BLOC 7. Racisme i poble gitano

Les activitats d’aquest bloc aborden i aprofundeixen en el tipus de discriminacions que ha patit el poble gitano en diferents moments de la història.  Les activitats proposades permeten el treball contra el racisme des de la prevenció.

En aquest bloc es presenten 6 activitats que podeu seleccionar d’acord als diferents criteris que indica la fitxa de cadascuna de les activitats. Les activitats són:

7.1 El racisme organitzat: en què es tracta l’emergència de partits i organitzacions d’ultradreta, racistes i xenòfobs. La proposta és analitzar el contingut d’aquests discursos desprèn de consultar-lo als seus programes.

7.2 Una història de discriminacions: permet fer una revisió de les discriminacions institucionals al llarg de la història, a través de l’anàlisi de lleis.

7.3 Els drets humans i el poble gitano: exercici de simulació en què els nois i noies exerceixen com a advocats i advocades, als que se’ls i presenten situacions reals de la premsa, i en els que han d’identificar els drets humans que s’han vulnerat.

7.4 Què és el Porrajmos? Fa referència a l’Holocaust que van patir els gitanos i les gitanes durant l’època nazi; l’activitat consisteix a analitzar informació i fonts documentals sobre aquest esdeveniment.

7.5 I els violins van deixar de sonar: proposta de videofòrum sobre aquesta pel·lícula que tracta sobre l’Holocaust contra el poble gitano.

7.6 El geperut de Notre Dame: proposta de videofòrum a través de la qual es pot analitzar la transmissió i la socialització a través dels mitjans de comunicació de valors, imatges socials i estereotips sobre determinats col·lectius.

Document pdf: amaro_7

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *