Estructura Terra | Dinàmica terrestre | Minerals Roques | Temps geològic | Mapes | Modelatge relleu |
En aquesta pàgina podeu disposar d’alguns recursos i d’algunes informacions que podem utilitzar a les classes de ciències naturals de primer, de segon i quart d’ESO i també del primer curs de CTMA. Aquesta és una selecció incompleta i en la xarxa podeu trobar-ne de molts altres recursos. Us recomano que hi navegueu tenint en compte sempre una visió crítica.
L’impuls de col·leccionar minerals, des de ben petits, ha estat present en molts de nosaltres i segurament s’ha anat mantenint d’una manera més o menys rigurosa. A la primera recopilació de mostres minerals seguia una identificació precisa d’aquestes. Per poder-la dur a terme s’havia de recórrer a taules de classificació, en què a partir de les propietats físiques i químiques es podria establir de quina espècie mineral es tractava.
Una de les propietats físiques més importants per identificar mostres minerals és la duresa. Precisament Friedrich Mohs, va establir l’escala de duresa que porta el seu nom i que va publicar l’any 1825. Us animo que cerqueu en la xarxa, infomació d’aquest mineralogista.
Hola Pere,
soc Neus treballarem fa ja molt dse temps en el institut vell de Montblanc.
Ara tb faig CTMA i el teu blog me va molt bé, es molt xulooooo
Gràcies
Hola Neus,
carai! ja ha passat un temps. Deu n’hi do! Moltes gràcies. Encantat de que et pugui fer servei. De totes maneres hi ha altres webs on trobaràs molts més recursos. Aquest està molt orientat al ritme dels meus alumnes. Poc a poc l’aniré omplint de recursos, eines, documents que utilitzaré en les classes. Evidentment pots utilitzar tot allò que et faci falta. A veure si ens veiem a la reunió de coordinació de les proves pau. Jo he perdut una mica de cabell, je je …
Ens veiem. Una abraçada,
Pere