Programa d’educació nutricional

EDUCACIÓ NUTRICIONAL

Durant la nostra etapa educativa, cuidar la conducta alimentària té l’objectiu d’aconseguir, a més d’un bon estat nutricional, l’aprenentatge d’hàbits alimentaris saludables.

Els diferents àpats que es porten a terme a la llar d’infants, són el marc idoni per transmetre una sèrie d’hàbits com són la utilització dels estris com els coberts i el got, hàbits d’higiene bàsics i un comportament adequat. Cal potenciar aquests moments com a espai social de contacte, relació i afecte.

Els nostres àpats consisteixen en un tastet de fruita a mig matí que aporten les mateixes famílies.

Durant l’espai interlectiu del migdia compartim el dinar, elaborat per una empresa de catering i supervisat per la Secció de Salut de l’Ajuntament de Barberà del Vallès. En aquest espai cada grup d’aula està acompanyat de la seva educadora tutora i amb el suport de la resta de personal educador de la llar.

Per la tarda, a l’hora del berenar, els infants porten de casa un làctic.   Aprofitem per perfeccionar l’ús de la cullera i la cura de les seves pertinences: la bossa de roba, el pitet, el seu làctic…

Durant els àpats, des de la llar, es respecta el ritme de cada infant i les quantitats que necessita. Oferim diversitat d’aliments per ajudar en l’educació dels diferents gustos, potenciant uns bons hàbits alimentaris.

A l’aula dels nadons, ens adaptem a les introduccions d’aliments que proposen les famílies a partir de les pautes que reben del servei de pediatria.   Els nous aliments sempre són introduïts per primera vegada des de casa, per tal de vetllar la possible aparició d’al·lèrgies alimentàries.

Des de la Secció de Salut de l’Ajuntament de Barberà s’ofereixen xerrades nutricionals dirigides a les famílies de la llar d’infants per atendre els dubtes i inquietuds que tenen sobre tot el que comporta el tema de l’alimentació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *