Parc nacional, parc natural, reserva natural, paratge natural, … Quin embolic!

A la matèria de Ciències de la Terra i del Medi Ambient els alumnes de 2n de batxillerat estan treballant els darrers temes de gestió dels recursos naturals i la identificació dels espais naturals.

Podem distingir dos nivells de protecció:

  • El PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural)
  • Els Espais Naturals de Protecció Especial

Catalunya té una autèntica xarxa d’espais naturals, des de l’alta muntanya a les planes litorals, dels boscos de roure reboll a els espais marins. Les diferents denominacions dels espais naturals són molt diverses i sovint pot donar certa ambigüitat. Per tal d’identificar les diferències entre elles es pot consultar el web de la xarxa d’espais protegits del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

En aquest altre enllaç es poden localitzar en un mapa físic de Catalunya, els espais naturals de protecció especial, el Pla d’espais d’interès natural i la Xarxa Natura 2000. Es poden visualitzar a través de programari d’informació geogràfica (SIG).

Finalment en aquest altre enllaç es pot accedir a informacions dels espais naturals protegits i els usos que se’n deriven de l’activitat turística i cultural.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *