’actualitat se’l considera el precursor de la Teoria de la Tectònica de Plaques, la qual considera que els continents i els fons oceànics estan formats per plaques litosfèriques fragmentades i que entre elles existeixen moviments relatius de fregament, de separació i de col·lisió.

Us animo que cerqueu en la xarxa, infomació d’Alfred Wegener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *