Projecte Erasmus Plus

logo-erasmus-plus

“Smart Moves”

logo Departamentlogo SEPIElogo projecteEn continuïtat del Projecte Plurilingüe  de qualitat Comenius, el curs escolar 2015-2016, la nostra escola va engegar el nou Projecte Europeu d’innovació educativa Erasmus Plus: el programa per excel·lència que impulsa la Unió Europea.

El nostre projecte tenia per títol: “Smart Moves” és a dir, “Mens sana in corpore sano”. I treballavem conjuntament amb Finlàndia (país coordinador del projecte), Irlanda del Nord, Holanda i Polònia.
El projecte es va dur a terme els cursos 2015-2016 i 2016-2017, i hi va participar tot l’alumnat i professorat de l’escola, amb activitats envoltades amb l’educació per la salut i l’esport. En aquest projecte també van participar dels intercanvis escolars, estudiants de 6è curs de cicle superior, juntament amb professorat del centre. Vam fer intercanvi i vam viatjar alumnes de 6è i mestres de l’escola a Finlàndia i a Holanda.
Aquesta experiència va ser altament positiva i enriquidora per a l’alumnat que van poder compartir l’experiència i treballar conjuntament amb l’alumnat dels altres països participants durant dues setmanes; fet que va implicar un alt grau de motivació per part de l’alumnat i repercussió molt positiva en l’aprenentatge de l’anglès com a llengua estrangera.

En aquesta pàgina podreu anar seguint totes les activitats que vam realitzar al llarg de tot el projecte. Mireu-les!!!

Una representació d’alumnat de 6è i de professorat de l’escola viatja a Holanda ( 2017)

Del 7 al 12 de maig de 2017, una representació de quatre alumnes de l’escola, la Júlia, l’Ana, la Gemma i el Pau tots ells de 6è  i la mestra Cristina, el mestre Jordi i la directora Ester de l’escola van viatjar al poble de Vianen, a Holanda ( Netherlands) per compartir durant una setmana un intercanvi convivint amb famílies holandeses i assistint a les classes de l’escola Bassisschool De Rank. 

Al llarg de tota la setmana  van conviure amb la resta d’alumnes finlandesos, holandesos i polonesos, alumnes dels altres països que participaven del nostre Projecte Erasmus Plus ” Smart Moves”.

Aquí us deixem el diari de l’experiència per part dels alumnes i d’un vídeo on podreu veure aquesta gran experiència. Mireu!

Activitats amb els nostres amics Erasmus

En el següent vídeo teniu un recull de moltes de les activitats que vam compartir.

Acomiadem els nostres amics Erasmus ( 2016)

Del 22 al 27 de maig, alumnes de 6è de la nostra escola van acollir a les seves llars als 23 participants –onze mestres i dotze alumnes– del Projecte Erasmus Plus.

Els estudiants es van allotjar a les llars de les famílies i van participar diàriament de les classes de Cicle Superior a més de gaudir de diverses activitats i tallers que l’escola va programar per aquesta setmana.

Durant aquesta setmana, l’escola va exercir d’amfitriona d’un grup de mestres i d’alumnes de Finlàndia, Holanda, Polònia i Irlanda del Nord, en el marc del projecte Erasmus Plus, un projecte europeu d’innovació educativa que impulsa la Unió Europea per al foment de l’aprenentatge de la llengua anglesa.

L’escola La Bòbila és un dels cinc col·legis europeus que han engegat el Projecte Plurilingüe,en el marc del programa d’excel·lència i d’innovació educativa, Erasmus Plus, impulsat per la Unió Europea. En concret, la iniciativa porta per títol “Smart Moves. Mens sana in corpore sano” i es treballa conjuntament amb Finlàndia –país coordinador del projecte–, Irlanda del Nord, Holanda i Polònia. Cambiar tamañoIMAG1621En aquesta imatge hi apareix tots els alumnes i professors participants en el projecte d’intercanvi i les famílies acollidores.

Els nostres convidats Erasmus són acollits a la Casa de la Vila

El dimarts 24 de maig, a la sala de plens de l’Ajuntament, va tenir lloc una recepció institucional a càrrec de l’alcaldessa –Camí Mendoza– i la regidora d’Ensenyament –Montserrat Masdeu– als mestres i alumnes del projecte Erasmus +  i a les famílies cambrilenques acollidores de la nostra escola. Totes dues van donar la benvinguda i van felicitar el nostre centre per formar part d’aquest projecte tan enriquidor.

Després de la rebuda institucional, tots els mestres, alumnes, pares i mares vam fer un recorregut en trenet per tot Cambrils per a ensenyar-los la nostra ciutat, i ens vam fer una fotografia conjunta al Passeig de les Palmeres.

fotoppalmeres

Una representació d’alumnat de 6è i de professorat de l’escola viatja a Finlàndia ( 2016)

Del 7 al 12 de febrer, 3 mestres de l’Escola La Bòbila: la cap d’estudis, Brezo Baños, la coordinadora del projecte i especialista d’anglès, Cristina Fernández i el tutor del grup de 6è, Marc Gil, i 4 alumnes de 6è: Teresa, Ainara, Irati i Ainhoa, estan participant en un intercanvi a la ciutat d’Espoo (Finlàndia).

Durant aquest dies d’intercanvi aquests quatre alumnes de 6è, s’allotgen a casa de famílies finlandeses, assisteixen a l’escola Kantokaski School de la ciutat d’Espoo, acompanyats dels seus mestres, i realitzen tota mena d’activitats d’aprenentatge a l’escola Kantokaski i  activitats culturals (biblioteca d’Espoo, visita al zoo de Helsinki, etc.) amb els seus amfitrions finlandesos, i també amb nens i nenes holandesos i polonesos, alumnes dels altres dos països que participen del nostre Projecte Erasmus Plus ” Smart Moves”

IMG-20160207-WA0031

Captura

1

Vídeo resum del viatge a Finlàndia.

pop

Presentació de la nostra escola a les escoles de l’Erasmus + 2015-2017

Aquí us deixem l’enllaç de la pàgina web del projecte.

http://smartmoveseurope.yolasite.com/

Recordeu entrar amb l’usuari i la contrasenya que us hem enviat per correu electrònic.

La nostra mascota Erasmus

Hola amics Erasmus!! us presentem la nostra mascota que ens acompanyarà al llarg de tot el projecte i dels nostres viatge. Voleu saber qui és?

El Cheeky  Monkey , el nostre amic que des de P3 ens ensenya a parlar en anglès i ara vol participar amb nosaltres i vol que el coneguin també els nens dels altres països.

Mireu-lo aquí el teniu i amb la bata de la nostra escola!!1

Totes les mascotes amigues del Cheeky Monkey!

2

La nostra escola guanya el Logo del Projecte Erasmus + Smart Moves

El passat 25 de novembre, a la ciutat de Derry (Irlanda del Nord), l’equip de mestres Erasmus varen escollir el logo del projecte, dels presentats per cada centre.

En el nostre cas varem presentar els logos guanyadors del concurs de mascotes del Jocs del Mediterrani 2017 en què varem participar el curs passat. Mireu-los!!

Autora: Lucía Guerrero Borrega – 5èB Logo2

 Autor: Pau González Mestre – 5èAlogo escola-logo erasmus

Logo guanyador del projecte Erasmus + ” Smart Moves” 2015-2017

Moltes felicitats Pau!!!! 😆

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *