AUTORA A L’AULA DE 6È
El dilluns 22 de febrer els alumnes de 6è van rebre la visita, per videoconferència, de l’escriptora Núria Pradas, autora dels llibres de la col.lecció “Tieta Adela”.
L’alumnat de 6è es va llegir “La tieta Adela a Sevilla” i “la Tieta Adela a Venècia “. Totes i tots van gaudir molt llegint els llibres i sobretot van deleitar-se fent preguntes a l’escriptora.
A més a més, a l’hora de castellà, vam treballar la ressenya biogràfica de personatges coneguts entre ells, la Núria Pradas.
Aquí teniu un recull de fotografies de la xerrada.
CARTELL PUBLICITARI
Los alumnos y las alumnas de 6º en el área de castellano, leímos un fragmento de la obra de Roal Dahl “Charlie y la fábrica de chocolate”. A raíz de la lectura trabajamos el cartel publicitario. Al igual que el señor Wonka, los alumnos se inventaron un producto dulce digno de ser fabricado en la fábrica.
Echadles un vistazo. ¿Vosotr@s los compraríais?
Estimats i estimades lectors i lectores!
La Biblioteca de la Lila comença l’any amb moltes i interessants novetats!
La primera, que ens fa molta il·lusió comunicar-vos, és que s’han comprat molts llibres nous per cada cicle. Són fantàstics! Tenen unes il·lustracions molt boniques i la seva lectura és molt interessant!
En segon lloc, us volem fer saber què hi tenim a les dues paradetes de llibres destacats: per una banda hi ha exposats els llibres relacionats amb l’estació de l’any en la qual ens trobem: l’hivern; i per l’altra banda podeu trobar la paradeta de la coeducació on aprendrem moltes coses per fomentar la igualtat entre les persones!
Finalment, volem recordar-vos que ara ja podeu emportar-vos (en préstec) els llibres de la biblioteca de l’escola a casa! El préstec d’aquests llibres és d’una setmana i l’heu de retornar en perfectes condicions per tal que els/les vostres companys/es els puguin trobar de la mateixa manera que vosaltres els heu agafat!
Animeu-vos a venir a la Biblioteca de la Lila i gaudireu de la lectura!
LA PARADETA DE LA TARDOR I LA PARADETA TERRORÍFICA!
A la Biblioteca de la Lila podrem trobar, des del passat mes d’octubre, la paradeta de la tardor i la paradeta terrorífica! Els nens i nenes de l’escola han remenat durant aquests dies els diferents llibres que la Lila els hi presenta en cada estació de l’any.
Animeu-vos a venir a la Biblioteca de la Lila i gaudireu de la lectura!
NOU ESPAI DE LECTURA A L’ESCOLA!
Al pati dels més petits de l’escola tenim un nou espai de joc, el:
Un espai on tots els nens i nenes poden llegir, mirar, fullejar… contes i sobretot compartir una estona de lectura amb els companys i companyes.
EL PETIT PRÍNCEP
La Biblioteca de la Lila proposa treballar en tots els nivells d’educació Infantil i de primària un llibre en comú. Aquest curs s’ha treballat “El Petit Príncep” en commemoració del 75è aniversari de la seva publicació. Cada curs ha realitzat diferents activitats a partir d’aquest llibre, segons el seu nivell, com la lectura del llibre en veu alta per part del mestre/a, diàlegs sobre l’obra, treballs de plàstica, disfresses de carnaval, treballs de comprensió lectora i expressió escrita, entrevistes als companys, la biografia de l’autor… i fins hi tot hem fet “tarda de cinema” veient la pel·lícula! Voleu proposar la temàtica per al pròxim curs?
FEM TALLERS DE LECTURA A LA BIBLIOTECA DE LA LILA
Un any més la nostra escola continua participant en el projecte IMPULS A LA LECTURA del Departament d’Educació.
Un dels objectiu del centre és el foment de la lectura i per aquest motiu, a través d’aquests tallers els nostres nens i nenes treballen diferents estratègies de comprensió lectora però d’una manera més lúdica i divertida.
SANT JORDI – 3r
Els nens i nenes de tercer hem gaudit remenant llibres de Sant Jordi de la paradeta de la Biblioteca de la Lila. A més, ens han explicat el conte “En Jordi i el Drac”, i no us penseu que és la típica llegenda que tothom coneix!
El petit Jordi es mor de ganes de derrotar al drac Banyatrencat. Però al drac no li ve gens de gust lluitar, i no para d’inventar-se excuses per no haver de fer-ho. Això sí, en Jordi no es rendirà així com així. Si voleu saber-ne més, us convidem a venir a la Biblioteca!
Però a més a més, ens hem divertit molt fent-nos fotografies al photocall que els nostres companys de cicle superior van fer . Són uns artistes!
L’ALUMNAT DE SISÈ VISITA LA BIBLIOTECA DE CAMBRILS
L’alumnat de sisè va anar a la biblioteca de Cambrils per conèixer com mitjançant la pàgina web podem accedir per reservar un llibre determinat que necessitem, quines activitats es fan… Diversa informació molt útil sobre el funcionament de la biblioteca municipal Josep Salceda i Castells.
També vam gaudir d’una estona per veure i conèixer com es classifiquen els llibres i realitzar consultes diverses.
Vam aprendre molt i ens ho vam passar molt bé!
PARTICIPEM AL XV CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA
El certamen es va celebrar al Centre de Lectura de Reus. Hi van participar molts alumnes d’escoles d’arreu del Camp de Tarragona.
La Blanca S. de 4t i el Roman S. de 5è van ser els nostres representants i ho van fer molt bé! A més de passar per una fantàstica experiència, van ser obsequiats amb un lot de llibres cadascun i un diploma!
Enhorabona als dos ho vareu fer genial!!
CONTE “LA VENTAFOCS”
El passat divendres 15 de març ens va visitar a la classe dels Nanos l’Anna, la mare de la Luz.
Ens va explicar el conte de La Ventafocs i amb la màgia de la fada del conte ens vam convertir tots en prínceps i princeses!
Mireu quines corones més brillants hem fet!
Gràcies Anna per passar una tarda amb nosaltres.
P5- UN VIATGE DE CINE – TREBALLEM L’AUTORA JÚLIA DONALDSON
L’alumnat de P5 ha participat en el Projecte “Un viatge de Cine” organitzat per l’Ajuntament de Cambrils i l’Associació ACTE Cambrils.
Al llarg del viatge l’alumnat ha realitzat vàries activitats. El passat dia 6 de març tots els nens i nenes van anar amb trenet fins a la Rambla de l’Art, el cinema de Cambrils, per participar del “Primer viatge” del projecte. Al cinema van visitar la sala de projecció de pel·lícules, van realitzar un taller de disfresses amb un “Photocall” inclòs i van assistir a la projecció de la pel·lícula “El Grúfal”.
A continuació podeu veure les fotografies que es van fer.
Al llarg de la setmana següent l’alumnat va realitzar “El segon viatge”: un treball a l’aula sobre la pel·lícula que havien vist i l’autora del conte, Júlia Donaldson, mitjançant llibres que ens va cedir la Biblioteca Josep Salceda.
“El tercer viatge” va consistir en l’exposició d’aquests treballs al Cinema la Rambla de l’Art, on les famílies van poder acompanyar als seus fills i filles a veure la tasca que havien realitzat, es va fer entrega de premis als treballs més ben elaborats de cada classe i finalment van assistir a la projecció de la pel·lícula infantil “La Revolta dels contes”.
Els guanyadors de la nostra escola van ser el Roc i el Víctor.
Moltes felicitats als dos!!
P4 VISITA LA BIBLIOTECA DE CAMBRILS
El passat dimecres 20 de febrer, els Bastoners i els Timbalers vam visitar la Biblioteca municipal de Cambrils. Per anar vam viatjar en trenet, quina experiència més divertida!
La màgia va començar quan vam entrar en aquest lloc tan gran ple de contes, llibres i aventures! Allà ens van explicar què hi ha en una biblioteca, què podem fer i quines normes s’han de complir. Tot fent jocs i explicant-nos contes molt bonics!
Després vam visitar un parc de Cambrils on vam esmorzar i jugar!
Va ser un gran matí!
CONTE SOBRE LA DIVERSITAT FAMILIAR
El dia 1 de febrer van venir a la classe dels diables la Patrícia i la Laurence, mares de la Laia i de l’Émilie.
Ens van explicar un conte sobre la diversitat familiar. No totes les famílies són iguals. Cada família és diferent, única i especial.
Després vam fer un dibuix i una polsera que simbolitza la família (tots els membres estan units per un fil invisible).
Moltes gràcies Laurence i Patrícia!
CONTE “EL PEIX IRISAT”
El divendres 1 de febrer a la tarda, van venir a la classe dels Nanos la Marta i l’Alfredo, els pares del Ferran.
Ens van explicar el conte del “Peix Irisat” i, ens van regalar un peix a tots. Quines escates més brillants i colorides!!!
Moltes gràcies per la visita i el meravellós conte que ens vau explicar Marta i Alfredo!
IMPULS A LA LECTURA. TALLERS ILEC
Un any més la nostra escola continua participant en el projecte IMPULS A LA LECTURA del Departament d’Educació.
Un dels objectiu del centre és el foment de la lectura i per aquest motiu, a través d’aquests tallers els nostres nens i nenes treballen diferents estratègies de comprensió lectora però d’una manera més lúdica i divertida.
LA NOSTRA ESCOLA GUANYA EL PREMI SUPERLECTORS ENTITATS DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL DE CAMBRILS 2018
La Biblioteca va premiar a l’escola que més documents va demanar al llarg de tot el 2018 i aquesta escola va ser la nostra.
L’escola La Bòbila, com anem fent any rere any, vam guanyar el premi Superlectors.
Una delegació de mestres de la nostra escola va anar a recollir el premi.
CONTE “EL TIÓ DE NADAL”
El 20 de Desembre va venir a la classe dels Diables l’Eva, la mama de l’Eloi, a les estones en família.
Ens va llegir un conte ‘El tió de Nadal’ i vam fer una manualitat. A més a més, l’Eloi i l’Eva ens van regalar un tionet fet per ells.
Moltes gràcies Eva!!
PADRINS I FILLOLS LECTORS 6è -1r
Aquí trobareu les imatges dels padrins de 6è A amb els seus fillols i filloles de 1r A.
Esperem que us agradin!
INICIEM ELS PADRINS LESCTORS
Els alumnes FILLOLS I FILLOLES de P5 aprenem a llegir amb els companys PADRINS I PADRINES LECTORES de 5è.
Padrins i fillols ens ho passem molt bé compartint i aprenent estones de lectura compartida!
CONTE “LA ABEJA BERMEJA”
ENS ENDINSEM EN EL MÓN D’EN TINTÍN!
Des de la comissió de biblioteca ens han presentat un personatge de còmic molt especial: en Tintín!
Tots els alumnes de l’escola hem col·laborat amb el projecte per saber més coses sobre aquest personatge. Els nens i nenes de cicle mitjà hem fet de reporters i hem entrevistat als alumnes de cinquè i sisè per aprendre coses sobre en Tintín i el seu creador, l’Hergé.
Ens ho hem passat molt bé i hem descobert moltes coses d’en Tintín!
TORNEM A GUANYAR EL PREMI SUPERLECTORS ENTITATS DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL DE CAMBRILS 2017
La Biblioteca Municipal de Cambrils va lliurar el dimecres 24 de gener els premis als Superlectors de 2017 entre els seus usuaris del servei de préstec.
Com cada any, es va reconèixer la fidelitat dels lectors i lectores de la Biblioteca i, especialment d’aquells que van prendre més llibres en préstec durant el 2017.
A més dels lectors i lectores distribuïts en franges d’edat (infants, joves i adults), també es va premiar l’escola que més documents va demanar per ampliar temporalment la seva biblioteca d’escola o la biblioteca d’algunes de les seves aules, i aquesta escola va ser la nostra.
L’escola La Bòbila, com va fent any rere any, va guanyar el premi Superlectors.
En les imatges podeu veure una delegació de mestres de l’escola que va anar a recollir el premi.
LA MALETA COEDUCATIVA- 4T
Amb l’objectiu de fomentar la igualtat, el respecte, la tolerància i trencar amb els estereotips i rols de gènere tradicionals el professorat de quart vam demanar a la biblioteca una maleta coeducativa. És una maleta que conté molts llibres per a treballar la coeducació.
Hem aprofitat molt la maleta, entre d’altres activitats a classe hem llegit tots junts el conte “Les tres bessones i el regne de Tempsenrere”. En aquest conte, les tres protagonistes, l´Anna, la Teresa i l´Helena, descobreixen que això d´anar vestides com van elles, aconseguir dedicar-se a la professió que vulguin, decidir per elles mateixes, i d´altres coses que troben normals, fa un temps no ho eren gens… També s’adonen que la igualtat entre homes i dones al seu mon s´ha aconseguit gràcies a l´esforç de persones que han lluitat -i encara lluiten- per aquesta igualtat. I que a d´altres països no tenen tanta sort, perquè les nenes i les dones no hi tenen els mateixos drets que els homes…
A la vegada la maleta ens ha engrescat a mirar també la pel·lícula “Mulan”, una noia que es fa passar per home per a poder lluitar contra els invasors del seu poble.
A partir de la lectura d’aquest conte i de la visualització de la pel·lícula hem parlat i debatut sobre les desigualtats entre homes i dones: com eren abans i com són actualment.
També hem llegit individualment llibres de la maleta, tant a l’aula com quan anem setmanalment a la biblioteca, individualment i en grup.
Mireu el nostre treball!
EL COFRE DEL TRESOR -3r
La Lila ha portat a la nostra biblioteca un gran tresor! El voleu descobrir?Els nens i les nenes de tercer ja ho hem fet i animem a tots els nostres companys i companyes de l’escola a descobrir-ho.
La nostra escola guanya de nou el Premi superlectors de la Biblioteca Municipal 2016!
SANT JORDI A P4!
Els nens i nenes de P4 hem representat la llegenda de Sant Jordi. Ens hem convertit en dracs, cavallers i princeses per una estona i ens ho hem passat d’allò més bé. Aquí en teniu una mostra…
ELS NENS I NENES DE P5 ANEM A LA BIBLIOTECA DE CAMBRILS!
Els Diables i la Farnaca de P5 vam fer una visita a la Biblioteca Pública de Cambrils.
Només arribar, la Rosana una de les responsables de la biblioteca ens va portar a la planta d’infantil, on ens va ensenyar el que podríem trobar a la biblioteca: DVD, revistes, contes i llibres, entre d’altres. També ens va ensenyar com fer-nos el carnet de la biblioteca per poder treure contes i mirar-los a casa.
Després, a partir d’una làmina, vam observar i pensar quines eren les normes de la biblioteca per fer-ne un bon ús: no podem menjar dins del recinte perquè llavors s’embruten els contes, no podem córrer ni cridar, quan hem acabat de mirar un conte l’hem de guardar al seu lloc i moltes altres coses.
Després, la Rosana ens va explicar uns contes que ens van encantar!. I fins i tot vam tenir una estona per mirar i llegir contes amb els nostres companys.
Ens ho vam passar molt bé i de ben segur que repetirem aquesta experiència!
Agraïm l’ajuda en aquesta sortida de la Leticia, mare de l’Ainara de P5A i de la Montse, mare del Raül de P5B.
ELS BASTONERS I TIMBALERS ANEM A LA BIBLIOTECA DE CAMBRILS!
Els Bastoners i els Timbalers vam fer una visita a la Biblioteca Pública Municipal. Ens van explicar contes i vam poder mirar molts llibres que ens van encantar.
Agraïm l’ajuda de l’Astrid i la Núria en aquesta sortida.
APRENEM A LLEGIR -1r
Cadascú al seu ritme, en parelles, en solitari, en grup gran, amb ajuda, sense ajuda, en català, en castellà, en romanès… A primer dediquem molta estona a llegir perquè és una eina que farem servir tota la vida. Necessitem llegir per aprendre, per comunicar-nos, per passar-ho bé…
De tant en tant baixem a la Biblioteca de la Lila o portem llibres de casa i els llegim i els ensenyem a la classe.
L’altre dia vam llegir “Olivia y el gatito perdido”.
VI JOCS FLORALS I V CONCURS DE DIBUIX
El passat dia 21 d’abril, anterior a la Diada de St.Jordi, vam celebrar al gimnàs de l’escola l’entrega de premis dels VI Jocs Florals i del V Concurs de Dibuix de la Bòbila.
Va assistir tot l’alumnat de l’escola des de P3 fins a sisè d’Educació Primària.
Els guanyadors i guanyadores del concurs dels Jocs Florals van pujar a l’escenari acompanyat dels seus tutors/es i la directora del centre els va lliurar el seu diploma i un obsequi pel seu èxit i esforç. Alhora va felicitar a tot l’alumnat per la seva participació.
També ho van fer els guanyadors i guanyadores del concurs de Dibuix que també van rebre el seu diploma i obsequi.
Finalment, tots els guanyadors/es es van fer la foto de grup i es va concloure l’acte.
Moltes felicitats a tots per les vostre creacions!
DOS ALUMNES DE L’ESCOLA GUANYADORS DEL PREMI SAMBORI ÒMNIUM
El passat dissabte 18 de març, al Castell de la Selva del Camp, es varen lliurar els Premis Sambori Òmnium 2017 on els alumnes Max Reynolds Rovira i Maya Sas Faltinschi varen aconseguir el 2n i 1r premi respectivament de la seva categoria, amb les seves obres ” El pingüí mag” i ” La porta màgica”.
El Premi Sambori és un premi de narrativa en llengua catalana dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen a l’escola.
En aquesta edició més de 3000 nois i noies de 51 centres diferents han participat al certamen a les nostres comarques. Durant la festa d’aquest dissabte es varen lliurar els guardons als 18 millors treballs seleccionats entre els 305 presentats pels centres.
L’acte va comptar amb l’actuació dels músics de l’Escola Municipal de Música de La Selva del Camp i va ser presentat per Roser Martínez i Francesc Massana.
Felicitem al Max i a la Maya pel seu gran esforç i premi merescut. Moltes felicitats als dos!!!
L’AUTOR CARLES SALA I VILA ENS VISITA: 3r
El passat dimarts 21 de març els nens i nenes de tercer vam tenir una visita molt especial. Va venir un dels nostres autors preferits, en Carles Sala i Vila! A classe ens hem llegit el llibre de Tramuntana a la granja, un llibre molt divertit on els animalons d’un mas van patir molt a causa del vent de Tramuntana. A més, vam cercar la seva biografia a Internet i vam fer de periodistes preparant preguntes per a fer-li una entrevista.
En Carles va respondre a totes les nostres preguntes i a més, ens va explicar què fa ell a l’hora d’escriure, com s’organitza, el temps que triga… També ens va ensenyar un llibre molt especial escrit en braille per als nens i nenes que tenen dèficits visuals.
Per finalitzar, li vam ensenyar la nostra biblioteca on teníem preparat un raconet dedicat a l’escriptor i alguns dels seus llibres que tenim a l’escola.
Mireu, mireu!
CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA: 3r I 5è
El passat dia 4 d’abril dues alumnes de l’escola van participar al CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA.
El concurs es va fer al Centre de Lectura de Reus. Hi van participar molts alumnes d’escoles d’arreu del camp de Tarragona.
La Nur E. de 3er i l’Alba P. de 5è van ser les nostres representants i ho van fer molt bé! A més de passar per una fantàstica experiència, les participants van ser obsequiades amb un lot de 3 llibres cadascuna!
FILLOLS I PADRINS LECTORS: 1R, 6È
Passat el Carnaval hem iniciat una nova experiència a l’escola. Els alumnes de sisè fan de padrins de lectura dels alumnes de primer. És a dir, els nens i nenes de 6è ajuden a llegir als nens i nenes de primer.
Aquesta activitat es realitza quinzenalment tot aprofitant els 30 minuts de lectura diària.
Els fillols (alumnes de 1r) tenen un carnet lector on els padrins ( alumnes de 6è) els ajuden a anotar els llibres que van llegint.
El padrí amb el seu fillol trien un dels llibres de la biblioteca de l’escola i el llegeixen plegats.
Els objectius generals d’aquest nou projecte són:
· Reforçar i potenciar la lectura en l’alumnat.
· Intercanviar un moment de plaer per la lectura de llibres.
· Mantenir una bona actitud davant la lectura.
· Establir relacions d’ajuda i col·laboració entre infants d’edats diferents.
· Aprendre a ser responsables, a organitzar-se.
EL GUST DE LLEGIR, EL PLAER D’ESCOLTAR!!!
TALLERS DE LECTURA A 3r, 4t 5è i 6è
El nostre centre participa en el projecte “Pla d’Impuls a la lectura” impulsat pel Departament d’Ensenyament. Té com a objectiu la millora de l’èxit escolar potenciant la lectura sistemàtica en totes les àrees curriculars i així augmentar la competència comunicativa lingüística i el desenvolupament de l’hàbit lector.
Tot l’alumnat de tercer a sisè d’educació primària tenen dins del seu horari escolar una hora setmanal dedicada a la realització de tallers de lectura que es combina amb activitats de dinamització de la lectura a la biblioteca del centre. A través d’aquests tallers els alumnes aprenen diferents estratègies que milloren la seva competència lectora. Per exemple, aquest curs, l’alumnat de Cicle Mitjà ha realitzat els següents tallers:
- El Petit Avet (hipòtesis), El Catxalot Comú ( extreure idees principals. Esquema) i el Floquet de Neu (Competència Informacional. Resum).
Els nens i nenes de Cicle Superior han realitzat també diferents tallers com:
- La Fluïdesa lectora, Els Lèmmings bojos (hipòtesis), Quina mandra! (hipòtesis) i La vela, un esport (resumir).
LA BIBLIOPATI
Aquesta setmana la Biblioteca de la Lila ha obert les seves portes a l’hora del pati per a què els nens i nenes de l’escola puguin gaudir durant aquesta estoneta dels seus llibres, còmics, revistes …
Aquesta nova activitat s’ha iniciat aquest trimestre de tercer a sisè d’educació primària. Dilluns poden anar els grups A i els dimarts els grups B.
Amb aquesta activitat la Lila vol apropar la lectura al nostre alumnat d’una manera lúdica i enriquidora per a ells. Mireu:
TALLER DE ROALD DHAL
El dimecres 14 de desembre l’alumnat de 5è de la nostra escola ha anat a la biblioteca municipal i ha realitzat un taller sobre l’escriptor Roald Dhal, dins del marc del centenari del seu naixement.
Al taller ens han explicat la seva vida, anècdotes que desconeixiem de la seva biografia i ens han llegit fragments de llibres seus: Charlie i la fàbrica de xocolata, els culs d’olla, El meu gran amic gegant, Matilda…
Aquest curs l’alumnat de 5è llegeix el llibre “Matilda”, escrit per Roald.
TEATRE DE TITELLES -3R
Els nens i nenes de tercer vam veure una representació de titelles molt divertida de l’autor Arnau Colom. El protagonista era en Matito un noi molt mandrós que l’únic que li agradava era NO FER RES!
EL QUADERN DE L’AVI
“El quadern de l’avi” és un treball en format de llibre il·lustrat al voltant de la història de Cambrils. “El quadern de l’avi” ha estat elaborat per Ignasi Martí, en l’apartat dels textos, i per Laia Ferraté, pel que fa a les il·lustracions i ha estat coordinat i produït per la Revista Cambrils que és qui ha impulsat aquest projecte, editat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils amb col·laboració del Museu d’Història de Cambrils.
Els nens i nenes de 5è van treballar el llibre a classe, el van llegir i van buscar imatges i vídeos per la xarxa relacionats amb tots els monuments que apareixen al llibre.
La cloenda d’aquest treball va ser el divendres 18 de novembre a la tarda, quan l’Ignasi Martí, autor del llibre i Laia Ferrater, la il·lustradora, van venir a l’escola a parlar-nos de tot el procés d’investigació i elaboració del llibre.
Va ser un taller fantàstic. Aquí en teniu les fotografies.
APRENEM A LLEGIR -1r
Cadascú al seu ritme, en parelles, en solitari, en grup gran, amb ajuda, sense ajuda, en català, en castellà, en romanès… A primer dediquem molta estona a llegir perquè és una eina que farem servir tota la vida. Necessitem llegir per aprendre, per comunicar-nos, per passar-ho bé…
De tant en tant baixem a la Biblioteca de la Lila o portem llibres de casa i els llegim i els ensenyem a la classe.
L’altre dia vam llegir “Olivia y el gatito perdido”.
4t VISITA LA BIBLIOTECA MUNICIPAL
Els alumnes de 4t hem fet una sortida molt interessant a la biblioteca de Cambrils, on ens han ensenyat les normes de la biblioteca, els llibres, vídeos i cd que ens podem emportar amb el nostre carnet bibliotecari.b També hem gaudit de la lectura de dos contes molt bonics i ens han fet una petita formació d’usuaris de com podem trobar els llibres dins de la biblioteca! Ens ho hem passat súper bé descobrint aquell món ple d’aventures i d’informació.
FORMACIÓ D’USUARIS A LA BIBLIOTECA DE LA LILA
Els nens i nenes de segon ens estem formant per a ser uns bons usuaris de la biblioteca de la Lila:
• Aprenem les normes bàsiques de la biblioteca i reflexionem sobre el perquè serveixen.
• Aprenem l’estructura d’ordenació dels contes i llibres, i descobrim que el gomet blau serveix per a etiquetar els llibres de Cicle Inicial.
• Aprenem a distingir els llibres de ficció dels llibres de coneixements i a col·locar-los al prestatge corresponent.
• Gaudim llegint i escoltant els contes i llibres de la biblioteca de la Lila, i fent activitats diverses sobre les lectures treballades.
EL COFRE DEL TRESOR
La Lila ha portat a la nostra biblioteca un gran tresor! El voleu descobrir?
Els nens i les nenes de tercer ja ho hem fet i animem a tots els nostres companys i companyes de l’escola a descobrir-ho.
SANT JORDI 2016
Si vols mirar llibres sobre ELS VALORS I LES EMOCIONS aquí et deixem un enllaç molt interessant!
http://natibergada.cat/60-
LA PARADETA DE L’HIVERN
Ara que ja ha arribat el fred, a la biblioteca de l’escola us hem preparat la paradeta de l’hivern amb tot de llibres relacionats amb aquesta estació de l’any.
Abrigueu-vos bé i passeu a fer-hi una ullada!
PREMI SUPERLECTORS 2015
JOC DE LECTURA
El passat 5 de novembre, tot l’alumnat de tercer va visitar la Biblioteca Municipal de Cambrils. La Rosana, ens va explicar unes històries ben divertides i motivadores per a que ens animéssim encara més a explorar llibres!
El motiu principal de la sortida, va ser el de presentar-nos el funcionament del “Joc de Lectura” que anualment promou la Biblioteca Municipal per a tot l’alumnat de Cambrils que cursa tercer. Es tracta, d’omplir una butlleta després de cada lectura sencera que realitzem, d’un conte, novel·la… i dipositar-la a la pertinent bústia ubicada a la Bilioteca.
Des de l’Escola La Bòbila us animem a fomentar aquesta activitat també des de casa, a fi de seguir promovent el gust per la lectura i els bons hàbits lectors.
EL CONTE EMBOLICAT
Els nens i nenes de cicle mitjà i cicle superior hem gaudit molt fent el nostre conte embolicat.
Cadascun de nosaltres escrivíem una frase en un tros de paper. Després vam llegir totes les frases juntes i ens van sortir contes d’allò més divertits!
KOMAL I L’ESTEL DE COLORS!
Als nens i nenes de Cicle Mitjà ens han explicat el conte de “Komal i l’estel de colors”.
És un conte sobre l’amistat, la solidaritat i la importància de la col·laboració entre les persones, ple de dosis de màgia al més pur estil hindú.
Komal és una princesa índia que viu en un palau a la part alta d’un pujol. El seu pare, el maharajà, li prohibeix sortir perquè tem per la seva seguretat. Mentre Komal és petita se sent feliç però a mesura que es fa gran desitja descobrir el món que hi ha més enllà de les muralles. Per aconseguir-ho Komal i els seus amics tracen un meravellós pla i descobreixen com és la vida i els costums de la gent. L’encanteri d’un malvat bruixot porta la desgràcia al poblat i només mitjançant el treball en equip els nens trobaran la manera de retornar la felicitat a la gent.
FORMACIÓ D’USUARIS A LA BIBLIOTECA PÚBLICA
Els nens i nenes de 4t hem realitzat una activitat de formació d’usuaris a la Biblioteca Pública de Cambrils. Hem après com estan els llibres catalogats, les funcions del bibliotecari, les normes de la biblioteca i com s’utilitza el seu catàleg Argus.
Em après molt i us animem a fer-vos el carnet de la biblioteca i aprofitar tots els recursos que ens aporta!
LA PARADETA DE LA TARDOR
Ja ha arribat la paradeta de la tardor a l’escola la Bòbila amb unes ofertes especials!
Els nens i nenes gaudiran d’un recull de contes, llibres i poemes sobre la tardor i una de les festes tradicionals que més ens agrada, la castanyada!
Passeu i doneu-li un cop d’ull!
L’AVENTURA D’APRENDRE A LLEGIR
Els nens i nenes de 1r hem començat el curs amb moltes ganes d’aprendre a llegir! Molts de nosaltres ja ho sabem fer i de mica en mica ho anem perfeccionant!
Gaudim molt de l’estona de lectura: aprenem noves paraules, imaginem aventures fantàstiques, sentim emocions amb els personatges,…
Estimem els contes i per això els tractem amb molta cura, llegim fluixet per no molestar als companys i els guardem al seu lloc quan acabem.
ACTIVITATS DE SANT JORDI
LLUNA PLENA -3r i 4t
Els nens i nenes de tercer i quart hem treballat les hipòtesis a través del conte de La Lluna plena d’ Antoinee Guilloppé.
És un àlbum il·lustrat molt especial. Lluna plena és un àlbum que descriu què passa una nit de lluna plena al bosc, quan els animals escolten un soroll, el qual els desperta i els posa en alerta.
Quin soroll serà? Què passarà?
Al final de l’activitat hem sigut nosaltres els il·lustradors i hem fet un dibuix en blanc i negre!
VISITA A LA BIBLIOTECA -6è
Avui els alumnes de 6è hem estat visitant la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils. Hem gaudit d’una xerrada informativa sobre el funcionament de la biblioteca. Ens han explicat el funcionament de préstec, la catalogació dels llibres i els clubs de lectura. També, hem pogut veure com funciona el lloc web del servei municipal. Per finalitzar la bibliotecària ens ha recomanat alguns llibres com “Dedica’m un poema encara que sigui teu” de la Maria Carme Roca” o “666 calaixos” d’en Jordi Folck. També, hem gaudit d’una estona de lectura.
Mireu, mireu què bé hem estat!
![]() |
VISITA A LA BIBLIOTECA -4t
Els nens i nenes de quart hem visitat la Biblioteca Pública de Cambrils. Ens han explicat com funciona, com podem accedir, a través d’ Internet, a la consulta de llibres, com es trova distribuïda la biblioteca i la seva catalogació. Després hem estat llegint una bona estona. Us recomanen que aneu a la Biblioteca Púbica!
NOVETATS A LA BIBLIOTECA
Els nens i nenes de l’escola ja podeu gaudir de la lectura del vostre detectiu preferit! El Geronimo Estilton ja ha arribat a la Bòbila. Trobareu tota la col·lecció d’aquest ratolí aventurer al prestatge de Cicle Mitjà. Gaudiu de la lectura!
ACTIVITAT D’ANIMACIÓ A LA LECTURA
El dijous 9 d’abril, l’alumnat d’educació infantil va realitzar a l’escola una activitat d’animació a la lectura, relacionada amb les Històries de la Zebra.
Aquesta activitat va estar organitzada i subvencionada per l’editorial BARCANOVA.
Aquí podeu veure una petita mostra de l’animació!
MOSTRA DE LECTURA EN VEU ALTA
El passat divendres 17 d’abril, a la sala d’actes del Centre de Lectura de Reus, dotze alumnes de la nostra escola varen participar de la IV Mostra de Lectura en Veu Alta per a l’alumnat de Cicle Inicial, dins el marc del Certamen Nacional Infantil i Juvenil De Lectura En Veu Alta 2014-2015, acompanyats de les seves famílies i mestres.
La nostra escola, ha tornat a participat per segon any consecutiu en aquesta Mostra de Lectura en veu alta. Un certamen concebut per fomentar la lectura en l’alumnat, ja que la lectura és considerada una eina bàsica per a l’aprenentatge i, per tant, ha de constituir un objectiu d’atenció preferent durant tota l’etapa d’educació primària i secundària.
Des d’aquí felicitem de nou als nostres alumnes participants de 1r i 2n: Miriam, Nur, Veronika, Roman, Alba, Ivet, Miquel, Ènia, Maya, Julen, Júlia i Anaís per la seva gran participació. Ho vareu fer genial!!!
Donem també el nostre agraïment a les seves famílies per la seva ajuda i implicació.
Moltes gràcies!
Kerity i la casa dels contes
La pròxima activitat de la biblioteca de la Lila és la visualització de la pel·lícula Kerity, la casa dels contes. Us animeu a veure-la?
És una pel·lícula d’animació, estrenada el 2009, que explica la història de la família de Natanaël quan va a passar les vacances d’estiu a una casa aïllada, que era de la seva vella tia Eleanor. Els pares de Natanaël han heretat la vila, però ell també ha rebut un regal de la seva tia, tota una biblioteca plena de llibres antics que són contes de tot el món. La biblioteca d’Eleanor té una de les millors colleccions de llibres del món, perquè té primeres edicions. A les pàgines d’aquests llibres hi ha molts contes i personatges que esperen ser descoberts en veu alta. Només tenen un desig: seguir vivint les seves aventures. El protagonista de la història és Natanaël, un nen que, tot i estar a punt de complir els set anys, encara no ha après a llegir, per això l’herència no li fa una illusió especial, fins que descobreix que els llibres tenen un do especial, estan habitats: en arribar la nit, els personatges que hi surten cobren vida. Així, coneixerà personalment la Ventafocs, el capità Garfi, la bruixa de la Blancaneus i la resta de personatges que poblen el món infantil dels contes. El Capità Hook, Alícia i, fins i tot, els malvats dels contes de fades viuen en aquests llibres, que són l’original de cada conte.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QE1EEZKdSKo[/youtube]
Els Llibres Voladors -3r
Els nens i les nenes de tercer hem vist el curtmetratge animat Els llibres voladors. Es tractava de la primera activitat de dinamització de la lectura de la nostra biblioteca.
La història tracta del Sr. Morris Lessmore, un xic que estimava les paraules, les històries i els llibres. De fet, la seva vida era un llibre escrit per ell mateix, pàgina a pàgina. L’obria cada matí i escrivia sobre les seves alegries i tristeses, sobre tot allò que havia aprés i tot allò que havia desitjat. Però malauradament, un dia un huracà s’ho va emportar tot, fins i tot les paraules del seu llibre.
Morris, desolat, començà a caminar amunt i avall pel paisatge gris i trist. Mirà cap amunt i va veure en el cel una noia que volava enduta per uns llibres voladors que omplien el paisatge de color. Ella li va donar un llibre i a partir d’aquell moment la vida de Morris Lessmore va canviar totalment.
Els llibres, que tenien vida, el conduïren cap a la biblioteca i des de llavors Morris se’n va ocupar, els estimava i així, passaren anys i més anys… i Morris Lessmore es va anar ajupint i arrugant. Ara els seus vells amics el cuidaven de la mateixa manera que ell els havia cuidats abans.
I al final de la història, la vida del Sr. Lessmore s’acaba, però això no representa la fi de la biblioteca ni dels llibres perquè tot torna a començar. I com pot ser això? Us animem a veure el vídeo!
Després vam comentar entre tots la nostra opinió o els sentiments que ens ha produït el curtmetratge. Ens vam adonar que a través de la lectura podem imaginar milers d’històries i podem gaudir a través d’ella.
![]() |
![]() |
![]() |
Sortida a la Biblioteca Pública -2n
Els alumnes de segon hem viatjat amb el trenet fins arribar a la Biblioteca Municipal de Cambrils.
Allí ens esperava una bibliotecària molt amable que ens ha explicat contes fantàstics. També ens ha explicat la diferència que hi ha entre els contes d’imaginació i els contes de coneixements i com s’etiqueta cadascun.
Abans de marxar ens ha explicat que el carnet de soci és gratuït i demanem als pares que ens hi portin de tant en tant!
Ens ha agradat molt anar a la Biblioteca Municipal de Cambrils.
Els alumnes de tercer hem anat a la biblioteca de l’escola per primera vegada aquest curs. Hem après com està distribuïda la biblioteca, hem recordat les normes de la nostra biblioteca i ens hem llegit un llibre d’imaginació. Aquest curs portarem un control a la nostra agenda de tots els llibres que ens llegirem.
Joc de Lectura a la Biblioteca Pública -3r
El dijous 20 de novembre els alumnes de tercer vam anar a la Biblioteca Pública de Cambrils. Ens van narrar dos contes molt divertits i ens vam explicar “El Joc de lectura”.
Aquest curs participarem en el Joc de Lectura de la nostra biblioteca municipal. Cada vegada que ens llegim un llibre a la biblioteca, a l’escola o a casa, omplirem la butlleta i la portarem a la biblioteca municipal.
A final de curs hi haurà un premi per a l’alumne que més llibres hagi llegit i per a l’escola que tingui més participants lectors.
Us animem a que fomenteu als vostres fills i filles a llegir sistemàticament i a crear aquest hàbit tan important com és la lectura!!!
http://www.cambrils.cat/biblioteca/la-biblioteca/pla-de-lectura/joc-de-lectura
L’ESCOLA REP EL PREMI SUPERLECTORS 2014
La nostra escola per tercer any consecutiu a tornat a guanyar el Premi superlector 2014 en l’apartat d’entitat que lliura la Biblioteca Municipal de Cambrils.
El passat 21 de gener una representació de professorat del centre va recollir un lot de llibres com a obsequi per ser l’entitat que més serveis de préstecs a fet per l’escola, amb un total de 521 préstecs al 2014.
Un obsequi que serà de gran ajut pel fons de la biblioteca de l’escola.
Agraïm la col•laboració i gran ajuda a la Biblioteca Municipal de Cambrils en oferir als nostres alumnes materials de lectura i consulta per les diverses temàtiques que treballem a les aules.
Així doncs els hi donem de nou les gràcies!
Alumnes de l’escola i una mestra recollint el premi
Tots els guanyadors dels premis Superlectors 2014
“En Roc escriu una història”, de Tad Hills. -2n
Els alumnes de 2n hem llegit el llibre En Roc escriu una història. Ens ha agradat el seu missatge i ens hem posat a treballar.
Al igual que en Roc, el protagonista del conte, nosaltres també hem elaborat un arbre de les paraules on hi anem posant paraules boniques i ben escrites que ens ajuden a l’hora d’escriure textos lliures.
Com que ens agrada llegir i escriure ens ha vingut a veure el Mussol Setciències. Ell és molt savi i li agrada llegir històries. De mica en mica, ens va explicant les normes ortogràfiques bàsiques. I nosaltres, a canvi, inventem històries fantàstiques per a ell i per a la resta de companys.
De tant en tant, el mussol Setciències ens porta a la classe contes de la biblioteca i àlbums il•lustrats.
Gaudim molt explicant i veients aquests contes. I de mica en mica, cada dia esdevenim millors lectors, i tenim més i més ganes de baixar a la biblioteca a llegir més contes.
“Un dia de neu”, de Ezra Jack Keats- 2nB
Els alumnes de 2n B hem anat a la Biblioteca a escoltar el conte Un Dia de Neu, de Ezra Jack Keats.
La mestra ens ha llegit el conte, i nosaltres ens hem divertit escoltant les aventures d’ en Peter i imaginant els seus sentiments. També hem vist com l’autor del llibre representa plàsticament aquestes idees d’una forma creativa i original, utilitzant tècniques molt diverses.
En una segona audició del conte els mateixos alumnes hem llegit el llibre als companys i companyes. Alguns ho hem fet tan i tan bé que ens hem atrevit a anar a la classe de P4 a fer de mestres i explicar-los als més petits aquest conte tan bonic i adient, ara que és hivern.
TREBALLEM LES ENDEVINALLES -3r
Els nens i nenes de tercer, aquesta setmana, hem treballat les endevinalles a la Biblioteca de la Lila. Ens ho hem passat d’allò més bé. Per parelles les havíem d’esbrinar.
Us animeu? Si és així deixeu el vostre comentari al nostre bloc!
Una capseta rodoneta,
Tota blanca, petiteta,
Que s’obre i no es pot tancar
I a dins cosa bona hi ha.
Sóc capgròs amb moltes dents,
I a la cuina, condiment,
faig una pudor que espanta
i calor com una manta.
LA PIRÀMIDE DE LA LECTURA
El Departament d’Ensenyament ha presentat als centres docents la Piràmide de la lectura per tal de promoure entre l’alumnat català l’hàbit lector.
L’objectiu és desenvolupar i refermar l’hàbit lector no només a l’aula, sinó també fora d’ella. Per aconseguir-ho es proposa que els alumnes seleccionin una “dieta d’activitats de lectura” i una “freqüència” que els permeti adquirir o consolidar el seu hàbit lector.
La proposta vol aconseguir la implicació directa dels alumnes en la definició de la pròpia piràmide. Dins la proposta s’hi inclou també la necessitat de demanar la participació de les famílies.
La Piràmide de la lectura forma part de l’Impuls de la Lectura, en el qual el nostre centre participa.Un pla que té com a finalitat millorar la competència lectora i en conseqüència, l’èxit escolar dels alumnes.
La proposta, a semblança d’altres iniciatives com la piràmide d’alimentació saludable o d’activitat física recomanada, proposa un seguit d’accions que es consideren fonamentals per desenvolupar l’hàbit lector en els alumnes. Accions que s’estableixen en nivells diferents de freqüència: diàriament, un cop a la setmana, un cop al mes, i un cop l’any.
D’aquesta manera, es vol desenvolupar l’hàbit lector entre els alumnes, ja que aquest hàbit està relacionat amb l’èxit escolar, en aspectes fonamentals com ara: comprensió lectora, ortografia i gramàtica, nivell de coneixements generals, capacitat de reflexió i comprensió d’altres cultures.