Astèrix i Obèlix: missió Cleopatra

FITXA TÈCNICA

 • Nom original: Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre.
 • Director: Alain Chabat.
 • Guionistes: Alain Chabat, basat en el còmic de Albert Uderzo i René Goscinny.
 • Any d’estrena: 26 de Juliol del 2002.
 • Durada: 107 minuts.
 • Repartiment: Gérard Depardieu (Obélix), Christian Clavier (Astérix), Jamel Debbouze (Numérobis), Monica Bellucci (Cleopatra), Claude Rich (Panoràmix), Gerard Darmon (Amonbofis), Alain Chabat (Juli César), Dieudonné (Casius Cépulus), Isabelle Nanty (Itinéris), Edouard Baer (Otis), Jean Benguigui (Malococsis), Pierre Tchernia (Caius Gaspachoandalus), Chantal Lauby (Cartapus).
 • País d’origen: França i Alemanya.
 • Idioma original: Francès.
 • Gènere: Comèdia històrica.

ARGUMENT

L’acció es desenvolupa l’any 52aC. Encara que no tota la Gàl·lia estava ocupada, Egipte, governat per la poderosa Cleopatra ha caigut sota la temptació de l’Imperi Romà. I el pitjor és que ha decidit entregar el seu amor a Juli Cèsar.

Farta dels sarcasmes de Cèsar, l’orgullosa i preciosa reina fa una aposta amb ell: si aconsegueix construir un palau en tres mesos al mig del desert, Cèsar reconeixerà que el poble egipci és el més gran de tots.

Cleopatra confia la missió a Numerobis, un arquitecte vanguardista, i si triomfa en la tasca que li ha manat Cleopatra el cobrirà d’or; però si fracassa els tirarà als seus cocodrils. I els seus acompanyants que seran Obèlix, Astèrix i Panoràmix.

TRÀILER

 
CRÍTICA

Tothom pot tenir la seva opinió sobre alguna cosa ja que cada persona té uns gustos i unes opinions diferents, però personalment jo crec que aquesta pel·lícula està molt bé perquè és apta a tots els públics i et situa a l’època dels romans d’una manera divertida i entretinguda.

No és una pel·lícula gaire antiga ja que va sortir en estrena l’any 2002; per tant la qualitat d’imatge i els efectes especials són millors al meu gust.

Astèrix i Obèlix, en aquesta pel·lícula, van guanyar el Premi César al millor vestuari. La saga d’aquesta producció ha tingut bastant d’èxit ja que explica la història romana i els costums d’aquells temps d’una manera diferent i que ho pot arribar a entendre tothom, per tant, podem comprovar que ens explica d’una altra manera la rivalitat que hi havia entre romans i egipcis, entre d’altres.

Per últim, m’agradaria que intentéssiu contestar les següents preguntes. Algú ha vist aquesta pel·lícula o alguna altra d’aquesta saga? Si n’heu vist alguna altra podríeu posar quines, quins fets històrics (encara que n’expliquin pocs) s’hi poden trobar? Creieu que és una pel·lícula apta a tots els públics?

Clàudia Cazaux Cuberas
Llatí 1Batx. C

8 comentaris a “Astèrix i Obèlix: missió Cleopatra

 1. No sé; Clàudia, si aconseguirem aprendre massa història de Roma; però de ben segur que riurem una bona estona!

 2. M’encanta aquesta allau de publicacions a La Cinta! A veure si a més de publicar ens animem tots a comentar les pel·lícules!!!
  Com diu la Lida molta història de Roma no apendrem, nosaltres que estem estudiant llatí a batxillerat, però trobo una molt bona iniciació pels més menuts veure pel:lícules d’aquest tipus on surten personatges importants com Cleòpatra, Juli Cèsar i Marc Antoni. Felicitats per l’article!!! =)

 3. Retroenllaç: Astèrix i Obèlix en els jocs olímpics | La cinta de Νίκη

 4. Salve!!
  Felicitats per aquest treball! Personalment, aquesta pel·lícula crec que és molt divertida. Encara que no s’aprengui molta història de Roma, crec que està molt bé.
  Vale!

 5. Bomum diem!
  Aquesta pel·licula m’agrada moltissim, amb aquesta pel·licula tot i que sigui divertida no aprendrem res mes que noms d’alguns personatges romans com Juli Cèsar o Cleòpatra, però de la historia res, igualment el treball està molt ben fet i em vaig riure molt amb la pel·licula!

  Vale!

 6. Salve!

  Enorhabona per aquest treball! Aquesta pel·licula m’ ha agradat moltíssim. Encara que no s’aprengui molta història de Roma, crec que està molt bé ja que s’ aprenen molt noms de personatges.

  Valee!

 7. Bonum diem!

  Aquesta película la vaig veura fa un temps i em va agradar molt, és una película molt graciosa casi com totes les d’Asterix i Obelix. Com ja ha dit la Marga molta informació de Roma no aprendrem perquè aquest tipus de películas estan fetes més per riure que per aprendre història.

  Salve!

 8. Salve!
  Aquesta pel·licula, em porta molts bons records, ja que, m’en recordo que la hi vaig veure tornant de colònies. Aquesta es una de les pel·licules, més divertida sobre l’època en que es situa. Personalment pensó, que aquesta pel·licula és una gran fusió de comèdia i de serietat, en que no triguès gaire en riure’t!!!
  Com ja ha dit la Lida abans molta informació de Roma no aprendrem perquè aquest tipus de películas estan fetes més per riure que per aprendre historia, però encara així alguna cosa aprenem i a més es un treball ven realitzat i m’agrada que aquest tipus de coses es recoperin els record i els nens que portem amb nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *