BLOC 2. En el camí, la identitat es multiplica

En aquest bloc es plantegen dues idees bàsiques, d’una banda l’existència de possibles identitats múltiples, i en segon lloc la d’una convivència intercultural pacífica en què tothom pugui sentir-se part de la societat europea sense haver de renunciar a la seva identitat cultural. Les propostes d’aquest bloc van encaminades no tan sols a millorar la relació amb el poble gitano, sinó que també estan pensades per treballar valors i habilitats de fons de tots els nois i noies.

Aquest bloc compta amb 6 grans activitats, i en cadascuna d’elles, podeu trobar diferents propostes orientades a diferents franges d’edats i vinculades a diferents matèries. Les 6 activitats són:


2.1 La convivència entre cultures és possible: Reflexió sobre formes de promoure la convivència pacífica a través de la lectura d’informes.

2.2 Els valors es premien! Es proposa treballar a partir de l’elaboració de guions i edició de material audiovisual, prenent com a referència un reportatge sobre bona convivència entre gitanos i la resta de població en un poble de Letònia, que va ser premiat amb els premis CIVIS.

2.3 Amb ritme! Presentació de grups i noves tendències musicals en què participen joves gitanos. Anàlisi de cançons i propostes de noves creacions.

2.4 Les nostres identitats: Presentació de fotografies i testimonis a partir dels quals reflexionar sobre les altres identitats i la nostra.

2.5 L’Est també existeix: Treball a partir d’un text explicatiu per conèixer la iniciativa Roma Decade 2005-2015; i aprofundir en les seves línies d’actuació.

2.6 Fem de polítics: Exercici de simulació en què grups de joves esdevenen partits polítics, a partir dels quals proposen idees per la millora i pormoció del poble gitano.


Document pdf:

amaro_2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *