LA MONA DE PASQUA A L’ESTIL DE L’ESCOLA NADAL

 

Estimades famílies, no ens agradaria que els nostres nens/es es quedessin aquest any sense la mona. Fa anys que la preparem entre tots/es amb molta il·lusió. Per això us enviem els ingredients perquè pugueu continuar amb la tradició.

 

  Ingredients:

  • 1 plat bonic
  • 1 donut
  • Uns quants lacasitos
  • 1 ou de xocolata
  • 2 plomes de colors

Elaboració:

  1. Posem el donut a sobre del plat. Si algú s’anima pot crear un tovalló bonic.
  2. Posem els lacasitos de costat per poder-los clavar, si no poden caure.
  3. Afegim l’ou de xocolata.
  4. Posem dues plomes de colors.( Les podeu fer en paper)
  5. Ens la mengem. BON PROFIT.

 

Si us animeu ens podeu enviar la foto amb la mona que heu elaborat a casa al nostre correu. Ens posareu les dents ben llargues. Gaudiu de l’activitat en família.

 

PA DE PESSIC DE LA ” IAIA JUANA”

Si algú vol anar més enllà pot fer un pa de pessic. La recepta de pa de pessic preparada amb les mesures del gotet de iogurt ha esdevingut tot un clàssic de la nostra rebosteria. Amb uns pocs ingredients i en menys d’una hora podem improvisar un berenar o unes postres delicioses i sanes. Segueix les instruccions que et proposem i veuràs com et queda un pa de pessic esponjós i delicat, amb el qual gaudiran tant els petits com els grans de la casa. Si et ve de gust canviar una mica, pots fer variacions sobre aquesta recepta bàsica. Aquest pa de pessic queda fantàstic si li afegeixes altres ingredients, com una mica de xocolata, trossos de fruita fresca, fruits secs… Anima’t a preparar-lo i explica’ns com t’ha quedat. Segur que deliciós!

 

  Ingredients:

1 iogurt de llimona

1 mesura d’oli d’oliva

2 mesures de sucre

3 mesures de farina de rebosteria.

1 sobre de llevat

3 ous

Ratlladura d’una llimona

Mantega.

 

Elaboració:

  1. Escalfem el forn a 180º
  2. En un bol posem els 3 ous, el iogurt de llimona, el sucre i els batem amb força.
  3. Afegim l’oli d’oliva i la ratlladura de llimona. Els tornem a batre per tal que la massa agafi volum.
  4. Per últim afegim la farina i el llevat.
  5. Hem de batre tot per aconseguir una barreja homogènia.
  6. Agafem un motlle i li posem una mica de mantega per les parets i  una mica de farina per tal de que no s’enganxi el nostre pa de pessic. 
  7.  Posem la massa dins del motlle i introduïm aquest al forn ja calent durant uns 35 o 40 minuts. Quan passi aquest temps podeu punxar el pa de pessic amb un escuradents per comprovar que estigui cuit per dins.
  8. El decorem amb allò que vulgueu (xocolata, nata, fruita…..).

BON PROFIT

Enllaç amb les receptes en PDF