PROPOSTES PER CELEBRAR EL DIA DE LA PAU EL 30 GENER

pauDia Escolar de la Noviolència i la Pau

Propostes de la Fundació per la Pau per celebrar la jornada

El diumenge 30 de gener es commemora l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. Coincidint amb aquesta efemèride, des de fa 47 anys se celebra el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP). Durant la jornada, escoles i centres educatius d’arreu del món organitzen tot tipus d’activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau. Enguany, s’organitzaran activitats durant la setmana del 24 al 30 de gener.

La Fundació per la Pau s’adhereix a aquesta jornada oferint diversos materials per treballar el DENIP a l’escola, i participant en diverses iniciatives i actes públics.3

Propostes de materials

Guia de Recursos per la Pau
En els darrers anys, han crescut remarcablement les iniciatives, entitats i altres iniciatives de treball per la pau a Catalunya. Davant d’aquesta realitat, la Fundació per la Pau ha recollit en una guia les diferents ONG, institucions, centres de formació, mitjans de comunicació i altres iniciatives que centren la seva activitat en aquest àmbit de treball.

Podeu obtenir una Guia de Recursos per la Pau al local de la Fundació, consultar-la on-line o descarregar-vos-en el pdf. També podeu veure’n el vídeo de presentació .

DVD del 3r Concurs d’Animacions per la Pau
Conté les quinze animacions finalistes i guanyadores del 3r Concurs d’Animacions per la Pau, organitzat l’any 2010 per la Fundació per la Pau. Aquestes animacions són un material excel·lent per organitzar activitats d’educació, sensibilització i promoció de la cultura de pau a l’aula. Es poden comprar a través de la plana web o al local de la Fundació.

També trobareu totes les animacions finalistes a la web del Concurs d’Animacions per la Pau. 24
Vídeos Jocs pel Diàleg
Amb Jocs pel Diàleg, la Fundació per la Pau proposa quatre dinàmiques realitzades amb alumnes de diversos centres escolars perquè es puguin treballar a l’aula.

Les dinàmiques han estat filmades per l’associació de periodisme Fora de Quadre, i penjades a internet per tal que les educadores i els educadors les pugueu veure i reproduir a l’aula fàcilment.

Les quatre activitats proposades són: Guia amb els dits , Les dues cantonades , El grup tancat , i Diàleg dibuixat.

A més de la Fundació per la pau
http://www.fundacioperlapau.org/interior_actualitat.php?ID=2084
també trobareu materials relacionats amb la Commemoració d’aquest dia a:
-Projecte de convivència. Recursos Educació per la pau.
http://www.xtec.cat/lic/convivencia/valors/pau.html
-Escola Cultura de la pau. Recursos.
http://escolapau.uab.cat/

About Monti Mestres

Aquest bloc pretén ser una eina útil en especial per als Tutors de les Aules d'Acollida, així com per als Coordinadors Lingüístics dels centres, tant de primària, com de secundària. S'hi penjaran les novetats bibliogràfiques: manuals, llibres de text, DVD, pàgines Web, etc que puguin ser susceptibles de ser emprades a les Aules d'Acollida per al docent o per als alumnes; així mateix també s'informarà d'aquelles activitats, conferències, cursos, etc. que es facin a Sant Boi a través de les Biblioteques, del Consorci de Normalització Lingüística, de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, etc i de qualsevol altre esdeveniment relacionat amb la llengua, la interculturalitat i/o la cohesió social que pugui repercuti en benefici de la tasca docent a les Aules d'Acollida i també a la resta de l'alumnat dels centres. D'altra banda, el bloc també vol ser un element d'interconnexió del diferents professionals docents dels centres de Sant Boi que estan directament implicats en aquesta temàtica. De tal manera, que a través de`l lloc web podran fer comentaris al diferents articles que s'hi pengen, així com participar en el forum, o bé penjar unitats didàctiques o activitats fetes que puguin ser interessants per compartir amb la resta de companys.
This entry was posted in AULA D'ACOLLIDA, AULA ORDINÀRIA, CONVIVÈNCIA, RECURSOS, TUTORIA I ORIENTACIÓ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *