BLOC 1. El poble gitano: una unitat global

L’objectiu d’aquest bloc és acostar-se als aspectes de conjunt que comparteix el poble romà, com la història, la llengua i els símbols. Així doncs, els continguts d’aquest bloc giren entorn el coneixement de la seva història, els significat dels seus símbols, la llengua, i el procés de reconeixement institucional a través per exemple del reconeixement del Dia Internacional del Poble Gitano (8 d’abril).

Aquest bloc compta amb 7 grans activitats, i en cadascuna d’elles, podeu trobar diferents propostes orientades a diferents franges d’edats i vinculades a diferents matèries. Les 7 grans activitats són:

1.1  Un poble, una història: A través d’una auca es proposa fer un repàs de la història del poble gitano des dels seus orígens fins a l’arrbada a Europa, i fins als nostres dies.

1.2  Els romà al món: Proposta d’exercicis de càlcul i exercicis de completar mapes a partir de dades bàsiques sobre la població gitana al món.

1.3  El cel, la terra i el camí: Taller per elaborar una bandera i altres activitats vinculades amb el simbolisme de la bandera gitana.

1.4  La llengua romaní, una llengua errant: Lectura i anàlisi de textos a través de paraules, poesies i reflexions sobre la llengua i la identitat gitana.

1.5 Gelem, gelem: un himne universal: Anàlisi i interpretació musical de l’himne del poble gitano.

1.6  El 8 d’abril: Dia Internacional del Poble Gitano: Proposta de materials que mostren com se celebra al món el Dia Internacional del Poble Gitano.

1.7  Coneguem-nos, reconeguem-nos: Anàlisi de textos i proposta de situacions simulades.

Document pdf:

amaro_1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *