12 comentaris a “Resultat del treball sobre BODIES, 3rESO

 1. L’exposició presenta el cos humà per dintre i per fora i quins són els efectes d’algunes malalties. Conté ossos, músculs i altres òrgans, sistemes com el digestiu, excretor, respiratori, circulatori etc. Per preservar els cossos s’utilitza una tècnica que consisteix en deshidratar-los amb acetona i en plastificar-los amb un bany de silicona.
  En aquesta exposició s’intenta ajudar a comprendre millor el nostre cos, ja que quan s’estudia aquest tipus de coses s’estudia amb esquemes, dossiers y dibuixos, i ara amb aquesta exposició podem veure amb més interès malalties que podem tenir, com per exemple com queden els pulmons a causa del tabac.
  Els autors de l’exposició diuen que els cossos provenen de persones mortes que han mort a causa natural i ningú ha reclamat al seu cos. A Xina igual que a EEUU la llei permet que els cossos no reclamats passen a les universitats per investigació científica.
  El seu director ha estat Roy Glover. Els cadàvers provenen de la facultat de medicina Dalian de la Xina

  Opinió Personal: Creiem que està bé utilitzar cossos per a la ciència però amb el consentiment de la família o de la persona en qüestió. És interessant perquè així poden descobrir tractaments per a malalties noves i nosaltres podem aprendre molt més. Gràcies a aquesta exposició la gent s’ha interessat molt més per les coses del cos humà.

 2. L’exposició bodies conté cossos conservats amb polimerització que consisteix en deshidratar els cossos amb acetona, injectar-los silicona líquida i després plastificar-los. Pretén conservar els cossos en bon estat un temps indefinit.
  L’exposició pretén mostrar la complexitat del cos humà.
  Els cadàvers provenen de la facultat de medicina Dalian a la Xina. L’ exposició s’ ha preparat a la Xina hi ha estat dirigida per Roy Glover.
  La polèmica que s’ ha establert es que si els cadàvers provenien de pressoners fussilats a la dictadura de la Xina o si provenien, com diu el seu director, de persones que van morir de causa natural i no tenien família. A la Xina com als EEUU la llei permet que si desprès de cert temps els cossos no són reclamats poden passar a la facultat de medicina per investigació.

  Opinió personal: Ariadna considera que si els morts abans de morir van donar el consentiment per ser utilitzats per a investigacions científiques està d’acord amb l’utilització de cadàvers per a ‘investigació científica. Hana no està d’acord amb l’exposició perquè considera que és poc respectuosa amb els morts.

 3. És una exposició que reflexa la anatomia humana amb la seva cruesa a través de espècimens reals preservats amb un procés de conservació amb polímer. Els cossos són immersos en acetona, la qual elimina l’aigua- i sotmesos a un bany de silicona per a després segellar-los en una càmara al buit. Al final s’aplica un catalitzador per a deixar el cos plastificat. Això fa que el cos no es descompongui.
  L’exposició mostra 17 cossos humans i més de 200 òrgans en nou galeries temàtiques per mostrar el funcionament dels diversos sistemes del cos humà. La finalitat de l’exhibició es demostrar la complexitat del cos humà i l’efecte d’uns mals hàbits. Alguns dels cossos mostren l’efecte negatiu que causa la falta d’exercici, el sobrepes, beure, i fumar.
  L’exposició, oberta per primera vegada a Lisboa en 2004, ha estat ja vista per tres milions de persones, en la seva itinerància ha passat per ciutats com Nova York, Londres, Amsterdam i Sao Paulo. En l’actualitat, viatgen pel món deu versions de la mostra, i està previst que, després del seu pas per Barcelona, recali a Madrid.
  L’assessor mèdic de la mostra, el professor emèrit de la Universitat de Michigan Roy Glover, va explicar en roda de premsa que l’exposició té voluntat “divulgativa”, i va defensar l’ús d’espècimens reals preparats per a això.
  Roy Glover va explicar que els cossos procedeixen de Xina, de la Universitat de Dalian, que han estat els encarregats de preparar-los per a la exposició perquè és allà on estan “els millors anatomistes”, i que s’han respectat tots els codis jurídics. Una vegada la exposició finalitzi la seva itinerància, els cossos seran recuperats per la universitat, on es cremaran i incineraran. A la Xina quan les persones moren de causa natural i no tenen familiars que reclamin els cossos, aquests cossos passen a la Universitat per investigació científica.
  Opinió personal: Jo crec que si les persones van donar la seva conformitat abans de morir si que es poden utilitzar. Si els cossos no han estat reclamats jo crec que no està molt bé perquè potser la persona preferia que l’incineressin o enterressin, doncs crec que s’ha de conèixer la voluntat de la persona i respectar-la. Però l’exposició està molt bé perquè t’ensenya moltes coses del cos humà.

 4. ‘Bodies-The exhibition’ mostra 17 cossos humans i més de 200 òrgans en nou galeries temàtiques per a mostrar el funcionament dels diversos sistemes del cos humà. També mostra òrgans danyats per la tuberculosi o per la cirrosi. Una altra galeria mostra el desenvolupament embrionari i fetal amb espècimens en les seves diferents setmanes de gestació. A través de l’exposició es poden conèixer curiositats com que els nadons tenen 300 ossos i els adults 206, la llengua es compon de 16 músculs individuals, existeixen 96.000 quilòmetres de vasos sanguinis en el cos humà o que quan una persona arriba als 70 anys ha respirat, almenys, 600 milions de vegades.
  La finalitat de la exhibició és demostrar la complexitat del cos humà. A més, alguns dels cossos mostren els efectes de la falta d’exercici, el sobrepés l’alcohol i el tabac.
  La conservació dels cossos amb polímer és una tècnica per la qual el teixit humà es conserva permanentment per mitjà de cautxú de silicona líquid, que evita el procés de descomposició natural.
  El anatomista alemany Gunther von Hagens va ser qui va inventar la tècnica de plastificació en l’ any 1970. La primera exhibició va ser presentada en Tokio l’any 1995.
  Roy Glover, director de l’exposició, va explicar que els cossos procedeixen de Xina, de la Universitat de Dalian, que han estat els encarregats de prepar-los per a l’exposició perquè és allí on estan “els millors anatomistes”, i que s’han respectat tots els codis jurídics. Una vegada l’exposició finalitzi la seva itinerancia, els cossos seran recuperats per la universitat, on es cremaran i incineraran. Alguns diuen que els cossos provenen de presos polítics que la dictadura militar xinesa ha executat, però el seu director ha explicat que provenen de persones mortes per causes naturals i que ningú ha reclamat el seu cos, i han estat recollits per la universitat.
  Opinió personal: Nosaltres creiem que no haurien de agafar el cossos desconeguts, perquè no saben si les persones haurien donat el seu consentiment. Potser la família els estan buscant i els de la universitat estan fent pràctiques amb els seus cossos. Però si la persona pròpia dòna el seu consentiment si que han d’utilitzar perquè esta bé que una persona vulgui servir per fer avançar la ciència.

 5. Bodies the exhibition

  L’exposició conté 200 òrgans:(óssos, músculs, etc.) i 17 cossos. A la vegada és pot visualitzar les conseqüències de les malalties del cos humà. Pretén mostrar la complexitat del cos humà. La tècnica utilitzada és la de dissecció, primer, el cossos són ficats en acetona, desprès els posen en un bany de silicona i deixats al buit, al final és plastifica el cos això fa que el cos no és descompongui. La tècnica va néixer a Japó a l’any 1970, l’autor va l’anatomista Gunther Von Hagens. La primera vegada és va exposar a Alemanya i a Xina. La polèmica que s’ha establert és deguda a que els autors de l’exposició diuen que els cossos provenen de persones que han mort de causa natural i ningú ha reclamant el seu cos. A Xina igual que als EEUU la llei permet que els cossos no reclamats passen a les universitats per a investigació científica, però alguns han sogerit que els cossos provenen de presos executats per la dictadura de Xina.
  Opinió personal: Ens ha agradat molt i la tècnica de tractament dels cossos ens ha sorprès molt.

 6. Aspecte polèmic
  «Aquesta exposició canvia la vida de les persones. Això que veuran no són maniquís, ni vulgars plàstics… són cossos humans de veritat!» Qui s’esvera d’aquesta manera és el doctor Roy Glover, el director mèdic de l’empresa Premier Exhibitions, un dels grans imperis especialitzat en l’organització d’exposicions espectaculars, com la que fa un temps va dedicar al naufragi del Titanic. Bodies: The exhibition és l’aposta salvatge d’aquesta empresa des de l’any 2004, quan va presentar per primer cop l’exposició a Lisboa.
  El doctor Glover va dir «Pregunteu-me tot el que vulgueu. Som gent honesta i no tenim res a amagar», repetia, conscient de la forta polèmica que ha aixecat aquest projecte. En realitat, la polèmica ve de més lluny, de mitjan dècada dels noranta, quan un científic alemany, Gunther von Hagens, conegut com a Doctor Mort o Doctor Frankenstein, es va inventar un mètode de conservació dels cadàvers. El mètode de la plastinació, que bàsicament consisteix a extreure l’aigua d’un cos amb acetona freda i després substituir-la per una solució plàstica endurible. Von Hagens va fer la primera exposició de cossos humans morts al Japó, el 1995, projecte que va batejar amb el nom de Body worlds i que ha recorregut i continua recorrent el planeta sencer rivalitzant amb Bodies: The exhibition.
  Per fer-se una idea de la dimensió que han agafat les exposicions de cossos humans morts, només cal dir que hi ha una desena (la de Barcelona és la que fa onze) de versions de Bodies: The exhibition circulant ara mateix pel món, la majoria als Estats Units. «Els públics són diferents, els europeus i els sud-americans són més viscerals, tenen reaccions més exagerades», opina Glover.
  Per a tots aquells que qüestionen la validesa ètica –i alguns, fins i tot, legal– d’aquesta exhibició, el quid de tot plegat rau aquí: quin és l’origen dels cadàvers? El doctor Glover, disposat a respondre totes les preguntes, explicava ahir als periodistes barcelonins: «Són xinesos.» Una evidència: a ningú que visiti l’exposició se li escaparà que els rostres dels espècimens humans dissecats tenen faccions orientals. «Són xinesos, sí, però tots són persones que han mort per causes naturals i els seus cossos no han estat reclamats, a la Xina igual que als Estats Units la llei permet que quan una persona mor de causa natural i ningú reclama el seu cos, aquest passi a la universitat per a investigació científica. No són cossos de presoners executats.» Ni tampoc, assegura Glover, de malalts mentals, acusacions que han esquitxat en més d’una ocasió el projecte. De manera resumida, Glover concreta que l’empresa nord-americana treballa en connivència amb la facultat de medicina de Dalian, una ciutat costanera de la Xina, que els proveeix els cadàvers «legalment». I per què treballen a la Xina? «Perquè els millors anatomistes del món són xinesos. No, bé… [rectifica], els americans són molt bons anatomistes però no estan disposats a fer aquesta feina>>,sentència.
  Opinió personal:Creiem que està be que els cossos de les persones mortes que hagin donat el seu consentiment abans de morir es donin a la ciència, però ens sembla malament com ho fan a Xina y a Estats Units perquè la llei permet agafar els cossos no reclamats per a les universitats i investigacions científiques.

 7. BODIES, THE EXHIBITION

  ‘Bodies-The Exhibition’, una muestra que refleja la anatomía humana con toda su crudeza a través de especímenes reales preservados con un proceso de conservación con polímero. La conservación de los cuerpos con polímero es una técnica por la que el tejido humano se conserva permanentemente por medio de caucho de silicona líquido, que evita el proceso de descomposición natural. Se muestran 17 cuerpos humanos y más de 200 órganos en nueve galerías temáticas para mostrar el funcionamiento de los diversos sistemas del cuerpo humano. Además, se pueden visualizar las consecuencias de las enfermedades en el organismo humano.
  La finalidad de la exhibición es demostrar la complejidad del cuerpo humano. Además, algunos de los cuerpos demuestran los daños que causan la falta de ejercicio, sobrepeso, el trago y el cigarrillo.
  La conservación de los cuerpos con polímero es una técnica por la que el tejido humano se conserva permanentemente por medio de caucho de silicona líquido, que evita el proceso de descomposición natural. Se muestran 17 cuerpos humanos y más de 200 órganos en nueve galerías temáticas para mostrar el funcionamiento de los diversos sistemas del cuerpo humano. Además, se pueden visualizar las consecuencias de las enfermedades en el organismo humano.
  La exposición, abierta por primera vez en Lisboa en 2004, ha sido ya vista por tres millones de personas en su itinerancia por la que ha pasado por ciudades como Nueva York, Londres, Amsterdam y Sao Paulo. En la actualidad, itineran por el mundo diez versiones de la muestra, y está previsto que, tras su paso por Barcelona, recale en Madrid.

  El asesor médico de la muestra, el profesor emérito de la Universidad de Michigan Roy Glover, explicó hoy en rueda de prensa que la exposición tiene voluntad “divulgativa”, y defendió el uso de especímenes reales preparados para ello.los cuerpos proceden de China, de la Universidad de Dalian, que han sido los encargados de preparlos para la exposición porque es allí donde están “los mejores anatomistas”, y que se han respetado todos los códigos jurídicos. Una vez la exposición finalice su itinerancia, los cuerpos serán recuperados por la universidad, donde se quemarán e incinerarán.
  Que decian que los cadáveres eran cuerpos de presos políticos asesinados en china.
  Opinión personal: está muy bien montado pero a mi no me gustan esas cosas

  Nota professora: el comentari havia de ser en català i mai es pot exposar una opinió amb aquests termes.

 8. L’exposició conté 200 òrgans: óssos, músculs, etc. I 17 cossos. També és pot visualitzar les conseqüències de les malalties del cos humà. Mostra la complexitat del cos humà mitjançant la dissecció. La tècnica que s’utilitza és la polimalització que consisteix en deshidratar els cossos amb acetona, després disseccionar-los per tal de poder observar els aparells i òrgans i per últim plastificar-los amb un bany de silicona i tractament amb cautxú.
  La preparació s’ha dut a terme a la Universitat de Dalian, Xina Gunther von Hagens va ser l’anatomista que va dissenyar la tècnica de conservació i preparació d’experiments. Els cadàver provenen de Xina. Aquesta procedència va causar una gran polèmica que deia que van agafar presoners i els van matar per a fer l’exposició, altres deien que eren donacions voluntàries de cadàvers. El director de l’exposició Ray Glover, diu que provenen de persones de la Xina que han mort de causa natural i que no tenien família. A la Xina igual que a EEUU la llei permet que les persones que moren i ningú reclama el seu cos passen a les facultats de medicina per a investigació científica.
  Opinió personal: Pensem que si les donacions són voluntàries, sempre va bé per avançar la ciència i descobrir coses noves.

 9. L’exposició conté cossos d’homes i dones amb tots els músculs i ossos i altres òrgans al descobert. Les dues finalitats son conèixer el cos humà i mostrar l’efecte de moltes malalties sobre el cos.
  La tècnica que s’ha utilitzat consisteix en introduir els cossos en acetona per eliminar l’aigua, posar-los en un bany de silicona i després posar-los en una càmera al buit. Això fa que el cos no es descompongui. Aquesta tècnica prové del Japó, a l’any 1970 nn anatomista la va dissenyar.
  Roy Glover és el director d’aquesta exposició. Va explicar que els cossos provenen de Xina, de la universitat de Dailan, perquè és allí on estan “ els millors anatomistes”, i s’han respectat tots els codis jurídics. Una vegada l’exposició finalitzada la seva intinerància els cossos seran recuperats per la universitat on es cremen i els incineraran. El autors de l’exposició diuen que els cossos provenen de persones mortes de causa natural i ningú ha reclamat el seu cos. A Xina igual que EEUU la llei permet que els cossos no reclamats passin a les universitats per investigació científica.
  Opinió personal: L’exposició està molt bé per conèixer el nostre cos per dintre i per fora.

 10. La conservació dels cossos amb polímer és una tècnica per la qual el teixit humà es conserva permanentment per mitjà de cautxú de silicona líquida, que evita el procés de descomposició natural. Es mostren 17 cossos humans y més de 200 òrgans en nou galeries temàtiques per mostrar el funcionament dels diversos sistemes del cos humà. A més a més, es poden visualitzar les conseqüències de les malalties a l’organisme humà. El cos no diu mentides: prefereixo mostrar un pulmó vertader que fer servir plàstic pintat”, va dir. La mostra es divideix en galeries que repassen el sistema esquelètic, el muscular, el digestiu, el circulatori, el respiratori, el nerviós, el reproductor y el endocrí. En cada una de les sales s’exhibeixen un o més cossos específicament diseccionats que realcen un sistema específic, i, a vitrines, casos individuals dels òrgans més importants que el formen. Els autors de l’exposició diuen que els cossos provenen de persones mortes que han mort de causa natural i ningú a reclamat el seu cos. A Xina igual que a EEUU la llei permet que els cossos no reclamats passen a les universitats per investigació científica. Els cossos els passen per silicona liquida i acetona. També surt uns pulmons negres per causa del tabac, que això serveix de adveniment per als vius. El director de la exposició :Roy Glover es professor emèrit de la Universitat de Mechigan.
  Opinió personal: falta

 11. Aquesta exposició ens mostra el cos humà per dins, cossos dissecats, tots el sistemes: el muscular, l’ossi, el nerviós…
  La finalitat de aquesta exposició es mostrar a tothom com és el nostre cos.
  S’utilitza la tècnica de deshidratació (amb acetona) i després els cossos és plastifiquen amb silicona. S’ha dut a terme a Xina. El director és l’Americà, Roy Globert.
  Els cadàvers provenen de gent que ha mort de causa natural i no tenen familia.A la Xina, igual que EEUU la llei permet que quan algú es mor i cap familia reclama el cos, aquest passa a les universitats per a investigació científica.La polèmica ha estat que hi han rumors de que els cossos eren de presos afusellats.
  Opinió personal : Em sembla un exposició molt interessant, per desgràcia no he tingut la oportunitat de veure-ho. M’hauria agradat molt veure-ho.

 12. La conservació dels cossos amb polímer és una técnica per la qual el teixit humà es conserva permanentment per mitja de cautxú de silicona líquida que evita el procés de descomposicó. L’assessor mèdic de la mostra, el professor emèrit de la Universidat de Michigan, Roy Glover, va explicar que la exposició té voluntat “divulgativa”, i va defensar l’ús de especímens reals preparats per la universitat.
  A travès de la exposició es pot conèixer curiositats com que els bebés tenen 300 ossos i els adults 206, que la llengua es compon de 16 múscus individuals, que existeixen 96.000 kilómetres de vasos sanguinis en el cos humà o que quan una persona arriba als 70 anys ha respirat, mes de, 600 milions de vegades.
  ‘Bodies-The exhibition’ també mostra órgans danyats per malalties com la tuberculosi y la cirrosi. Una altra galería mostra el desemvolupament embrionari i fetal amb especímens en diferents setmanes de gestació.
  Els autors de l’exposició diuen que els cossos provenen de persones mortes que han mort de causa natural i ningú ha reclamat el seu cos. A Xina igual que a EE.UU. la llei permet que els cossos no reclamats passen a les universitats per investigació científica.
  Opinió personal: falta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *