BLOC 6. Apleguem-nos i avancem

Apleguem-nos i avancem proposa un seguit d’activitats encaminades a conèixer i aprofundir en el món de l’associacionisme gitano, i la seva capacitat de promocionar el poble gitano de forma igualitària a la nostra societat. Alguns dels continguts que es treballen reflecteixen el paper de l’estructura familiar i relacional de la cultura gitana, i la transnacionalitat d’aquest poble.

Les 4 activitats que es proposen en aquest bloc, presenten dades sobre el moviment associatiu gitano, la capacitat d’autoorganització juvenil  i activitats de simulació com la que es planteja a través del format d’un congrés, i el tractament del poble gitano des dels mitjans de comunicació. Us recordem que en la fitxa descriptiva de cada activitat trobareu indicades algunes característiques que poden orientar la seva selecció com l’edat a la que està destinada, la durada de l’activitat… Les activitats són les següents:


6.1 El moviment associatiu gitano a Catalunya: Elaboració d’un mapa, introduint els conceptes bàsics sobre la participació ciutadana.

6.2 Joves gitanos en moviment: Presentació d’un cas específic de l’associacionisme juvenil en el món gitano.

6.3 Fem un congrés! Simulació d’un congrés d’entitats i d’ONG gitanes d’arreu. Es promou la recerca d’informació per Internet.

6.4 Participem i xerrem: Activitat que mostra el cas del paper dels mitjans de comunicació i el tractament que fan sobre les minòries ètniques.

6.5 Com ho resolem? Lectura d’articles de premsa seleccionat per treballar diferents formes de resoldre conflictes de convivència.

Document pdf: amaro_6

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *