CURSOS FORMACIÓ/BEQUES/CONVOVATÒRIES

índice2

ACTIVITATS EN LLENGÜES ESTRANGERES. ESTIU 2014

1

 

El Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament preveu actuacions específiques per a l’aprenentatge i el perfeccionament de les llengües estrangeres, orientades a la millora de la pràctica docent i a l’adquisició de nous coneixements en aquesta àrea, adreçades tant al professorat especialista en llengües estrangeres, com al no especialista. Una de les actuacions més importants, dins el Pla d’impuls de les llengües estrangeres, és l’organització d’activitats de formació en metodologia i en llengua  instrumental anglesa, a Catalunya, durant l’estiu.

Aquest estiu totes les activitats es duran a terme a Catalunya el mes de juliol.

http://www.xtec.cat/web/formacio/llengues/activitatsestiu

El període d’inscripció és del 15 al 29 de maig (ambdós inclosos).

Només es pot fer la inscripció a tres activitats en total. Per a cada activitat, s’haurà d’indicar l’ordre de preferència, tenint en compte que cada activitat haurà de tenir una prioritat diferent.

BECAS EUROPEAS DE INVESTIGACIÓN Y MOVILIDAD EN ESTUDIOS EUROPEOSole4 ole5 ole0 ole2 ole3

La Fundación Academia Europea de Yuste convoca las Becas Europeas de Investigación y Movilidad en Estudios Europeos ‘Premio Europeo Carlos V-José Manuel Durão Barroso’ y la organización del ‘VII Seminario Doctoral de Estudios Pluridisciplinares sobre la Europa Contemporánea’, en colaboración con la Red SEGEI (Socio-Economic Governance and European Identity) y la Universidad de Extremadura, que se celebrará en el Real Monasterio de Yuste (Extremadura-España) en el segundo semestre del año 2014. Las becas cuentan con el apoyo de la Comisión Europea a través del Programa Europa con los Ciudadanos.

La convocatoria de las Becas está dirigida a estudiantes europeos o americanos que se encuentren preparando una tesis doctoral sobre la “Historia, memoria e integración europea desde el punto de vista de las relaciones transatlánticas de la UE” y que no hayan recibido esta beca con anterioridad.

El plazo de presentación de candidaturas estará abierto hasta el 30 de junio de 2014.

La convocatoria, así como el formulario de solicitud en españolinglés y francés, puede consultarse en la web de la Fundación Academia Europea de Yuste:www.fundacionyuste.es

Miguel Ángel Martín Ramos

European Academy of Yuste Foundation

Counsellor / Delegate in Brussels

 Office of Extremadura in Brussels

Rue Saint-Quentin n° 5 Bte 12

B-1000 Brussels

Belgium

 Tlf.+32.(0)2.737.72.03 (direct)

Tlf. +32.(0).2.736.59.50

Fax. +32.(0).2.736.60.10

E-mail: miguel.martin@fundacionyuste.org  

Web: www.fundacionyuste.org

Web 2: www.extremaduraeuropa.org

PORTAFOLI EUROPEU DE LES LLENGÜES
índex

formació semipresencial (3 sessions al llarg del curs) del Portfolio Europeu de les llengües per si en voleu fer difusió entre la gent interessada. S’hi poden inscriure fins a finals de setembre:

9000120542  Treball per projectes amb el Portfolio Europeu de les llengües i avaluació competencial
2013-2014 Curs semipresencial. Internivells: Educació Infantil-Primària-Secundària
Del 1/10/2013 al 30/5/2014 ( 35 hores – 3 sessions ) de 11:00h a h
DEP Departament d’Ensenyament
Via Augusta, 202-226 ( Barcelona )
Inscripció: 16/09/2013 – 30/09/2013

XX JORNADES PEDAGÒGIQUES DE L’ANGLÈS AL MONTSIÀ

 • What how why. Amposta, 10 i 11 de febrer.

??CURSOS DE L’ESCOLA VIRTUAL D’HIVERN 2012:

Tots els cursos de l’Escola virtual d’hivern Espiral tenen el reconeixement del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i per tant la seva certificació té validesa a tots els efectes administratius.Els cursos virtuals de formació que oferta l’Associació Espiral, educació i tecnologiaen aquesta edició (del 22 de febrer a l’1 d’abril de 2012) són:

Cursos en català

Activitats Formador/a Hores
Fem unitats didàctiques en Moodle Jordi Fontich 30h.
Llicències Creative Commons i recursos educatius oberts Xavier Suñé
Irene Martínez
30h.
Moodle avançat Josep Ramon Planas 30h.
PLE: portafolis docent, tractament de la informació i aprenentatge social Sònia Guilana 30h.
Serveis Google aplicats a l’educació Irene Martínez
Xavier Suñé
30h.
Xarxes socials educatives. El rol del gestor de xarxes en les comunitats educatives. Pau Nadal
Toñi Quiñones
30h.

Cursos en castellà

Activitats Formador/a Hores
¡Comunícate en 2.0! Mejorando la competencia comunicativa Felisa Jodar
Pilar Soro
30h.
Administración básica de Moodle Valeria Pleszowski
Jaione Irisarri
30h.
El Aprendizaje Basado en Problemas y el Aprendizaje en Acción Jordi Guim 30h.
Twitter en la Escuela 2.0 Fátima Pérez
Isabel Ruiz
30h.

Cursos en anglès

Activitats Formador/a Hores
Learning English using Blogs, Microblogs and other Web 2.0 Tools Núria de Salvador 30h.

 

CONFERÈNCIA: “MANUAL DE LLENGUA PER VISIBILITZAR LA PRESÈNCIA FEMENINA”

9000630500 Presentació: Manual de llengua per visibilitzar la presència femenina
2011-2012 Conferència. Internivells: Educació Infantil-Primària-Secundària
26/1/2012 – 26/1/2012 (2 hores) de 18:00h a 19:30h
DEP Departament d’Ensenyament
Via Augusta, 202-226 (Barcelona)
Sala d’Actes
Accessos Veure Plànol
Inscripció 09/01/2012 – 25/01/2012
Descripció Manual elaborat a proposta de la UFEC per Eulàlia Lledó Cunill, amb exemples d’utilització a l’aula.
Mes informació a http://www.beat.cat/manualdellengua/
Certificació Per les característiques d’aquesta activitat, no es lliurarà certificat d’assistència
Organització Servei d’Innovació i Formació de l’Educació Infantil i Primària / de l’Educació Secundària
E-mail coeducaci o@xtec.cat

Cursos telemàtics sobre ensenyament protegit

L’Ensenyament Protegit és un mètode que facilita el treball docent en aules amb diversitat i permet millorar els resultats acadèmics de les àrees no lingüístiques, especialment a l’alumnat de secundària que ha d’aprendre simultàniament llengua i continguts curriculars.  S’ofereixen dues activitats de formació adreçades al professorat que treballa en aules amb diversitat lingüística i cultural: InfoPeríode d’inscripció: de l’1 al 21 de desembre de 2011

Formació PermanentSeminaris sobre competències comunicatives a les àrees de ciències experimentals i ciències socialsTractament integrat de llengua i continguts. La competència comunicativa, base de tots els aprenentatges:

En aquest seminari es treballa el patró lingüístic específic de cada matèria des d’un enfocament marcadament competencial. L’objectiu principal del seminari es millorar l’aprenentatge de l’àrea desenvolupant les competències lingüístiques.
S’ofereixen dos seminaris presencials orientats a l’educació secundària, un per a professorat de ciències socials i un altre per a professorat de ciències experimentals. En tres localitats: Període d’inscripció: Fins al 15 de desembre de 2011. Ciències socialsNou Badalona  Ciències socialsNou Barcelona  Ciències socialsNou L’Hospitalet de Llobregat Ciències de la naturalesaNou Badalona Ciències de la naturalesaNou Barcelona Ciències de la naturalesaNou L’Hospitalet de Llobregat

CURS DE FORMACIÓ PERMANENT DE LLENGUA, LITERATURA I CULTURA DE LA PAU: certificat per l’ICE de la UB.   Del 18 de gener al 14 de març de 2012.  Dimecres, de 17.30 a 19.30h, Centre UB Sants
Apropar-se a la llengua i la literatura des de la cultura de pau requereix replantejar-se, a vegades, què o com es treballa a l’aula. Amb la voluntat de generar un espai d’indagació personal sobre la pròpia docència, proposem una sèrie d’activitats que ens permetin reflexionar-hi, explorant i experimentant algunes de les aplicacions d’aquesta dimensió de l’educació a les aules.
Programa del curs (en PDF)
Inscripció per internet: http://www.ub.edu/ice/ 45 euros. Places limitades.   Més informació: portalpaula@ub.edu

XV Tallers de Llengua i Literatura Catalanes 2012

La Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme, mitjançant el Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics, prepara els XV Tallers de Llengua i Literatura Catalanes. Es preveu organitzar el contingut dels Tallers a l’entorn de dos eixos temàtics: comprensió lectora i competència literària. L’organització dels XV Tallers compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Institució de les Lletres Catalanes. Inscripció prèvia del 12 de desembre al 16 de gener de 2012. Universitat Autònoma de Barcelona, 10 i 11 de febrer.

Dades bàsiques: DATA: divendres 10 i dissabte 11 de febrer de 2012.  LLOC: Rectorat / Facultat de Veterinària. Universitat Autònoma de Barcelona.  PERÍODE D’INSCRIPCIÓ: del 12 de desembre de 2011 al 16 de gener de 2012.  Es preveu organitzar el contingut dels Tallers a l’entorn de dos eixos temàtics:  1. Comprensió lectora.  Se centra en la reflexió al voltant de les estratègies didàctiques per potenciar aquesta activitat cognitiva relacionada amb la lectura i facilitar-ne els processos de comprensió, interpretació i reflexió del text.  2. Competència literària.  Se centra en l’enfocament de l’ensenyament-aprenentatge de la lectura literària orientada a l’adquisició de l’hàbit lector i la incorporació dels elements estètics i culturals que faciliten la comprensió comunicativa i la formació del gust per llegir.  Cadascun dels dos eixos temàtics compta amb una conferència marc i tallers (setze en total) repetits en dues franges horàries, de manera que els assistents podran optar per quatre tallers diferents. Aquests tallers estaran enfocats a un o als dos eixos i se centren en l’aplicació didàctica de les propostes que presentin, tot facilitant la participació dels assistents.  Inscricpció : Del 12 de desembre de 2011 al 16 de gener de 2012.  Accés a la inscripció

La Facultat de Formació del Professorat de la UB, l’Escola Lliure el Sol (del Moviment Laic i Progressista) i l’Associació de Mestres Rosa Sensat  organitzem un Màster en elaboració  de projectes en equip i treball en xarxa del professorat.  El Màster, que té 65 crèdits amb una durada de dos anys acadèmics en la modalitat de semipresencial, començarà el proper 14 de gener. L’estructura del Màster compta amb un mòdul comú sobre projectes educatius en xarxa, i dos postgraus, un de convivència i cohesió social a l’educació, i un altre sobre la comunitat educativa en xarxa.  El preu és de 1.500€ el primer any i altres 1.500€ el segon.  Per més informació i matriculacions aquí.  Dades generals Curs amb preinscripció oberta. Tipus de curs: Màster (Títol Universitat Barcelona). Direcció:Palou Sangrà, Juli; Fons Esteve, Montserrat; Josep Alsina, Masmitjà.  Nombre de crèdits: 65,00  Durada en anys acadèmics:Modalitat: Semipresencial.  Centre impulsor: Facultat de Formació del Professorat.Pràctiques en empreses: NO .  Data inicial de la docència: 14/1/2012.  Cursos de postgrau que integren el màster i que es poden cursar separadament CONVIVÈNCIA I COHESIÓ SOCIAL A L’EDUCACIÓ ( 2011 – 2012 ) COMUNITAT EDUCATIVA EN XARXA ( 2012 – 2013 )

PROVA PER A L’OBTENCIÓ DELS CERTIFICATS DE NIVELL INTERMEDI U AVANÇAT D’ANGLÈS.  Convocatòria extraordinària:

El Departament d’Ensenyament organitza les proves de règim lliure per a l’obtenció dels certificats de nivell intermedi i de nivell avançat d’anglès. El primer correspon a 390 hores lectives i al nivell B1 del Consell d’Europa i el segon, a 650 hores lectives i al nivell B2 del Consell d’Europa.
La inscripció dóna dret a fer un únic examen que consta d’una prova escrita i una prova oral. Abans de fer la inscripció a les proves és recomanable que consulteu la pàgina web de les escoles oficials d’idiomes (EOI) de Catalunya.
Per presentar-se a les proves cal acreditar que s’ha superat el segon curs d’ESO (o nivell equivalent) i que es tenen 14 anys o més.
No es pot tenir simultàniament la condició d’alumne o alumna oficial i aspirant de règim lliure del mateix idioma.

L‘Ensenyament Protegit és un mètode que facilita el treball docent en aules amb diversitat i permet millorar els resultats acadèmics de les àrees no lingüístiques, especialment a l’alumnat de secundària que ha d’aprendre simultàniament llengua i continguts curriculars.S’ofereixen dues activitats de formació adreçades al professorat que treballa en aules amb diversitat lingüística i cultural:

 

Període d’inscripció: de l’1 al 21 de desembre de 2011

CURS:  Pràctica Reflexiva: Aprenent de la pròpia pràctica Activitat organitzada per l’Aula de Pedagogia del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC). Presentació
El curs pretén augmentar la professionalització del pedagog/a i psicopedagog/a, en el seu àmbit propi, mitjançant la metodologia de la Pràctica Reflexiva.Objectiu Millorar la pròpia activitat, partint de les pròpies experiències del context professional.Competències a desenvolupar

 • Conèixer i aplicar les bases teòriques de l’aprenentatge experiencial, fonament de la pràctica reflexiva
 • Aplicar la competència reflexiva a experiències pròpies
 • Ampliar les idees prèvies del pedagog/a i psicopedagog/a en el seu marc de referència

Continguts programa

 1. Pensament teòric
 2. Competència reflexiva
 3. Pràctica reflexiva com a metodologia professionalitzadora
 4. Elements configuradors
 5. Mètodo R4 i R5

 

Prova per a l’obtenció dels certificats dels nivells intermedi i avançat d’anglès. Convocatòria extraordinària: El Departament d’Ensenyament organitza les proves de règim lliure per a l’obtenció dels certificats de nivell intermedi i de nivell avançat d’anglès. El primer correspon a 390 hores lectives i al nivell B1 del Consell d’Europa i el segon, a 650 hores lectives i al nivell B2 del Consell d’Europa.

La inscripció dóna dret a fer un únic examen que consta d’una prova escrita i una prova oral.

Per presentar-se a les proves cal acreditar que s’ha superat el segon curs d’ESO (o nivell equivalent) i que es tenen 14 anys o més.
No es pot tenir simultàniament la condició d’alumne o alumna oficial i aspirant de règim lliure del mateix idioma.

>  Calendari

Calendari

 • Dates d’inscripció: del 21 de novembre (les 24 hores del dia, a partir de les 9 h) fins al 25 de novembre de 2011.
 • Termini per pagar la taxa d’inscripció: 28 de novembre de 2011.
 • Publicació de la llista provisional de persones inscrites: a partir del 12 de desembre de 2011.
 • Data límit per comunicar (al telèfon 012) errades en les dades de la inscripció: 15 de desembre de 2011.
 • Data límit per comunicar (al Departament d’Ensenyament) errades en les dades personals: 15 de desembre de 2011.
 • Publicació de la llista definitiva de persones inscrites: a partir del 20 de desembre de 2011.
 • Termini per presentar la documentació al centre: fins al 13 de gener de 2012.
 • Prova escrita: 3 de febrer de 2012 a les 16 hores (cal ser-hi 30 minuts abans).
 • Prova d’expressió i interacció oral: en la convocatòria personal lliurada el dia de la prova escrita s’indica el dia.
 • Publicació dels resultats de les proves: 20 de febrer de 2012 (a partir de les 12 hores), també es publica a l’EOI on s’ha fet l’examen.
 • Termini per presentar reclamacions: fins al 22 de febrer de 2012 a les 12 hores.

 

CURS TELEMÀTIC: Itinerari Escolar de l’Alumnat Nouvingut: Recursos i Estratègies d’Acompanyament :

El Termini d’inscripció és del 14 de novembre al 12 de desembre i el curs comença el 30 de gener. Durada proposada: 30 h (4 mòduls de 6 hores + 6 hores per al projecte final). Nombre de participants: 30. Persones destinatàries: professionals relacionats amb l’atenció a l’alumnat nouvingut de primària i de secundària, com ara CLIC de centres, professorat interessat en l’atenció a la diversitat, professorat de l’aula ordinària amb diversitat lingüística i cultural…

 

CURSOS D’ANGLÈS DE TARDOR 2011 PER A L’ENSENYAMENT I APRENENTATGE (CLIL):

El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya   ofereix als professionals de l’educació un ventall de cursos d’anglès adaptats específicament a les seves necessitats.

En aquesta primera edició presenten dos tipus de cursos: d’una banda, els que tenen per objectiu la preparació per impartir un aprenentatge integrat de continguts i llengües estrangeres (CLIL/AICLE) i, de l’altra, els destinats a l’obtenció de certificats

Per a més informació:

Montserrat Renom
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
Rambla de Catalunya, 8, pral. 08007 Barcelona
Tel. 933170428
Fax 934124907
www.cdl.cat

 

CURSOS EN LLENGUA FRANCESA:

El Servei de llengües estrangeres ofereix aquest cursos conjuntament am b el servei d’Acció Cultural de l’ambaixada de França.

1.- 900060542 Accions de suport al Plurilingüisme:. Competència lectora en francès. Adreçat al professorat interessat en impulsar la lectura expressiva, la dramatització i l’oralitat en entrons TIC.

2.- 9000070542 Accions de suport al Plurilingüisme: Projecte Euromania. Pels centres i professors que desenvolupen metodologies i materials de trasnferència interlingüística en llengües romàniques (primària i primer cicle d’ESO).

3.- 9000080542 Accions de suport al Plurilingüisme: Creació materials EMILE, ‘La main à la pâte’ (LAMAP). Projectes AICLE en llengua francesa per treballar el pensament cientÍfic en francès (Vivre avec le Soleil, etc)

 

 

INSTITUT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ: ACTIVITATS DE FORMACIÓ

Ja és oberta la inscripció a les Activitats de Formació del Professorat que oferim a l’ICE de la UAB amb el nom Sant Pau. Podeu accedir-hi entrant a la pàgina web o, directament, clicant aquí.
També podeu visitar periòdicament el portal on publiquen totes les novetats sobre les activitats que duem a terme.

1.- Cursos i Seminaris

2.- Jornades i Trobades

 

FORMACIÓ DE TREBALL PER COMPETÈNCIES EN LLENGUA

Inscripció per al curs 2011-2012: fins al 22 de setembre

Formació en llengua [+TIC] per al professorat a l’ESO. Aprofundiment: Treball per competències

Formació amb la finalitat de donar resposta a diferents nivells a les necessitats de formació en TIC en l’ensenyament i aprenentatge de les llengües.

Els propers dies 7 i 8 de setembre al SE d’Esplugues es realitzarà el Seminari de Formació de 15 hores de durada per als Nous Tutors d’Aula d’Acollida del Baix Llobregat.

DESCRIPCIÓ: El curs es proposa donar als tutors i tutores d’aula d’acollida reflexions i eines per organitzar les aules d’acollida. Es treballaran aspectes tècnics i didàctics tan pel que fa a l’acollida d’alumnes al centre com el procés d’integració i de l’adquisició de la llengua d’aprenentatge. OBJECTIUS: Reflexionar i aprofundir en metodologies i recursos diadàctisa sobre els àmbits de la llengua, aspectes interculurals i de cohesió socials. CONTINGUT: Les activitats del seminari aniran adreçades a aportar recursos i metodologies en els àmbits de la llengua, a partir de propostes de treball cooperatiu i amb els recursoTIC. Igualment es proporcionaran orientacions i elements de reflexió sobre els aspectes relacionats amb l’acollida emocional de l’alumnat nouvingut. Més informació Codi d’activitat per a la inscripció: 3000010555

7/9/2011 – 8/9/2011 (15 hores) de 9:00h a 14:00h
CRP del Baix Llobregat VIII
Cedres, 38 (Esplugues de Llobregat

Pla d’impuls de l’anglès. Curs 2011-2012

El Pla d’impuls de l’anglès contempla per al proper curs 2011-2012, entre altres actuacions, la realització de cursos extensius: són cursos oficials de les EOI que es realitzen de setembre a juny a les escoles oficials d’idiomes. La composició d’aquest cursos és professorat de nivell no universitari, inspectors i inspectores i tècnics i tècniques destinats als serveis educatius i unitats del Departament d’Educació.

EOI on s’imparteixen cursos extensius d’anglès

Reserva de places a les EOI 2011-2012

Reserva de places a les EOI per als idiomes alemany, anglès, àrab, francès, italià, rus i xinès. Curs 2011-2012

El Pla d’impuls de les llengües estrangeres contempla per al proper curs 2011-2012, entre altres actuacions, la reserva de places a les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI).

 • Reserva de places: permet la incorporació als cursos oficials de determinats idiomes impartits a les EOI. Les persones destinatàries són el professorat de nivell no universitari, inspectors i inspectores i tècnics i tècniques destinats als serveis educatius i unitats del Departament d’Ensenyament.
 • Gratuïtat: la matrícula del curs 2011-2012 és gratuïta per al professorat que accedeix a l’EOI a través d’una reserva de plaça.
 • Requisit de participació: no ser alumne/a oficial d’EOI en l’idioma sol·licitat.

Consulta de les EOI i nombre de places reservades per idiomes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *