ESTUDIANTS DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA FAN DE PERIODISTES

Kiosk Jove. Edició 2011-2012 Un espai de participació de periodisme digital adreçat als centres educatius de primària i secundària de Catalunya.Un lloc per llegir l’actualitat informativa des d’un punt de vista diferent, amb la visió del jovent català. Els estudiants, guiats pel seu professorat, publiquen diàriament les notícies del barri, del poble i del municipi on es troba l’escola o l’institut. S’obre la segona edició del Kiosk Jove. En una fase pilot (abril 2009) es va obrir a 20 centres educatius, repartits geogràficament per tot el territori català. L’experiència va ser molt gratificant i els joves van treure a debat temes tan interessants i d’actualitat com l’ús de la burka a l’institut, les adiccions a Internet,

o entrevistes a periodistes, escriptors, cantants o alcaldes dels seus municipis. En la primera edició (2010-11) van participar un total de 72 centres que van enviar més de 500 continguts

en àudio, vídeo, text i fotografia i van obtenir un miler de visites. Qui pot participar i com? En aquesta segona edició (2011-12) que ara comença, esperem participin igual o més centres que l’any passat. Els interessats s’han de registrar en el període d’inscripció. El 324 es posarà en contacte personalment amb els tutors dels centres participants, per assistir a una reunió presencial explicativa de tot el projecte. Pàgina web: http://www.324.cat/kioskjove Certificat de formació: Es lliurarà un certificat de formació de 30 hores per al professorat inscrit que hagi participat en el projecte Kiosk Jove. Valor afegit: El 324 facilitarà accessos a visites a les instal·lacions de TV3 i Catalunya Ràdio per als alumnes del centre que hi participin. Alguns dels continguts de Kiosk Jove podrien veure’s en algun programa juvenil-infantil de TV3.

About Monti Mestres

Aquest bloc pretén ser una eina útil en especial per als Tutors de les Aules d'Acollida, així com per als Coordinadors Lingüístics dels centres, tant de primària, com de secundària. S'hi penjaran les novetats bibliogràfiques: manuals, llibres de text, DVD, pàgines Web, etc que puguin ser susceptibles de ser emprades a les Aules d'Acollida per al docent o per als alumnes; així mateix també s'informarà d'aquelles activitats, conferències, cursos, etc. que es facin a Sant Boi a través de les Biblioteques, del Consorci de Normalització Lingüística, de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, etc i de qualsevol altre esdeveniment relacionat amb la llengua, la interculturalitat i/o la cohesió social que pugui repercuti en benefici de la tasca docent a les Aules d'Acollida i també a la resta de l'alumnat dels centres. D'altra banda, el bloc també vol ser un element d'interconnexió del diferents professionals docents dels centres de Sant Boi que estan directament implicats en aquesta temàtica. De tal manera, que a través de`l lloc web podran fer comentaris al diferents articles que s'hi pengen, així com participar en el forum, o bé penjar unitats didàctiques o activitats fetes que puguin ser interessants per compartir amb la resta de companys.
This entry was posted in AULA ORDINÀRIA, CONVIVÈNCIA, LLENGUA CATALANA, PREMIS I CONCURSOS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *