Aula d’Acollida

RECURSOS PER A L’AULA D’ACOLLIDACatalà

 1. Parlem, llegim i escrivim amb la Nàdia i en Li Material que està adreçat a nois i noies que s’han d’incorporar al cicle superior de Primària, o bé a primer o segon d’ESO. Està especialment pensat per a l’alumnat que desconeix la llengua catalana i que, per diferents motius, no ha tingut una bona escolarització prèvia al seu país d’origen. En aquest mateix enllaç trobarem el material de Comencem.

 2. Els llibres Vincles han estat elaborats a partir de la programació de llengua catalana per a alumnat nouvingut, la qual segueix les pautes establertes al llibre “Nivell llindar per a escolars de 8 a 14 anys” (Departament d’Educació, 1995).

 3. Recurs per a una bona pronunciació. Utilitzar la llengua amb correcció és important; i, sobretot, si sou ensenyant i  model lingüístic dels vostres alumnes. Les pàgines segúents us poden ser molt útils.

 4. Joc encomana el català. Descubrir algunes idees que ens poden fer viure el fet de mantenir-nos en català com un hàbit còmode, viable, cordial i legítim. Creat per “Tallers per la llengua” i que pot ser utilitzat en les escole, centres d’esplai, clubs,…

 5. Narració-Instrucció-descripció.Lectures adaptades adreçades a alumnat nouvingut amb domini de les habilitats de descodificació per a ensenyar i aprendre estratègies de comprensió lectora i reforçar estratègies de descodificació amb textos d’estructura simple i llenguatge senzill.

Experimentals

 1. El sistema circulatori. Tobareu un esquema per a estudiar i unes activitats en full.
 2. Vídeo explicatiu sobre l’aparell circulatori de l’espai edu3.cat.
 3. L’aparell respiratori. Trobareu un esquema per a estudiar i unes activitats en full.
 4. El sistema respiratori. 4 activitats aurocorregibles que es fan amb l’ordinador: El camí de l’aire. Parts del sistema respiratori. Mecanismes de la respiració i L’aire i la salut.
 5. L’esquelet. Activitat on-line autoavaluable de l’edu365.cat.
 6. L’aparell locomotor.Trobareu un esquema per a estudiar i unes activitats en full.
 7. I tu com et poses?.Test per a conèixer la postura correcta a l’hora de realitzar accions diferents.
 8. Enciclopèdia del cos humà 2.0 de l’edu365.cat on trobareu tot el relacionat amb els sistemes i aparells del cos humà on-line.
 9. Sabies que… Curiositats sobre l’olfacte.
 10. Sabies que… Curiositats sobre el tacte.
 11. Bon profit!! aprén a menjar sa. Joc on line per a alumnes de primària.
 12. Éssers vius i inerts! Joc online del Jclic. Trencaclosques, respondre preguntes,…
 13. Herbari virtual del mediterrani occidental: usos i propietats, espècies, famílies,…
 14. Plantiworld. Recurs online per conèixer les parts de la flor, les funcions i per a fer activitats autoavaluables.
 15. Les aus explicades mitjançant la cigonya per a alumnes de primària.
 16. Adaptacions de coneixement del medi de cicle mitjà: medi físic i paisatge natural, els sentits, els aliments, éssers vius i éssers inerts.

Matemàtiques

 1. Pla d’acollida matemàtica per a alumnat nouvingut d’ESO.  Llicència d’estudis retribuïda de Sergio Gracia concedida pel Departament d’Educació amb activitats, vocabulari, jocs, enllaços d’interès, bibliografia comentada, etc.
 2. Toomates és una iniciativa per a l’experimentació de l’ensenyament de les matemàtiques basada en la generació, desenvolupament i lliure intercanvi de materials pedagògics per Internet.

Castellà

 1. Llengua castellana: Són 10 unitats per a treballar diferents aspectes de la llengua castellana.
 2. Rayuela.Una eina destinada als professors per a crear de forma senzilla material didáctic i interactiu de llengua castellana per a Internet.
 3. Meduco. Materials elaborats de llengua castellana per a primària des de l’aprenentatge de les vocals a l’elaboració de frases.
 4. Meduco. Materials elaborats de llengua castellana per a secundària de de l’aprenentatge inicial fins a l’elaboració de textos.
 5. Aprenc jugant! activitats de llengua castellana per a nens i nenes de 6 a 9 anys. 20 activitats descargables i imprimibles en format de fitxes individuals.
 6. Ejercicios de lengua castellana.Recursos on line per a treballar la matèria de llengua castellana, vocabulari, jocs, cançons, exercicis per a escoltar…
 7. Activitats complementàries imprimibles. Diferents activitats de reforç, ampliació i consolidació de temàtica variada:qui sóc?, els menjars, els números,les professions,…

AULA D’ACOLLIDA LLAGOSTERA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *