BLOC 5. Treballar per viure

En aquesta proposta es tracta com a eix principal el prejudici més estès que diu que les persones gitanes no són persones treballadores, i per això se’ls sol relacionar amb feines marginals o delictives. Per tal de rebatre aquesta prejudici allunyat de la realitat, en aquest bloc es manifesten aquelles habilitats que el poble gitano ha anat desenvolupant adequant-se a les demandes de la societat de la informació. En aquestes activitats s’incideix també en la necessitat i capacitat per decidir sobre el futur, i l’oportunitat d’escollir.

Aquest bloc consta de 3 activitats, que aborden les qüestions citades. A l’igual que la resta de propostes, dins de l’activitat trobareu indicades algunes característiques que poden orientar la seva selecció com l’edat a la que està destinada, la durada de l’activitat… Les 3 activitats són:


5.1 Què ens demana la societat actual? Identificació de les habilitats més preuades als actuals mercats laborals a partir de les cites de persones gitanes.

5.2 Hi ha un munt de camins per triar: Presentació de personatges del poble gitano per tal d’introduir la motivació i orientació sobre el futur acadèmic i laboral dels joves.

5.3 La cistelleria, artesans d’un temps: Història de la cistelleria i la realització d’un objecte de vímet a partir dels quals s’introdueix un dels oficis tradicionals del poble gitano.

Document pdf:  amaro_5

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *