Mates a Girona

Dissabte passat vam estar uns quants mestres de l’escola a la VII Jornada de Didàctica de les Matemàtiques que organitza el grup Perímetre de Girona del que són membres la Mª Antònia Canals i el nostre company Jordi.

Sempre és un plaer gaudir de l’encant de Girona , però la veritat és que en aquesta ocasió la visita no va ser profitosa en aquest sentit, sinó en el que ens ocupa aquest curs, la didàctica de les matemàtiques.

Al matí no vam poder assistir a la passejada matemàtica que recorria una zona de la ciutat capturant imatges dels elements de l’entorn amb algun significat matemàtic (qualsevol diria que el nostre Ull Matemàtic també és membre del grup Perímetre) però vam tenir el privilegi de passar una bona estona “jugant” amb els materials que estan creat pel Museu de la Matemàtica de Catalunya, fins i tot assessorats per alguns dels seus creadors.

Després vam assistir a diferents tallers i comunicacions on ens van presentar sobre tot experiències d’altres docents entorn a l’ensenyament i l’aprenentatge significatiu de les Matemàtiques. Per finalitzar la sessió del matí ens van presentar el MMACA ( Museu de la Matemàtica de Catalunya) i el CREAMAT.

A la tarda vam poder gaudir d’una experiència innovadora de treball d’una escola d’Osona i una proposta que barreja mates, orientació i bicicleta, que ens va fer en Jordi, com sempre, molt encertat.

Totes aquestes propostes estan recollides a la pàgina del grup Perímetre a la que podeu accedir fent clic sobre el cartell de les jornades que trobareu al final d’aquest article.

En definitiva, tot un dia de quantitats i entorn, escoles a escala, soles de sabata, contes espacials, bicicletes i mates per un tub a la vora de l’Onyar.

logo.jpg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *