JOC SOBRE LLENGÜES D’ORIGEN DELS CATALANS PER A 4t ESO I BATXILLERAT

El GELA (Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades) ha fet una nova proposta per donar a conèixer tot el patrimoni lingüístic en referència a la població catalana que prové de gairebé 200 estats. Es tracta d’un joc “Els Països dels Catalans” per conèixer les històries dels catalans i, en aquest cas, els seus llocs d’origen a través de les llengües. L’objectiu no és “guanyar”, sinó que vol, sobretot, despertar la curiositat. Per això el resultat depèn molt de l’atzar i poc dels coneixements previs. És important tenir això en compte perquè és un element fonamental del joc: No es tracta d’arribar al final, doncs, sinó de gaudir del trajecte. I el trajecte consisteix a donar deu pistes que ens permetin esbrinar de quin país es tracta. Tret d’algunes informacions estadístiques sobre nombres de població, les pistes són totes lingüístiques. El joc és adequat per a alumnes de 2n cicle de l’ESO i de Batxillerat. El Joc s’ha anat distribuint als centres on es fa batxillerat a través dels CRP (els centres de l’Hospitalet van ser els primers a rebre’l). D’aquesta manera hem arribat pràcticament a tot el territori de Catalunya, excepte els dos Vallès, el Garraf, el Barcelonès i part del Baix Llobregat. Atès que ens en queden alguns exemplars, però no tants com centres on encara no el tenen, han pensat que els podríem repartir segons la demanda. Els professors, el poden sol·licitar en nom del vostre centre mitjançant un missatge a gela@ub.edu. Un cop la demanda hagi exhaurit els exemplars disponibles, els portaran als CRP tan aviat com els sigui possible.

Podeu trobar més informació i algun exemple del joc al seu  web .

About Monti Mestres

Aquest bloc pretén ser una eina útil en especial per als Tutors de les Aules d'Acollida, així com per als Coordinadors Lingüístics dels centres, tant de primària, com de secundària. S'hi penjaran les novetats bibliogràfiques: manuals, llibres de text, DVD, pàgines Web, etc que puguin ser susceptibles de ser emprades a les Aules d'Acollida per al docent o per als alumnes; així mateix també s'informarà d'aquelles activitats, conferències, cursos, etc. que es facin a Sant Boi a través de les Biblioteques, del Consorci de Normalització Lingüística, de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, etc i de qualsevol altre esdeveniment relacionat amb la llengua, la interculturalitat i/o la cohesió social que pugui repercuti en benefici de la tasca docent a les Aules d'Acollida i també a la resta de l'alumnat dels centres. D'altra banda, el bloc també vol ser un element d'interconnexió del diferents professionals docents dels centres de Sant Boi que estan directament implicats en aquesta temàtica. De tal manera, que a través de`l lloc web podran fer comentaris al diferents articles que s'hi pengen, així com participar en el forum, o bé penjar unitats didàctiques o activitats fetes que puguin ser interessants per compartir amb la resta de companys.
This entry was posted in AULA ORDINÀRIA, CONVIVÈNCIA, INTERCULTURALITAT I COHESIÓ SOCIAL, LLENGUA CATALANA, RECURSOS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *