COMENCEM EL CURS EXPERIMENTANT

Hem començat un nou curs fa tres setmanes!!! Durant aquests dies hem estat investigant les tècniques de conservació dels aliments perquè el primer dia d’escola vam fer un experiment amb un pot al buit. A partir d’aqui, hem conegut moltes d’altres tècniques per conservar els aliments, algunes molt antigues: deshidratació, assecatge, fumat, bany maria, ultracongelat, escabetx, pasteurització, irradiació, congelació, refrigeració…. algunes són físiques, que no hi afegim res; i d’altres són químiques, que hi afegim alguna substància que no conté l’aliment.

Totes aquestes tècniques tenen una cosa en comú: volen conservar els aliments actuant sobre els microorganismes que contenen.

Vam fer la nostra conserva de tomàquet, partint de totes les receptes que vam portar de casa. Això ens ha permès fer un experiment i un registre per comprovar la rapidesa en què actuen els microorganismes envasats de diferent manera.

3 pensaments sobre “COMENCEM EL CURS EXPERIMENTANT

  1. Ei hola sóc el Miquel i em va agradar molt el dia del experiment i va ser molt xulo fer la conserva de tomàquet, totes tenien fongs menys la del bany maria, quan vem mirar el fong del tomàquet i del suc, el de tomàquet era fàstigos.

  2. Hola,

    Com que veig que us esteu fent uns experts en conserves, potser hem podreu ajudar. Nosaltres cada any a casa fem conserva de tomàquet, i tot i que amb tots els pots segueixo el mateix procediment, sempre n’hi ha alguns que se’m fant malbé!
    Podeu ajudar-me a saber el perquè i així d’aquesta manera no hem passi més?

    Gràcies per endavant!

    Débora

    1. El que tenim clar, és que si se’t fan malbé és que hi ha aire a dins. Pensem que potser hi ha taps que no tapen prou bé, o que en el pot hi hagi alguna petita esquera.
      Si trobem alguna altra resposta ja te la farem saber.

Respon a Miquel Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *